Actualitate

Iulian Boț zis „Viscol” transformă o clădire simbol a Lugojului în spaţiu de birouri: „Avem toate actele la zi!”

Iulian Boț zis „Viscol” transformă o clădire simbol a Lugojului în spaţiu de birouri: „Avem toate actele la zi!”

Autoliv

Fostul cinematograf Capitol de pe splaiul Corenliu Coposu trece de câteva luni încoace printr-o reabilitare generală. Proprietarii clădirii, socrii lui Iulian Boţ junior, poreclit „Viscol”, deşi criticaţi pe Facebook de oamenii de cultură că au transformat clădirea cu valoare patrimonială pentru Lugoj într-un „kitsch”, spun că totul e făcut în baza unor acte și autorizații eliberate de administrația locală și județeană.

Iulian Boț spune că familia sa are toate actele la zi şi că reabilitarea clădirii s-a realizat după ce constructorul a primit indicaţii precise de la Comisia Zonală pentru Monumente Timiş. Mai mult, acesta susţine că unele elemente ale construcţiei au fost impuse, nu au venit din partea proprietarilor.

„Nu eu sunt proprietar, socrii mei sunt. Avem nu una, ci două autorizaţii la zi, date de primărie, puteţi întreba. Vom face clădire de birouri şi apartamente, respectăm legea. Nu am făcut nimic fără avize, până şi culoarea, şi acele luminatoare, totul a fost făcut cu acord. Ni s-au impus luminatoare pe clădire, noi nu vroiam să le facem că erau scumpe. Nu avea rost să ne punem în gura lumii dacă nu aveam actele, ce rost avea să facem fără documente”, a declarat Iulian Boţ zis „Viscol”.

Cetăţeanul a încercat să stea de vorbă cu arhitectul oraşului, care a dat autorizaţiile pentru reabilitare, însă acesta nu a fost de găsit.

„Eu nu ştiu nimic, au fost date autorizaţiile înainte ca eu să fiu primar, arhitectul şi fostul primar, cu ei puteţi să vorbiţi. Nu ştiu nimic altceva, nu sunt în temă, ştiu doar că există autorizaţie şi cam atât, dată de mult”, a declarat primarul Boldea pentru Cetăţeanul.

Toată discuţia despre clădirea fostului cinema a pornit de la o postare pe care administratorii unei pagini de Facebook au publicat-o pe reţeaua de socializare.

„Cele doua geamuri Velux din acoperiş nu au fost îndeajuns, au montat două şiruri! Graţie fostului primar Martinescu, nemuritor consilier local, care nu a depus nici un efort pentru a cumpăra Cinematograful Capitol, această clădire a ajuns pe „mâini bune”. După ce a fost masacrată pe interior în 2007, la insistenţele societăţii civile a fost pastrată faţada. Batjocura continuă în 2016. Contrastul cu clădirile învecinate, în special cu palatul Bejan, recent restaurat, este evident. Nici nu s-au sinchisit să le alinieze cu golurile ferestrelor de la etaj! Ignoranţa arhitectului-sef Mazilu este proverbială şi interpretabilă prin nepăsare lui faţă de trecutul oraşului şi faţă de valorile arhitecturale ale Lugojului. Ruşine să vă fie!” scrie în postarea celor de la „Lugoj – identitate pierdută”.

Potrivit lui Boţ junior, lucrările de reabilitare ale clădirii vor fi finalizate în câteva luni.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Cornel

  10 noiembrie 2016 at 11:58

  Culmea,in tara asta ,din atatea partide politice ce se calca in picioare nici unul nu are initiapiva promovarii unei legi de verificare a modului de dobandire al averilor.Tiganii care nu declara si nu platesc nici un fel de impozite si taxe se pare ca sunt evitati intentionat de politicieni,parlamentari,autoritati deoarece reprezinta o masa de alegatori ce pot fi utilizati. Ce conteaza daca daca marea lor majoritate sunt infractori,sunt buni la vot.

 2. DAN77

  10 noiembrie 2016 at 13:23

  cladirea este un chici la cum arata, primaria nu face nimic

 3. Pingback: Un clan de țigani distrug o clădire simbol a Lugojului cu ajutorul autorităților corupte | PresaLiberă.net

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

VIDEO Tensiunile dintre clanurile de romi din Lugoj au ajuns la cote maxime. Cu Poliția la ușă, țiganii s-au atacat peste gardul caselor în care locuiesc

Daniel Dancea29 aprilie 2017

VIDEO Motivul ultimului scandal dintre clanurile țigănești de la Lugoj. Ce spun șefii clanurilor, Ghiță și Mata, despre războiul dintre ei

Daniel Dancea29 aprilie 2017

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: