Cetateanul Lugoj

Actualitate

Investiție de cinci milioane de euro, la Lugoj. Parcarea de TIR-uri A&O, modernizată și extinsă din bani europeni

Investiție de cinci milioane de euro, la Lugoj. Parcarea de TIR-uri A&O, modernizată și extinsă din bani europeni

Cetateanul Lugoj

Un proiect european care prevede realizarea unei investiții de cinci milioane de euro, la Lugoj, a fost lansat astăzi la Bruxelles. În cadrul proiectului de cinci milioane de euro, dintre care 85 la sută sunt bani europeni nerambursabili, parcarea construită la Lugoj de firma Ausnit, Olariu și Asociații va fi modernizată și exstinsă. Firma care deține și operează parcarea de la Lugoj a obținut finanțarea europeană  pentru un proiect care prevede îmbunătățirea confortului și a siguranței în parcarea actuală și construirea unei parcări noi, vizavi de parcarea existentă.

Potrivit lui Daniel Olariu, administrator și acționar al Aușnit, Olariu și Asociații, investiția de la Lugoj, care va fi terminată până în februarie 2018, include și un soft de management al parcării, cu ajutorul cărora accesul și ieșirea din parrcare se vor face cu autorul tehnologiilor de ultimă generație. Spre exemplu, pentru a evita riscul ca hoțul, să îl adoarmă pe șofer și să plece cu camionul (situație frecvent întâlnită, furturile de camioane și din camioane ajungând în Europa la opt miliarde de euro anual), softul va permite inclusiv să se scaneze fața șoferului și numerele de înmatriculare de la capul tractor și de la remorcă, astfel încât din parcare să poată ieși doar șoferul care a intrat.

Pentru că în practică sunt situații în care șoferii sunt înlocuiți de către firmă, din motive care țin de organizarea companiei de transport, modificările pot fi operate, cu ajutorul unei parole, de către o persoană autorizată din cadrul firmei, iar noul șofer poate pleca cu camionul. „Dacă șoferul care vrea să iasă din parcare va fi altul decât acela care a intrat, iar noul șofer nu este autorizat de firmă, se declanșează o alarmă, se blochează camionul și nimeni nu mai poate să iasă până când nu se clarifică situația”, a declarat Daniel Olariu.

Mai mult decât atât, proiectul include și dezvoltarea unei aplicații cu ajutorul căreia șoferii de TIR pot vedea oricând câte locuri sunt în parcare, dar și timpul în care vor ajunge în parcare. Astfel, șoferii pot ști dacă pot parcurge distanța până la parcare în timpul prevăzut de lege pentru conducere fără pauză.

„Prin proiectul câștigat o să creștem nivelul de securitate și de confort. Sper să fim primii din Europa în care sistemul inteligent de transport să fie aplicat. Vom dezvolta un soft care să fie legat, printr-o aplicație de celelaltă parcări. Practic, printr-o aplicație, șoferul poate să verifice dacă mai sunt locuri libere în parcare, iar programul îi va calcula cât timp de conducere mai are până la următoarea parcare, unde poate să își facă rezervare”

Prin proiectul european de cinci milioane de euro, parcarea A&O de la Lugoj va fi clasificată la patru lacăte de siguranță și patru stele de confort, conform standardelor internaționale din domeniu. Un modul al parcării de la Lugoj, care include 30 de locuri de parcare pentru camioane, va fi realizat la nivel de securitate de cinci lacăte. Acest lucru se va realiza prin amplasarea unor bolarzi, dispozitive care se ridică din pământ în cazul unor incidente care necesită blocarea parcării. Într-o astfel de situație, camioanul va fi blocat în parcare fără a putea forța ieșirea. Potrivit producătorului, acești bolarzi pot fi loviți, fără a fi afectați, consecutiv de două camioane, cu viteza de 80 km/h.

bolarzi

Proiectul european lansat astăzi la Bruxelles prevede și realizarea unui studiu în vederea construirii unei parcări securizate pentru camioane pe Autostrada A1, în zona Susani. Astfel, în următorii ani, o parcare similară celei de la Lugoj ar putea fi construită și la Traian Vuia.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016
ioan-ambrus-nicolae-robu-claudiu-buciu01

Noul președinte al PNL Lugoj, Claudiu Buciu, prezentat oficial: „Dacă nu obțin la parlamentare un vot peste PSD, demisionez”

Daniel Dancea20 octombrie 2016
expozitie-pasari-6

Cele mai frumoase exemplare de păsări exotice și porumbei, într-o expoziție la Lugoj

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
marc-andre-cornu

Teste la prima linie de producţie de la fabrica elvețiană de biscuiţi din Mănăștiur

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
carrefour-2-lugoj-elis-centru-foto-cetateanul-1

Carrefour deschide al doilea magazin la Lugoj

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
curatenie toamna

Curățenie de toamnă în toate cartierele. Vezi unde și când vor ajunge mașinile de salubritate

Cetateanul19 octombrie 2016
dacian-ciolos

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Cetateanul19 octombrie 2016
never-go-back

„Jack Reacher – Never Go Back” cu Tom Cruise, la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
435f5c44eaf15970c2079515b20eafd3maxim

Expoziție de tarantule și scorpioni la Lugoj

Iasmina Olariu19 octombrie 2016
accident-trecere-pietoni-primarie-politia-lugoj-ambulanta-comandant-foto-cetateanu-1

UDPATE: Tânărul care a accidentat o lugojeancă pe trecerea de pietoni şi-a mărturisit fapta! Victima, în stare gravă la spital

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
pisica-ratacita-caroserie-duster-pompieri-lugoj-foto-cetateanul-2

[FOTO] Pompierii lugojeni au salvat o pisică rătăcită în caroseria unui Duster

Gabriel Iosa18 octombrie 2016