ING a înlocuit schema proprie pentru amânarea ratelor cu prevederile OUG 37

0

ING Bank informeaza într-un comunicat: schema de amânare a plăţii ratelor la credite anunţată de pe 17 martie va fi înlocuită de prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 37/2020, care prevalează şi care prevede condiţii mai favorabile clienţilor.

Printre condiţiile instituite prin actul normativ se numără o aplicabilitate mai largă, acoperind toate categoriile de clienţi, posibilitatea de a amâna plata ratelor şi/sau dobânzilor pe o perioadă aleasă de debitori de până la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020, precum şi un proces simplificat de acceptare a noilor condiţii contractuale, fără întocmirea de acte adiţionale şi fără necesitatea deplasării la sediul băncii, se menţionează în comunicatul ING.

Clienţii ING pot afla toate informaţiile referitoare la activitatea băncii, actualizate în timp real, precum măsurile de sprijin, normele de aplicare şi condiţiile de eligibilitate potrivit OUG 37/2020, recomandările băncii sau donaţiile care se pot face în Home’Bank pentru diminuarea efectelor COVID-19.

Dar si clienţii persoane fizice care doresc să beneficieze de amânarea ratelor aferente creditului, fie că este vorba despre un credit de nevoi personale sau unul garantat cu ipotecă, trebuie să completeze un formular disponibil pe site-ul ING, până cel târziu pe data de 14 mai 2020 inclusiv, precizează ING Bank.

Iar pentru clienţii care au solicitat deja amânarea ratelor prin soluţia iniţială oferită de ING vor beneficia automat de noua opţiune, conform OUG 37/2020, si pot trimite solicitarea de amânare conţinând toate informaţiile din formular şi prin e-mail la contact@ing.ro, prin telefon la 031 406 2464 sau prin scrisoare pe adresa ING Bank, Str. Aviator Popişteanu nr. 54A, clădirea nr. 3, sector 1, Bucureşti. Clienţii ING Bank vor primi răspuns în termen de maxim 15 zile calendaristice de la data primirii solicitării.

În ceea ce priveşte persoanele juridice, în contextul noilor reglementări legale, ING Bank va răspunde solicitărilor privind cererile de amânare la plată a creditelor pentru fiecare caz în parte, precizează banca.

Si persoanele juridice pot solicita amânarea obligaţiilor de plată scadente reprezentând credit, dobânzi şi comisioane pentru o perioada de la 1 la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020. În perioada de amânare la plată se va calcula dobândă, conform prevederilor contractelor de credit. Aceasta va fi achitată după perioada de amânare la plată, prin capitalizarea dobânzii aferente perioadei de amânare, respectiv adăugarea dobânzii astfel acumulate la soldul creditului existent la sfârşitul perioadei de suspendare şi eşalonarea până la noua maturitate, prin recalcularea obligaţiilor de plată lunare. Perioada de creditare se va putea extinde cu perioada de amânare la plată.

Clienţii persoane juridice care doresc să apeleze la suspendarea plăţii ratelor la creditul/creditele acordate de ING Bank în baza OUG 37/2020 pot descărca şi completa formularul care se regăseşte pe site-ul băncii şi pot trimite solicitarea până la data de 14 mai 2020 Managerului de Relaţie, sau la adresa de e-mail AmanareRatePJ@ing.com, adresă dedicată pentru IMM-uri şi micro-întreprinderi.

Persoanele juridice care nu îndeplinesc condiţiile de eligibilitate conform OUG pot contacta banca pentru găsirea unei soluţii optime de restructurare.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și