Autoliv Lugoj

Actualitate

Investiție defectuoasă! Doar zece persoane pot accesa camerele video instalate de primărie

Investiție defectuoasă! Doar zece persoane pot accesa camerele video instalate de primărie

Business Strategist

Cele cinci camere ale Primăriei Lugoj, montate în cele mai importante zone din oraş, nu pot suporta mai mult de zece utilizatori, deşi costurile pentru achiziţionarea unei singure bucăţi trec de 1000 de lei, iar întreţinerea lor costă primăria aproape aceeaşi sumă pe lună. În cazul în care în oraş are loc un eveniment cu participare de public, cum ar fi o rugă sau un festival, cei care vor să se uite în direct, măcar pentru câteva minute, nu o pot face dacă nu sunt în primii 10 utilizatori care intră pe una dintre camerele web.

În momentul de faţă, la Lugoj există cinci asemenea camere, montate în Piaţa Victoriei, Piaţa „Iosif Constantin Drăgan”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcul „George Enescu” şi intersecţia semaforizată de la Unic.

„Simultan, pot să fie 10 utilizatori, e o maximă admisă de camera video în sine. O cameră care accepta de la 20 în sus era foarte scumpă, de la 4000 de lei în sus şi nu ştiu dacă se renta. Camerele sunt şi nu prea vizitate, când a fost ruga, atunci au fost picate, în rest se poate intra lejer”, a declarat Cosmin Ionaşcu de la Compartimentul Informatică al Primăriei Lugoj.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, cele două camere recent cumpărate, cele de la primărie şi respectiv Casa de Cultură a Sindicatelor, au costat împreună 2500 de lei, însă capacitatea lor a rămas tot la cea de 10 utilizatori. Pe lângă costul camerelor în sine, primăria mai plăteşte şi mentenanţa acestora.

„Camera a fost aleasă din mai multe motive, nu există aşa de mare cerere, un factor important a fost preţul, 1300 de lei. Camerele sunt de la firma Vivotek, o firmă foarte bună, sunt destul de performante. Există o firmă care le verifică, le curăţă, în caz de defecţiuni, cum a fost la furtună, le repară. Au nevoie de internet, firma care face service furnizează şi internetul, e o valoare de aproximativ 900 de lei pe lună pentru toate camerele”, a mai adăugat Ionaşcu.

Administraţia locală nu are de gând să schimbe camerele în viitorul apropiat, dar nici să monteze altele care să transmită imagini şi din alte zone importante din oraş. În medie, site-ul oficial al Primăriei Lugoj, www.primarialugoj.ro, este vizitat de aproximativ 10 mii de utilizatori pe lună.

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. cetateana

  20 noiembrie 2015 at 19:46

  Conform contorului de utilizatori din site-ul primariei, in medie a fost vizitat de 3.000 de persoane http://cqcounter.com/?sts,month,,,,Primarie.

  „Administraţia locală nu are de gând să schimbe camerele în viitorul apropiat, dar nici să monteze altele care să transmită imagini şi din alte zone importante din oraş” -n-am auzit sa vina cineva cu sugestii. Eu personal nu stiu sa fie si alte zone importante in oras. E un oras mic, iar camerele sunt amplasate destul de central.

  Prea multe critici inutile.

 2. Dante

  20 noiembrie 2015 at 19:55

  Fratilor… ce atata mare bazaiala cu camerele astea… in afara de festivale rugi si alte cele, cine dreq intra pe camerele alea?(in afara de Ten tv in programul de noapte)

  si referitor la performanta camerelor… l-ati auzit pe om… 1300 au costat astea si alaea care puteau sa duca mai mult… 4000 – 5000 lei? si dupaia ce? „senzational… primaria arunca mii de lei din banii publici ca lugojeanul de rand sa se uite de acasa la ruga…” nu?

  si ca final… care zone centrale le mai vreti supravegheate? precizati si voi ca pana acum nem orientare… sau ce … vreti camerele primariei si in baruri si cluburi?

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lidl Lugoj îşi închide porţile pentru două zile, pentru a renova spaţiul comercial

Gabriel Iosa30 martie 2017

Tinerii din Timiş se pot implica în implementarea programelor care le sunt destinate în anii 2017-2021

Cetateanul30 martie 2017

Lugojeanul Cristea Cătălin, încă o colaborare de succes cu Oana Radu şi Eli, la piesa „Mă minţeai”

Gabriel Iosa29 martie 2017

BusinessMark: Conferința de resurse umane, „HR Business Strategist”, pentru prima dată la Timișoara (P)

Daniel Groza29 martie 2017

EXCLUSIV Notele deputatului „mitralieră” de la Facultatea de Medicină

Daniel Dancea28 martie 2017

Un elev din Lugoj, premiu naţional la concursul de Public Speaking

Gabriel Iosa28 martie 2017

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017
%d blogeri au apreciat: