Japonia trimite un avion la Wuhan pentru a-şi evacua cetăţenii

0

Japonia va trimite marţi un avion către Wuhan pentru a evacua circa 200 de cetăţeni ai săi din acest oraş din centrul Chinei, considerat centrul noului coronavirus, a anunţat marţi ministrul japonez pentru afaceri externe, citat de AFP.

„Partea chineză ne-a informat că este gata să accepte un zbor charter. Primul zbor către aeroportul din Wuhan va pleca în această seară şi vom aduce, de asemenea, consumabile precum măşti şi costume de protecţie pentru chinezi, dar şi pentru cetăţenii japonezi”, a declarat reporterilor Toshimitsu Motegi.

Guvernul japonez estimează că aproximativ 200 de japonezi care locuiesc în Wuhan vor putea să se îmbarce pe acest avion care va decola miercuri la primele ore ore din acest oraş aflat în carantină şi ar urma să ajungă dimineaţa pe aeroportul Tokyo-Haneda.

La bordul acestui charter se va afla personal medical, iar persoanele cu simptome precum febră mare vor fi transportate la sosire direct la spital , au precizat oficiali din cadrul Ministerului nipon al Sănătăţii pentru AFP.

Circa 650 de japonezi aflaţi în Wuhan şi-au exprimat dorinţa de a se întoarce în Japonia, al cărui guvern prevede zboruri ulterioare pentru repatrierea celor care doresc acest lucru.

În prezent, Wuhan găzduieşte circa 160 de firme japoneze din toate sectoarele, inclusiv producătorii auto Honda şi Nissan, care au precizat deja că zeci de angajaţi japonezi aflaţi la faţa locului doresc să fie repatriaţi.

Sursa: News24.ro.

Citește și