Intreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a avansat cu 8,4%,

0

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut pe serie brută cu 8,4% în primele 10 luni ale anului 2019 comparativ cu perioada similară din 2018, tot pe creştere fiind şi volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei care a avansat cu 13,4%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, în perioada menţionată, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a avansat cu 8,4%, creştere susţinută de: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+35,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+9,0%), comerţul cu autovehicule (+7,9%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+7,3%).

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2018, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,4% mai mare comparativ cu perioada similară din 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+20,1%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+16,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,4%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+7,3%). Cifra de afaceri provenită din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 7,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în primele 10 luni din 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,9% mai mare comparativ cu acelaşi interval al anului trecut.

Conform INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 10,3% datorită majorărilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+19,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+14,9%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+8,4%) şi la comerţul cu autovehicule (+5,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în octombrie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 2,7%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-12,0%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,8%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-3,4%). Creşteri au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,5%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,8%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2019, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,8%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2019, comparativ cu octombrie 2018, a înregistrat o creştere cu 11,5% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+34,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+18,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+13,9%) şi la comerţul cu autovehicule (+8,5%).

Totodată, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2019 a înregistrat o creştere cu 11,5%, faţă de luna octombrie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna octombrie 2019, a înregistrat o cifră de afaceri cu 13,6% mai mare comparativ cu luna octombrie 2018, creştere susţinută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+18,9%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+16,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,7%) şi de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,3%). Cifra de afaceri provenită din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 5,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2019 a crescut cu 14,0%, comparativ cu luna octombrie 2018.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și