Actualitate

INEDIT! Un lugojean pleacă să caute aur într-o mină din Africa

INEDIT! Un lugojean pleacă să caute aur într-o mină din Africa

Autoliv

Un lugojean de 31 de ani se pregăteşte de aventura vieţii lui, acesta urmând să plece din România spre Ghana, unde va lucra la o mină de aur. Daniel este un pasionat al fotografiei, însă o oportunitate la care majoritatea prietenilor lui ar spune „pas”, acesta a decis să o accepte şi astfel, lugojeanul va munci timp de trei luni într-o mină de aur din Africa. Ţara în care va ajunge fotograful este Ghana, cu capitala la Accra, o ţară apropiată ca suprafaţă şi populaţie de România.

Lugojeanul povesteşte că a primit invitaţia de la un prieten, care a decis să investească în domeniu tocmai pe continentul african. Cum bărbatul iubeşte aventura şi provocările, a răspuns pozitiv invitaţiei făcute de amicul său, iar acum se pregăteşte, cu viza de Ghana aprobată, să plece spre Emisfera Sudică.

„Mi s-a ivit o oportunitate să plec în Ghana, să lucrez la o mină de aur. Îmi plac provocările şi am zis că trebuie să încerc, nu puteam să zic nu. Am obţinut viza şi mă pregătesc de plecare”, povesteşte Daniel Gorbaciov.


Se vaccinează ca să nu se îmbolnăvească

Viitorul miner mai spune că salariul pe care îl va primi va fi unul foarte bun, însă acesta a explicat că merge în Africa mai ales pentru experienţă, decât doar pentru beneficiul financiar. Pentru a ajunge în Accra, lugojeanul va călători aproape opt ore cu avionul, urmând să schimbe aeronava la Dubai pentru a putea ajunge într-un final în capitala Ghanei. În ceea ce priveşte pericolele la care se expune călătorind într-o ţară africană, Daniel spune că nu crede că va avea probleme.

„Trebuie să fac mai multe vaccinuri, pentru febra galbenă, malarie, mai multe. Sezonul ţine cu noi, normal că există riscuri, nu suntem inconştienţi, dar noi avem sisteme industriale, nu lucrăm chiar la lopată, aşa că riscurile sunt mai mici”, a mai adăugat lugojeanul.

Daniel pleacă de la Lugoj cu un bagaj special destinat aparaturii foto, acesta urmând să îşi documenteze întreaga aventură în imagini, pentru a o împărtăşi cu prietenii la revenirea în ţară.

Ghana are una dintre cele mai bogate rezerve de aur din Africa, ţărmul la Oceanul Atlantic al ţării fiind denumit sugestiv „Coasta de Aur”. Pe lângă minereurile aurifere, în Ghana se mai extrag diamante, mangan şi bauxită. Ghana este şi ţara cu cel mai mare număr de arbori de cacao din lume, peste 600 de milioane, dar şi statul cu cel mai mare lac de acumulare din lume, Akosombo, de aproape 10.000 de kilometri pătraţi.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017
%d blogeri au apreciat: