Cetateanul Lugoj

Actualitate

Investiție defectuoasă! Doar zece persoane pot accesa camerele video instalate de primărie

Investiție defectuoasă! Doar zece persoane pot accesa camerele video instalate de primărie

Cetateanul Lugoj

Cele cinci camere ale Primăriei Lugoj, montate în cele mai importante zone din oraş, nu pot suporta mai mult de zece utilizatori, deşi costurile pentru achiziţionarea unei singure bucăţi trec de 1000 de lei, iar întreţinerea lor costă primăria aproape aceeaşi sumă pe lună. În cazul în care în oraş are loc un eveniment cu participare de public, cum ar fi o rugă sau un festival, cei care vor să se uite în direct, măcar pentru câteva minute, nu o pot face dacă nu sunt în primii 10 utilizatori care intră pe una dintre camerele web.

În momentul de faţă, la Lugoj există cinci asemenea camere, montate în Piaţa Victoriei, Piaţa „Iosif Constantin Drăgan”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcul „George Enescu” şi intersecţia semaforizată de la Unic.

„Simultan, pot să fie 10 utilizatori, e o maximă admisă de camera video în sine. O cameră care accepta de la 20 în sus era foarte scumpă, de la 4000 de lei în sus şi nu ştiu dacă se renta. Camerele sunt şi nu prea vizitate, când a fost ruga, atunci au fost picate, în rest se poate intra lejer”, a declarat Cosmin Ionaşcu de la Compartimentul Informatică al Primăriei Lugoj.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, cele două camere recent cumpărate, cele de la primărie şi respectiv Casa de Cultură a Sindicatelor, au costat împreună 2500 de lei, însă capacitatea lor a rămas tot la cea de 10 utilizatori. Pe lângă costul camerelor în sine, primăria mai plăteşte şi mentenanţa acestora.

„Camera a fost aleasă din mai multe motive, nu există aşa de mare cerere, un factor important a fost preţul, 1300 de lei. Camerele sunt de la firma Vivotek, o firmă foarte bună, sunt destul de performante. Există o firmă care le verifică, le curăţă, în caz de defecţiuni, cum a fost la furtună, le repară. Au nevoie de internet, firma care face service furnizează şi internetul, e o valoare de aproximativ 900 de lei pe lună pentru toate camerele”, a mai adăugat Ionaşcu.

Administraţia locală nu are de gând să schimbe camerele în viitorul apropiat, dar nici să monteze altele care să transmită imagini şi din alte zone importante din oraş. În medie, site-ul oficial al Primăriei Lugoj, www.primarialugoj.ro, este vizitat de aproximativ 10 mii de utilizatori pe lună.

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. cetateana

  20 noiembrie 2015 at 19:46

  Conform contorului de utilizatori din site-ul primariei, in medie a fost vizitat de 3.000 de persoane http://cqcounter.com/?sts,month,,,,Primarie.

  „Administraţia locală nu are de gând să schimbe camerele în viitorul apropiat, dar nici să monteze altele care să transmită imagini şi din alte zone importante din oraş” -n-am auzit sa vina cineva cu sugestii. Eu personal nu stiu sa fie si alte zone importante in oras. E un oras mic, iar camerele sunt amplasate destul de central.

  Prea multe critici inutile.

 2. Dante

  20 noiembrie 2015 at 19:55

  Fratilor… ce atata mare bazaiala cu camerele astea… in afara de festivale rugi si alte cele, cine dreq intra pe camerele alea?(in afara de Ten tv in programul de noapte)

  si referitor la performanta camerelor… l-ati auzit pe om… 1300 au costat astea si alaea care puteau sa duca mai mult… 4000 – 5000 lei? si dupaia ce? „senzational… primaria arunca mii de lei din banii publici ca lugojeanul de rand sa se uite de acasa la ruga…” nu?

  si ca final… care zone centrale le mai vreti supravegheate? precizati si voi ca pana acum nem orientare… sau ce … vreti camerele primariei si in baruri si cluburi?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
concurs-dovleci-lugoj

La Lugoj se caută cel mai frumos dovleac! Cum participi la prima ediţie Miss Dovleac Lugoj

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016