Actualitate

Iulian Boț zis „Viscol” transformă o clădire simbol a Lugojului în spaţiu de birouri: „Avem toate actele la zi!”

Iulian Boț zis „Viscol” transformă o clădire simbol a Lugojului în spaţiu de birouri: „Avem toate actele la zi!”

Cetateanul Lugoj

Fostul cinematograf Capitol de pe splaiul Corenliu Coposu trece de câteva luni încoace printr-o reabilitare generală. Proprietarii clădirii, socrii lui Iulian Boţ junior, poreclit „Viscol”, deşi criticaţi pe Facebook de oamenii de cultură că au transformat clădirea cu valoare patrimonială pentru Lugoj într-un „kitsch”, spun că totul e făcut în baza unor acte și autorizații eliberate de administrația locală și județeană.

Iulian Boț spune că familia sa are toate actele la zi şi că reabilitarea clădirii s-a realizat după ce constructorul a primit indicaţii precise de la Comisia Zonală pentru Monumente Timiş. Mai mult, acesta susţine că unele elemente ale construcţiei au fost impuse, nu au venit din partea proprietarilor.

„Nu eu sunt proprietar, socrii mei sunt. Avem nu una, ci două autorizaţii la zi, date de primărie, puteţi întreba. Vom face clădire de birouri şi apartamente, respectăm legea. Nu am făcut nimic fără avize, până şi culoarea, şi acele luminatoare, totul a fost făcut cu acord. Ni s-au impus luminatoare pe clădire, noi nu vroiam să le facem că erau scumpe. Nu avea rost să ne punem în gura lumii dacă nu aveam actele, ce rost avea să facem fără documente”, a declarat Iulian Boţ zis „Viscol”.

Cetăţeanul a încercat să stea de vorbă cu arhitectul oraşului, care a dat autorizaţiile pentru reabilitare, însă acesta nu a fost de găsit.

„Eu nu ştiu nimic, au fost date autorizaţiile înainte ca eu să fiu primar, arhitectul şi fostul primar, cu ei puteţi să vorbiţi. Nu ştiu nimic altceva, nu sunt în temă, ştiu doar că există autorizaţie şi cam atât, dată de mult”, a declarat primarul Boldea pentru Cetăţeanul.

Toată discuţia despre clădirea fostului cinema a pornit de la o postare pe care administratorii unei pagini de Facebook au publicat-o pe reţeaua de socializare.

„Cele doua geamuri Velux din acoperiş nu au fost îndeajuns, au montat două şiruri! Graţie fostului primar Martinescu, nemuritor consilier local, care nu a depus nici un efort pentru a cumpăra Cinematograful Capitol, această clădire a ajuns pe „mâini bune”. După ce a fost masacrată pe interior în 2007, la insistenţele societăţii civile a fost pastrată faţada. Batjocura continuă în 2016. Contrastul cu clădirile învecinate, în special cu palatul Bejan, recent restaurat, este evident. Nici nu s-au sinchisit să le alinieze cu golurile ferestrelor de la etaj! Ignoranţa arhitectului-sef Mazilu este proverbială şi interpretabilă prin nepăsare lui faţă de trecutul oraşului şi faţă de valorile arhitecturale ale Lugojului. Ruşine să vă fie!” scrie în postarea celor de la „Lugoj – identitate pierdută”.

Potrivit lui Boţ junior, lucrările de reabilitare ale clădirii vor fi finalizate în câteva luni.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Cornel

  10 noiembrie 2016 at 11:58

  Culmea,in tara asta ,din atatea partide politice ce se calca in picioare nici unul nu are initiapiva promovarii unei legi de verificare a modului de dobandire al averilor.Tiganii care nu declara si nu platesc nici un fel de impozite si taxe se pare ca sunt evitati intentionat de politicieni,parlamentari,autoritati deoarece reprezinta o masa de alegatori ce pot fi utilizati. Ce conteaza daca daca marea lor majoritate sunt infractori,sunt buni la vot.

 2. DAN77

  10 noiembrie 2016 at 13:23

  cladirea este un chici la cum arata, primaria nu face nimic

 3. Pingback: Un clan de țigani distrug o clădire simbol a Lugojului cu ajutorul autorităților corupte | PresaLiberă.net

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016