Autoliv Lugoj

Actualitate

Investiție de cinci milioane de euro, la Lugoj. Parcarea de TIR-uri A&O, modernizată și extinsă din bani europeni

Investiție de cinci milioane de euro, la Lugoj. Parcarea de TIR-uri A&O, modernizată și extinsă din bani europeni

Business Strategist

Un proiect european care prevede realizarea unei investiții de cinci milioane de euro, la Lugoj, a fost lansat astăzi la Bruxelles. În cadrul proiectului de cinci milioane de euro, dintre care 85 la sută sunt bani europeni nerambursabili, parcarea construită la Lugoj de firma Ausnit, Olariu și Asociații va fi modernizată și exstinsă. Firma care deține și operează parcarea de la Lugoj a obținut finanțarea europeană  pentru un proiect care prevede îmbunătățirea confortului și a siguranței în parcarea actuală și construirea unei parcări noi, vizavi de parcarea existentă.

Potrivit lui Daniel Olariu, administrator și acționar al Aușnit, Olariu și Asociații, investiția de la Lugoj, care va fi terminată până în februarie 2018, include și un soft de management al parcării, cu ajutorul cărora accesul și ieșirea din parrcare se vor face cu autorul tehnologiilor de ultimă generație. Spre exemplu, pentru a evita riscul ca hoțul, să îl adoarmă pe șofer și să plece cu camionul (situație frecvent întâlnită, furturile de camioane și din camioane ajungând în Europa la opt miliarde de euro anual), softul va permite inclusiv să se scaneze fața șoferului și numerele de înmatriculare de la capul tractor și de la remorcă, astfel încât din parcare să poată ieși doar șoferul care a intrat.

Pentru că în practică sunt situații în care șoferii sunt înlocuiți de către firmă, din motive care țin de organizarea companiei de transport, modificările pot fi operate, cu ajutorul unei parole, de către o persoană autorizată din cadrul firmei, iar noul șofer poate pleca cu camionul. „Dacă șoferul care vrea să iasă din parcare va fi altul decât acela care a intrat, iar noul șofer nu este autorizat de firmă, se declanșează o alarmă, se blochează camionul și nimeni nu mai poate să iasă până când nu se clarifică situația”, a declarat Daniel Olariu.

Mai mult decât atât, proiectul include și dezvoltarea unei aplicații cu ajutorul căreia șoferii de TIR pot vedea oricând câte locuri sunt în parcare, dar și timpul în care vor ajunge în parcare. Astfel, șoferii pot ști dacă pot parcurge distanța până la parcare în timpul prevăzut de lege pentru conducere fără pauză.

„Prin proiectul câștigat o să creștem nivelul de securitate și de confort. Sper să fim primii din Europa în care sistemul inteligent de transport să fie aplicat. Vom dezvolta un soft care să fie legat, printr-o aplicație de celelaltă parcări. Practic, printr-o aplicație, șoferul poate să verifice dacă mai sunt locuri libere în parcare, iar programul îi va calcula cât timp de conducere mai are până la următoarea parcare, unde poate să își facă rezervare”

Prin proiectul european de cinci milioane de euro, parcarea A&O de la Lugoj va fi clasificată la patru lacăte de siguranță și patru stele de confort, conform standardelor internaționale din domeniu. Un modul al parcării de la Lugoj, care include 30 de locuri de parcare pentru camioane, va fi realizat la nivel de securitate de cinci lacăte. Acest lucru se va realiza prin amplasarea unor bolarzi, dispozitive care se ridică din pământ în cazul unor incidente care necesită blocarea parcării. Într-o astfel de situație, camioanul va fi blocat în parcare fără a putea forța ieșirea. Potrivit producătorului, acești bolarzi pot fi loviți, fără a fi afectați, consecutiv de două camioane, cu viteza de 80 km/h.

bolarzi

Proiectul european lansat astăzi la Bruxelles prevede și realizarea unui studiu în vederea construirii unei parcări securizate pentru camioane pe Autostrada A1, în zona Susani. Astfel, în următorii ani, o parcare similară celei de la Lugoj ar putea fi construită și la Traian Vuia.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: Subway, cel mai mare lanţ de localuri fast food din lume ar putea ajunge la Lugoj! McDonalds şi KFC nu au acceptat | Cetateanul.ro

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: