Actualitate

Investiție de cinci milioane de euro, la Lugoj. Parcarea de TIR-uri A&O, modernizată și extinsă din bani europeni

Investiție de cinci milioane de euro, la Lugoj. Parcarea de TIR-uri A&O, modernizată și extinsă din bani europeni

Autoliv

Un proiect european care prevede realizarea unei investiții de cinci milioane de euro, la Lugoj, a fost lansat astăzi la Bruxelles. În cadrul proiectului de cinci milioane de euro, dintre care 85 la sută sunt bani europeni nerambursabili, parcarea construită la Lugoj de firma Ausnit, Olariu și Asociații va fi modernizată și exstinsă. Firma care deține și operează parcarea de la Lugoj a obținut finanțarea europeană  pentru un proiect care prevede îmbunătățirea confortului și a siguranței în parcarea actuală și construirea unei parcări noi, vizavi de parcarea existentă.

Potrivit lui Daniel Olariu, administrator și acționar al Aușnit, Olariu și Asociații, investiția de la Lugoj, care va fi terminată până în februarie 2018, include și un soft de management al parcării, cu ajutorul cărora accesul și ieșirea din parrcare se vor face cu autorul tehnologiilor de ultimă generație. Spre exemplu, pentru a evita riscul ca hoțul, să îl adoarmă pe șofer și să plece cu camionul (situație frecvent întâlnită, furturile de camioane și din camioane ajungând în Europa la opt miliarde de euro anual), softul va permite inclusiv să se scaneze fața șoferului și numerele de înmatriculare de la capul tractor și de la remorcă, astfel încât din parcare să poată ieși doar șoferul care a intrat.

Pentru că în practică sunt situații în care șoferii sunt înlocuiți de către firmă, din motive care țin de organizarea companiei de transport, modificările pot fi operate, cu ajutorul unei parole, de către o persoană autorizată din cadrul firmei, iar noul șofer poate pleca cu camionul. „Dacă șoferul care vrea să iasă din parcare va fi altul decât acela care a intrat, iar noul șofer nu este autorizat de firmă, se declanșează o alarmă, se blochează camionul și nimeni nu mai poate să iasă până când nu se clarifică situația”, a declarat Daniel Olariu.

Mai mult decât atât, proiectul include și dezvoltarea unei aplicații cu ajutorul căreia șoferii de TIR pot vedea oricând câte locuri sunt în parcare, dar și timpul în care vor ajunge în parcare. Astfel, șoferii pot ști dacă pot parcurge distanța până la parcare în timpul prevăzut de lege pentru conducere fără pauză.

„Prin proiectul câștigat o să creștem nivelul de securitate și de confort. Sper să fim primii din Europa în care sistemul inteligent de transport să fie aplicat. Vom dezvolta un soft care să fie legat, printr-o aplicație de celelaltă parcări. Practic, printr-o aplicație, șoferul poate să verifice dacă mai sunt locuri libere în parcare, iar programul îi va calcula cât timp de conducere mai are până la următoarea parcare, unde poate să își facă rezervare”

Prin proiectul european de cinci milioane de euro, parcarea A&O de la Lugoj va fi clasificată la patru lacăte de siguranță și patru stele de confort, conform standardelor internaționale din domeniu. Un modul al parcării de la Lugoj, care include 30 de locuri de parcare pentru camioane, va fi realizat la nivel de securitate de cinci lacăte. Acest lucru se va realiza prin amplasarea unor bolarzi, dispozitive care se ridică din pământ în cazul unor incidente care necesită blocarea parcării. Într-o astfel de situație, camioanul va fi blocat în parcare fără a putea forța ieșirea. Potrivit producătorului, acești bolarzi pot fi loviți, fără a fi afectați, consecutiv de două camioane, cu viteza de 80 km/h.

bolarzi

Proiectul european lansat astăzi la Bruxelles prevede și realizarea unui studiu în vederea construirii unei parcări securizate pentru camioane pe Autostrada A1, în zona Susani. Astfel, în următorii ani, o parcare similară celei de la Lugoj ar putea fi construită și la Traian Vuia.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Subway, cel mai mare lanţ de localuri fast food din lume ar putea ajunge la Lugoj! McDonalds şi KFC nu au acceptat | Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: