Autoliv Lugoj

Sport

Întâlnire emoționantă între gimnasta Alina Goreac și antrenoarea sa, după 35 de ani de la terminarea performanței sportive

Întâlnire emoționantă între gimnasta Alina Goreac și antrenoarea sa, după 35 de ani de la terminarea performanței sportive

Business Strategist

Alina Goreac și-a întâlnit antrenoarea, Tatiana Isar, după 35 de ani de la retragerea din activitatea sportivă în anul 1980. Întâlnirea a fost una emoționantă, cele două depănând amintiri, pe toate acestea retrăindu-le cu mare emoție.

Tatiana Isar, o femeie bine făcută, de o statură potrivită, de o bunătate bine ascunsă în spatele vocii ferme, cu care comanda la orele de gimnastică, era o persoană modestă, care își iubea meseria, soțul și copilul. Făcea gimnastică de dragul gimnasticii, în fiecare după-amiază, cu fetele care erau talentate, gimnastică de performanță, dar și cu elevii cu probleme speciale: picior plat, scolioză, sau alte probleme, gimnastică medicală. Pentru fiecare caz avea exerciții speciale și se ocupa cu mare dăruire atât de elevii cu probleme, cât și de gimnaști. Multe sportive s-au remarcat datorită ei, iar Alina Goreac a obținut premii internaționale. Pentru că mai sunt doar câteva zile până la aniversarea celor 86 de ani ai Tatianei Isar, pe 17 august, Alina a dorit să-i facă o surpriză antrenoarei sale și a invitat-o la ea, acolo unde și-au adus aminte cu drag de ce a reprezentat fiecare una pentru cealaltă și încă reprezintă.

„Curajul și voința nu i-au lipsit niciodată Alinei, niște calități de care ai foarte mare nevoie în gimnastică. A muncit foarte mult, a fost o muncă titanică tot ce   a făcut ea. Cine nu trăiește pe pielea sa nu poate să-și dea seama ce înseamnă această muncă. E o mare bucurie că mă aflu astăzi alături de ea, nici nu pot să vă spun în cuvinte ce înseamnă pentru mine. Vreau ca până trăiesc să fie lângă mine, e tot ce îmi doresc”, a spus cu lacrimi în ochi Tatiana Isar, antrenoarea Alinei Goreac.

La fel de pozitiv gândește și Alina, care spune că antrenoarea sa a reprezentat un model pentru ea.

„Eu întotdeauna am admirat-o ca antrenoare și am dorit să o copiez. M-a impresionat foarte mult devotamentul acesteia, ambiția, dorința de a fi mai bun decât cei care aveau condiții mai bune decât noi și de a ne pune în valoare munca noastră, a tuturor”, povestește Alina Goreac.

Cu ocazia acestei întâlniri, Alina și-a luat inima în dinți și a întrebat-o pe Tatiana Isar despre un eveniment care a dezamăgit-o în urmă cu foarte mulți ani, dar niciodată nu a găsit momentul oportun pentru a discuta despre. Mai exact, Alina a fost suspendată din Campionatele Internaționale ale României și i s-a spus că antrenoarea sa a cerut asta. Pe Alina nu a durut-o atât de tare că era foarte bine pregătită pentru acea competiție și că deja făcuse încălzirea, ci faptul că a fost singura competiție unde a fost tatăl său în tribună. Abia după zeci de ani de zile a aflat adevărul și anume, totul a fost o minciună.

„Asta nu este adevărat, sunt doar minciuni. Ceea ce tu acum spui aud pentru prima dată și mi se pare un lucru neadevărat din toate punctele de vedere. Este așa o nedreptate, Dumnezeu este martor că nu este adevărat”, explică Tatiana Isar.

Chiar dacă ani de zile a avut  mici resentimente față de antrenoare, acum, că a aflat adevărul, este cu sufletul împăcat.

„Eu mă bucur că vă am alături și încă o dată vă mulțumesc din toată inima pentru tot ce ați făcut pentru mine”, a conchis Alina.

Performanțele Alinei Goreac

În anul 1963, la doar 11 ani, Alina Goreac a participat la primele concursuri școlare. Până în 1969 obține an de an titluri și medalii la fiecare categorie de vârstă. În 1965 obține primul titlu de campioană cu echipa Liceului nr. 1 din Lugoj. Din 1966 devine componentă a reprezentativei naționale de junioare și apoi senioare a României. În 1968 este declarată cea mai bună gimnastă a țării. Din 1969 este componentă a Clubului Dinamo București, iar în anul 1970 obține diploma de „Maestru al Sportului”. Ulterior participă la Campionatul European de la Minsk  în anul 1971 și la Jocurile Olimpice de la Munchen, în anul 1972. În 1973 obține primele medalii importante în gimnastică pentru România, o medalie de argint și două de bronz la Campionatul European de la Londra. Tot din acest an își începe studiile universitare la Institutul de Educație Fizică și Sport. Între 1974 și 1976 participă cu echipa României la competițiile internaționale, obținând rezultate excepționale, care au culminat cu medaliile de bronz de la sărituri și bârnă la Campionatele Europene din Skien, Norvegia. În anul 1975 obține diploma de „Maestru Emerit al Sportului”, iar în anul 1977 devine campioană mondială universitară și obține și medalia de aur la bârnă în cadrul Campionatului Mondial Universitar de la Sofia, Bulgaria.

Alina Goreac se retrage din activitatea sportivă în anul 1980. După încheierea activității sportive începe o lungă carieră de antrenor de gimnastică, din anul 1981 și până în anul 2011. Însumând activitatea sportivă cu cea de antrenorat, se poate spune că Alina Goreac și-a dedicat peste 50 de ani din viață gimnasticii sportive românești.

DSC_0856

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: