Investitorii globali evaluează Grupul Ant din China la peste 200 miliarde de dolari, susțin sursele

0

Unii dintre investitorii globali ai Ant Group au evaluat firma chineză de tehnologie financiară la peste 200 de miliarde de dolari pe baza performanței sale din 2020, au spus persoanele care au cunoștințe despre această problemă, oferind o estimare mai simplă după oferta publică inițială (IPO) și restructurarea forțată.

Numărul este cu cel puțin o treime peste evaluarea lui Ant după ultima sa strângere de fonduri din 2018, când a apărut drept cea mai valoroasă companie de tehnologie nelistată din lume, dar totuși este cu mult peste suma de 315 miliarde de dolari pe care a promovat-o pentru ceea ce trebuia să fie cea mai mare ofertă publică inițială (IPO) din lume.

Speranțele investitorilor pentru o creștere masivă au fost distruse atunci când controlul de reglementare a depășit oferta publică inițială (IPO) de 37 de miliarde de dolari înainte de listarea lui Ant din noiembrie.

Restructurarea mandatată de autoritățile de reglementare a făcut din acest moment unul mai reținut cu analiza lor internă. Estimările revizuite ale investitorilor cu privire la evaluarea Ant, care le va determina rentabilitatea, sunt raportate aici pentru prima dată.

Warburg Pincus LLC a evaluat Ant la puțin peste 200 de miliarde de dolari la sfârșitul anului, pe baza câștigurilor din 2020 și a analizei comparabile a companiei, a spus unul dintre oameni.

Compania de capital privat din SUA a vândut o parte din participația sa la începutul anului 2020 la o evaluare de 190 miliarde dolari într-o tranzacție privată, au spus alte surse. Un alt investitor a declarat că estimarea sa, bazată pe ultimele cifre financiare ale lui Ant, nu era foarte diferită de cea a lui Warburg.

Sursa: News24.ro.

Citește și