Actualitate

Investiție defectuoasă! Doar zece persoane pot accesa camerele video instalate de primărie

Investiție defectuoasă! Doar zece persoane pot accesa camerele video instalate de primărie

Autoliv

Cele cinci camere ale Primăriei Lugoj, montate în cele mai importante zone din oraş, nu pot suporta mai mult de zece utilizatori, deşi costurile pentru achiziţionarea unei singure bucăţi trec de 1000 de lei, iar întreţinerea lor costă primăria aproape aceeaşi sumă pe lună. În cazul în care în oraş are loc un eveniment cu participare de public, cum ar fi o rugă sau un festival, cei care vor să se uite în direct, măcar pentru câteva minute, nu o pot face dacă nu sunt în primii 10 utilizatori care intră pe una dintre camerele web.

În momentul de faţă, la Lugoj există cinci asemenea camere, montate în Piaţa Victoriei, Piaţa „Iosif Constantin Drăgan”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcul „George Enescu” şi intersecţia semaforizată de la Unic.

„Simultan, pot să fie 10 utilizatori, e o maximă admisă de camera video în sine. O cameră care accepta de la 20 în sus era foarte scumpă, de la 4000 de lei în sus şi nu ştiu dacă se renta. Camerele sunt şi nu prea vizitate, când a fost ruga, atunci au fost picate, în rest se poate intra lejer”, a declarat Cosmin Ionaşcu de la Compartimentul Informatică al Primăriei Lugoj.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, cele două camere recent cumpărate, cele de la primărie şi respectiv Casa de Cultură a Sindicatelor, au costat împreună 2500 de lei, însă capacitatea lor a rămas tot la cea de 10 utilizatori. Pe lângă costul camerelor în sine, primăria mai plăteşte şi mentenanţa acestora.

„Camera a fost aleasă din mai multe motive, nu există aşa de mare cerere, un factor important a fost preţul, 1300 de lei. Camerele sunt de la firma Vivotek, o firmă foarte bună, sunt destul de performante. Există o firmă care le verifică, le curăţă, în caz de defecţiuni, cum a fost la furtună, le repară. Au nevoie de internet, firma care face service furnizează şi internetul, e o valoare de aproximativ 900 de lei pe lună pentru toate camerele”, a mai adăugat Ionaşcu.

Administraţia locală nu are de gând să schimbe camerele în viitorul apropiat, dar nici să monteze altele care să transmită imagini şi din alte zone importante din oraş. În medie, site-ul oficial al Primăriei Lugoj, www.primarialugoj.ro, este vizitat de aproximativ 10 mii de utilizatori pe lună.

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. cetateana

  20 noiembrie 2015 at 19:46

  Conform contorului de utilizatori din site-ul primariei, in medie a fost vizitat de 3.000 de persoane http://cqcounter.com/?sts,month,,,,Primarie.

  „Administraţia locală nu are de gând să schimbe camerele în viitorul apropiat, dar nici să monteze altele care să transmită imagini şi din alte zone importante din oraş” -n-am auzit sa vina cineva cu sugestii. Eu personal nu stiu sa fie si alte zone importante in oras. E un oras mic, iar camerele sunt amplasate destul de central.

  Prea multe critici inutile.

 2. Dante

  20 noiembrie 2015 at 19:55

  Fratilor… ce atata mare bazaiala cu camerele astea… in afara de festivale rugi si alte cele, cine dreq intra pe camerele alea?(in afara de Ten tv in programul de noapte)

  si referitor la performanta camerelor… l-ati auzit pe om… 1300 au costat astea si alaea care puteau sa duca mai mult… 4000 – 5000 lei? si dupaia ce? „senzational… primaria arunca mii de lei din banii publici ca lugojeanul de rand sa se uite de acasa la ruga…” nu?

  si ca final… care zone centrale le mai vreti supravegheate? precizati si voi ca pana acum nem orientare… sau ce … vreti camerele primariei si in baruri si cluburi?

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017

Polițist din Belinț, trimis în judecată pentru 1.000 de lei. „Ingineria” de care este acuzat agentul

Daniel Dancea16 mai 2017

Un cetăţean german va primi “Cheia Oraşului” Lugoj

Cetateanul16 mai 2017

Funcţionari RAR Timiş, parteneri cu o reţea de hoţi de maşini

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: