Actualitate

Investiție defectuoasă! Doar zece persoane pot accesa camerele video instalate de primărie

Investiție defectuoasă! Doar zece persoane pot accesa camerele video instalate de primărie

Cetateanul Lugoj

Cele cinci camere ale Primăriei Lugoj, montate în cele mai importante zone din oraş, nu pot suporta mai mult de zece utilizatori, deşi costurile pentru achiziţionarea unei singure bucăţi trec de 1000 de lei, iar întreţinerea lor costă primăria aproape aceeaşi sumă pe lună. În cazul în care în oraş are loc un eveniment cu participare de public, cum ar fi o rugă sau un festival, cei care vor să se uite în direct, măcar pentru câteva minute, nu o pot face dacă nu sunt în primii 10 utilizatori care intră pe una dintre camerele web.

În momentul de faţă, la Lugoj există cinci asemenea camere, montate în Piaţa Victoriei, Piaţa „Iosif Constantin Drăgan”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcul „George Enescu” şi intersecţia semaforizată de la Unic.

„Simultan, pot să fie 10 utilizatori, e o maximă admisă de camera video în sine. O cameră care accepta de la 20 în sus era foarte scumpă, de la 4000 de lei în sus şi nu ştiu dacă se renta. Camerele sunt şi nu prea vizitate, când a fost ruga, atunci au fost picate, în rest se poate intra lejer”, a declarat Cosmin Ionaşcu de la Compartimentul Informatică al Primăriei Lugoj.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, cele două camere recent cumpărate, cele de la primărie şi respectiv Casa de Cultură a Sindicatelor, au costat împreună 2500 de lei, însă capacitatea lor a rămas tot la cea de 10 utilizatori. Pe lângă costul camerelor în sine, primăria mai plăteşte şi mentenanţa acestora.

„Camera a fost aleasă din mai multe motive, nu există aşa de mare cerere, un factor important a fost preţul, 1300 de lei. Camerele sunt de la firma Vivotek, o firmă foarte bună, sunt destul de performante. Există o firmă care le verifică, le curăţă, în caz de defecţiuni, cum a fost la furtună, le repară. Au nevoie de internet, firma care face service furnizează şi internetul, e o valoare de aproximativ 900 de lei pe lună pentru toate camerele”, a mai adăugat Ionaşcu.

Administraţia locală nu are de gând să schimbe camerele în viitorul apropiat, dar nici să monteze altele care să transmită imagini şi din alte zone importante din oraş. În medie, site-ul oficial al Primăriei Lugoj, www.primarialugoj.ro, este vizitat de aproximativ 10 mii de utilizatori pe lună.

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. cetateana

  20 noiembrie 2015 at 19:46

  Conform contorului de utilizatori din site-ul primariei, in medie a fost vizitat de 3.000 de persoane http://cqcounter.com/?sts,month,,,,Primarie.

  „Administraţia locală nu are de gând să schimbe camerele în viitorul apropiat, dar nici să monteze altele care să transmită imagini şi din alte zone importante din oraş” -n-am auzit sa vina cineva cu sugestii. Eu personal nu stiu sa fie si alte zone importante in oras. E un oras mic, iar camerele sunt amplasate destul de central.

  Prea multe critici inutile.

 2. Dante

  20 noiembrie 2015 at 19:55

  Fratilor… ce atata mare bazaiala cu camerele astea… in afara de festivale rugi si alte cele, cine dreq intra pe camerele alea?(in afara de Ten tv in programul de noapte)

  si referitor la performanta camerelor… l-ati auzit pe om… 1300 au costat astea si alaea care puteau sa duca mai mult… 4000 – 5000 lei? si dupaia ce? „senzational… primaria arunca mii de lei din banii publici ca lugojeanul de rand sa se uite de acasa la ruga…” nu?

  si ca final… care zone centrale le mai vreti supravegheate? precizati si voi ca pana acum nem orientare… sau ce … vreti camerele primariei si in baruri si cluburi?

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: