Investitorii cu amănuntul accelerează creșterea acțiunilor Volkswagen în SUA

0

Investitorii americani cu amănuntul cumpără chitanțele americane de depozitare ale producătorului german de automobile Volkswagen AG, au spus unii participanți la piață, accelerând un raliu stimulat de anunțurile bine primite ale VW privind eforturile sale de a depăși Tesla Inc pe piața vehiculelor electrice.

Acțiunile Volkswagen cotate în SUA au crescut cu aproape 17% luni și marți. În schimb, acțiunile sale preferențiale, care reprezintă principala sa clasă de acțiuni, au câștigat aproape 9% în aceeași perioadă la Frankfurt.

Întrucât investitorii instituționali tind să tranzacționeze acțiunile preferențiale mai lichide ale companiei, creșterea excesivă a ADR SUA tranzacționat mai slab de la Volkswagen este o indicație a cumpărării de la investitorii de retail din SUA, a declarat Angelo Meda, șeful de acțiuni la Banor SIM din Milano.

„Investitorii cu amănuntul au vizat Europa ”, a spus Meda.

Volumul ADR-urilor, care sunt singura clasă de acțiuni accesibile investitorilor individuali americani, a fost de aproape 12 ori media de 90 de zile marți, în timp ce volumul acțiunilor preferate a fost de aproximativ 2,5 ori, potrivit datelor Eikon.

Investitorii cu amănuntul au ajutat la stimularea plimbărilor sălbatice într-o mână de acțiuni în acest an, cel mai faimos în acțiunile GameStop Corp, care au crescut cu mai mult de 1.600% la sfârșitul lunii ianuarie doar pentru a compara majoritatea acestor câștiguri în luna următoare.

Volkswagen a fost menționat și pe WallStreetBets de la Reddit, forumul de discuții despre acțiuni ai cărui cetățeni au fost susținători puternici ai GameStop, AMC Entertainment Holdings Inc.

Dar producătorul auto a atras un mare interes pentru site-ul de socializare Stocktwits, axat pe tranzacționare, unde volumul mesajelor legate de listarea în SUA a crescut cu peste 70%, mai mult de 97% dintre mesaje reflectând sentimente pozitive, potrivit site-ului.

La o zi după dezvăluirea planurilor de a construi doisprezece fabrici de baterii în Europa, compania germană a declarat că își propune să livreze mai mult decât dublu de vehicule electrice anul acesta. De asemenea, și-a reiterat încrederea că reducerea costurilor va contribui la creșterea marjelor de profit în următorii ani.

Acțiunile obișnuite ale Volkswagen în Germania, care spre deosebire de clasa preferențială de acțiuni sunt legate de ADR-uri, au câștigat 15,5% în două sesiuni.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și