Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Politică

„Infocentrul este un kitsch. Teatrul este renovat cu gust îndoielnic, la Lugoj nu se poate vorbi de o concepţie urbanistică”

„Infocentrul este un kitsch. Teatrul este renovat cu gust îndoielnic, la Lugoj nu se poate vorbi de o concepţie urbanistică”

Cetateanul Lugoj

Luminiţa Wallner-Bărbulescu, fosta directoare a Muzeului de Istorie şi Etnografie din Lugoj şi-a exprimat marţi, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, intenţia de a lucra, alături de PNL Lugoj, la reabilitarea calităţilor culturale ale oraşului. Un prim pas pentru a scoate cultura în faţă îl reprezintă, a explicat aceasta, refacerea clădirilor istorice şi evidenţierea tuturor clădirilor în care au trăit lugojeni de seamă.

„Există la Lugoj şapte clădiri monument istoric din categoria A, există clădiri protejate, toate ar trebui refăcute. Vrem să facem asta şi să arătăm unde au stat cei mai importanţi oameni ai oraşului. Vom începe cu primarul Alexandru Birăescu, care a modernizat hotelul Dacia, a decernat primul titlu de Cetăţean de Onoare al Lugojului, pentru Nicolae Titulescu, a făcut statuile lui Vidu şi Grozavescu şi altele”, a explicat Luminiţa Wallner-Bărbulescu.

Pe lângă proiectul de repunere în valoare al spaţiului cultural lugojean, pe care fosta directoare a muzeului speră să îl poată implementa dintr-o poziţie de viitor consilier PNL, aceasta s-a referit şi la anumite proiecte care nu fac, în opinia dânsei, cinste Lugojului.

„Infocentrul turistic este un kitsch, asta este clar. Acel moţ ne duce cu gândul la ceva ce ar putea invada oraşul, aşa nu cred că este bine să folosim fonduri europene. Teatrul este renovat cu gust îndoielnic, la Lugoj nu se poate vorbi de o concepţie urbanistică. Există în buget sumă pentru plan urbanistic, dar acesta trebuie făcut de specialişti şi dezbătut public”, a mai adăugat Wallner-Bărbulescu.

Preşedintele PNL Lugoj s-a referit, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, la problema fondurilor europene, un alt punct principal din agenda partidului.

„La Lugoj nu se doreşte atragerea de fonduri europene, nu ştim din ce cauză. Se pot face lucrările pe partea de cultură despre care am vobit, pe educaţie se pot renova şcolile primare şi liceele tehnice, la spital se poate reabilita, la fel pentru asfaltări. Ne vom axa pe atragerea de fonduri, 70% dintre acestea vor merge în următorii ani doar spre primării, doar 30% spre privat”, a explicat Ioan Ambruş.

Vezi comentarii (15)

15 Comments

 1. dan

  16 februarie 2016 at 17:32

  Dle Ambrus va rugam sa ne spuneti lucruri noi pt.ca cu totii stim ca actualul primar nu doreste sa acceseze fonduri europene pt. ca sunt fondurile controlate si nu se pot face lucrari de mantuiala ca cele actuale(vezi Vladimirescu,Cernei ,Tesatori ,etc).Oare vreti sa ne spuneti ca atunci cand veti fii primar nu veti colabora cu Maran si Gaidos?Nu cred,dar atitudinea aroganta si de superiotate nu da bine la electorat.Va spun sincer cu toate ca va votez.

  • luminita wallner

   16 februarie 2016 at 23:22

   Vei fi primar cu un singur i.

 2. Robert

  16 februarie 2016 at 20:49

  D-le Ambrus,dupa ineptiile spuse in urma cu 2 saptamani despre invatamant, ati scos de la naftalina o pensionara care cere sa se darame Casa de Cultura .Ati fost 4 ani viceprimar[la fara frecventa] fara sa aveti nici macar o realizare.Ati criticat atunci,criticati si acum,dar nu se vede nimic in urma d-voastra d-le Ambrus.D-na Barbuescu-Wallner ramaneti in istoria lugojenilor doar ca mana dreapta a tov.Basica si cea care ii critica pe toti fara sa faca ceva.Rusine PNL Lugoj.

  • luminita wallner

   16 februarie 2016 at 23:28

   Nu m-a scos Ambruş de la naftalină, am ieşit singură şi am tras după mine şi o parte din istoria oraşului pe care nu o cunoaşteţi şi nici nu aveţi vreun interes faţă de Lugoj.
   Legătura dintre mine şi Basica aţi postat-o pentru manipularea cititorului sau cel care v-a informat, v-a informat greşit.

   • Maria

    17 februarie 2016 at 7:51

    Nu ambrus ci dl. Ambrus iar ca sa nu avem dubii si sa nu va acuze nimeni ati fost membru de partid inainte de, 89?

    • luminita wallner

     17 februarie 2016 at 9:46

     Maria sau cine esti – de fapt nu contează, NU AM FOST MEMBRA DE PARTID.

 3. luminita wallner

  16 februarie 2016 at 23:36

  Pentru informarea cititorului aş vrea să adaug ca am propus inscripţionarea casei fostului primar al Lugojului din perioada 1933-ian.1938 nu doar pentru că a fost un medic bun, iubit de lugojeni dar a fost şi un edil pe măsură şi comuniştii i-au răsplătit meritele aruncându-l în închisoare unde în urma torturilor la care a fost supus a decedat.
  Cred că lugojenii şi mai ales tinerii trebuie să-şi cunoască istoria.

  • Olvi

   17 februarie 2016 at 11:09

   Cai verzi! Daca vreti ca tinerii sa isi cunoasca istoria si sa isi afle identitatea, PLECATI! PNL, PSD si restul sunteti aceeasi mizerie! Trebuie un partid nou, format din persoane competente.

   • luminita wallner

    17 februarie 2016 at 19:21

    Sunt de acord că e nevoie de un partid nou dar pentru asta e nevoie de curajul şi voinţa tinerei generaţii şi mai cred că un prim exemplu ar fi trebuit să-l daţi dumneavoastră, niciodată în oraşul şi ţara asta nu se va putea face nimic dacă ne ascundem cand postăm, în spatele unor pseudonime. Eu cel puţin nu am recurs niciodată la acest subterfugiu,am spus întotdeauna ce am avut de spus şi mi-am asumat riscul cu toate consecinţele pe care le-am simţit de multe ori.

    • Olvi

     17 februarie 2016 at 22:53

     Nu pseudonimele sunt problema in Lugoj! Eu nu ocup o functie publica, deci nu ma obliga nimeni sa imi fac public numele sau prenumele(nici legea macar)! Au fost tineri in Lugoj care au vrut sa faca ceva, nu dau exemple, dar daca nu esti in Rotary Club cu Gaidos, Boldea si restul haitei, esti eliminat din orice. Nu e doar parerea mea, cu oricine in Lugoj vorbesti iti spune acelasi lucru(afara de cei ce sunt la ciolan). Cand plecati voi o sa vina tinerii(eu nu sunt tanar)!

     • luminita wallner

      18 februarie 2016 at 14:55

      Oare chiar nu esti tânăr? Indiferent că eşti sau nu eşti, cei amintiţi nu vor pleca de bunăvoie, întrebarea e ce facem.

    • Olvi

     18 februarie 2016 at 23:50

     Asta e problema, ce facem?! Intr-o tara unde coruptia e generalizata, nepotismul si pilele sunt peste tot, cam ce e de facut? Hai sa vedem ce face generatia tanara: PLEACA ! O parte la munca, o parte la studii si alta la furat. In toate cele trei cazuri statul pierde! Adica noi platitorii de taxe, ramanem fara forta de munca tanara, cine pleaca la studii de obicei ramane acolo. Ce pot face eu ca simplu cetatean? Votul meu e mic pe langa sutele de mii de voturi ale mortilor care va voteaza partidele.

 4. Borosteanu Cristian Stefan

  18 februarie 2016 at 21:24

  Arhictectura orașului este îngrozitoare. Este nevoie de un plan urgent de reabilitare a multor clădiri. În caz contrar, Lugojul va ajunge o ruină…

 5. Borosteanu Cristian Stefan

  18 februarie 2016 at 21:25

  Arhitectura*

 6. Redesteapta-te LUGOJENE

  6 martie 2016 at 7:46

  In sfarsit vad un om cerebral, doamna Wallner. Ce parere aveti de tinerii din PMP? sunt ceea ce asteptati dumneavoastra? Credeti ca vor avea puterea sa trezeasca tineretul si mai bine zis pe toti LUGOJENII?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

foto-calin-dobra

Călin Dobra, președintele executiv al PSD Timiș: O relație corectă cu oamenii consider că e punctul de pornire al oricărei activități politice (P)

Cetateanul26 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Daniel Groza25 octombrie 2016
mihai tanjala

Mihai Tânjală, fostul securist care a revendicat averea lui Muschong a fost extrădat. Merge la închisoare

Daniel Groza20 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu este noul președinte al PNL Lugoj

Daniel Groza20 octombrie 2016
Ioan Ambrus

Ioan Ambruş a renunţat la funcţia de preşedinte PNL. Liberalii îi caută înlocuitor

Daniel Groza18 octombrie 2016
psd3

Un profesor de sport din Lugoj, primul pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților

Daniel Dancea18 octombrie 2016
lansare candidati pnl lugoj alegeri 2016 foto cetateanul (4)

Zona Lugoj-Făget lăsată din nou pe dinafară de către liberalii “timișieni” la desemnarea candidaților pentru parlamentare

Daniel Groza14 octombrie 2016
marian-costea-pmp-lugoj

Cel mai tânăr lugojean care vrea un fotoliu de parlamentar a atras milioane de euro din fonduri europene! Acum vrea sa atragă voturi

Gabriel Iosa4 octombrie 2016
cucsa-istrat-1024x576

ALDE încearcă să obțină voturi din Lugoj oferind locuri neeligibile și un candidat timișorean, prezentat ca lugojean

Daniel Groza4 octombrie 2016
iovescu

Senatorul Ioan Iovescu s-a înscris în PSD. “Prietenii mi-au spus să mă duc la ei că poate se desființează”

Daniel Groza30 septembrie 2016
basescu-la-lugoj-11

PMP Lugoj a rămas fără președinte după o ceartă internă! Corneanu și Mașniță nu s-au înțeles care să lipească afișe

Gabriel Iosa23 septembrie 2016
anghel

Consilierul local Mihai Anghel a refuzat ALDE, care i-a oferit poziția a treia pe lista de candidați la Camera Deputaților

Daniel Groza23 septembrie 2016