Inspectorii fiscali din mai multe oraşe au protestat,vineri,faţă de diminuarea anumitor drepturi salariale din 2020

0

Inspectorii fiscali din mai multe oraşe din ţară, printre care Cluj-Napoca, Sibiu şi Constanţa, au ieşit vineri în faţa instituţiilor şi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de diminuarea anumitor drepturi salariale din 2020, precum cele privitoare la sporul de condiţii de muncă, indemnizaţia de hrană şi voucherele de vacanţă, informează Sindicatul Naţional Meridian.

„Deşi reprezentanţii Guvernului ar anunţat încă de la preluarea mandatului că nu vor adopta măsuri de reducere a veniturilor bugetarilor, din păcate dispoziţiile prevăzute într-un proiect de act normativ, prin care Guvernul îşi va suma răspunderea în faţa Parlamentului, prevăd contrariul. Astfel, sporul pentru condiţii de muncă de 15% din salariu va fi plafonat la 25% din salariul minim brut, iar indemnizaţia de hrană şi voucherele de vacanţă vor fi îngheţate. Toate aceste măsuri reprezintă reducerea veniturilor angajaţilor cu mai multe sute de lei, cei mai afectaţi fiind salariaţii de la Fisc, deoarece ei au primit doar în urmă cu două luni sporul de 15%, deşi acesta trebuia acordat din 2018”, se menţionează în comunicat.

Sindicaliştii mai semnalează că inspectorii fiscali se confruntă şi cu o serie de lipsuri în desfăşurarea activităţii, începând de la condiţii de muncă precare şi până la dotări necorespunzătoare, cum este cazul sistemului informatic.

Totodată, la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală se manifestă de mai mulţi ani un deficit de peste 20% la nivelul personalului, unii angajaţi fiind nevoiţi să lucreze „cât pentru doi”.

„Ne exprimăm totuşi speranţa ca în cele din urmă Guvernul României să renunţe la astfel de măsuri de austeritate, prin care se încearcă echilibrarea bugetului pe seama salariilor angajaţilor de la stat, în caz contrar angajaţii Fiscului fiind hotărâţi să continue mişcările de protest până la obţinerea tuturor drepturilor cuvenite, aşa cum au fost ele prevăzute prin legea salarizării”, se mai precizează în comunicat.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și