Joe Biden va revizui împrumuturile întreprinderilor pentru a ajunge la firme mai mici și minoritare, spun oficialii

0

Președintele SUA, Joe Biden, va lansa luni modificările aduse principalului program de ajutor pentru coronavirus din SUA pentru întreprinderi, pentru a încerca să ajungă la firme mai mici, deținute de minorități și la proprietarii individuali rămași în rundele anterioare de ajutor. Oficialii administrației Biden au declarat că, timp de două săptămâni, începând de miercuri, Administrația pentru întreprinderi mici va accepta numai cereri de împrumuturi iertabile din cadrul Programului de protecție a salariului (PPP) de la firme cu mai puțin de 20 de angajați pentru a se asigura că acestea nu sunt aglomerate de firmele mai mari.

Modificările, care urmează să fie anunțate oficial de Biden luni, au loc în momentul în care bancherii din întreprinderile mici spun că cererea de împrumuturi de protecție a salariului încetinește, odată cu redeschiderea firmelor.

Când PPP a fost lansat în aprilie 2020, în apogeul blocării coronavirusului, în baza unei facturi de scutire de 3 trilioane de dolari, inițialul său de 349 miliarde de dolari s-a epuizat în două săptămâni. Congresul a aprobat încă 320 de miliarde de dolari în mai, dar programul a expirat în august, cu aproximativ 130 de miliarde de dolari în fonduri neutilizate.

Programul a fost relansat pe 19 ianuarie, cu 284 miliarde de dolari în fonduri noi dintr-o factură de ajutor pentru coronavirus adoptată la sfârșitul lunii decembrie, iar un oficial al administrației Biden a spus că aproximativ 150 de miliarde de dolari din PPP sunt încă disponibili.

Însă oficialii administrației Biden au spus că există încă multe firme minoritare și foarte mici în zonele cu venituri mici, care nu au putut primi ajutor.

Modificările au scopul de a face mai ușor pentru firmele fără angajați – proprietari unici, antreprenori independenți și lucrători independenți, cum ar fi agenții de curățenie și furnizorii de servicii de îngrijire personală – care nu s-au putut califica anterior din cauza deducerilor din costurile afacerii.
Administrația pentru întreprinderi mici va revizui regulile pentru a se potrivi abordării utilizate pentru a permite micilor fermieri să primească ajutor, au spus companiile.

Oficialii au declarat că programul va aloca, de asemenea, 1 miliard de dolari pentru întreprinderile fără angajați în zonele cu venituri mici și moderate, care sunt deținute în proporție de 70% de femei și oameni de culoare.

SBA va oferi noi îndrumări, clarificând faptul că rezidenții legali din SUA care nu sunt cetățeni, precum deținătorii de cărți verzi, nu pot fi excluși din program. Administrația Biden va elimina, de asemenea, excluderile care interzic participarea la program a unui proprietar de firmă care este delincvent, la împrumuturile studențești.

Proprietarii de afaceri cu arestări sau condamnări pentru infracțiuni fără fraudă în anul precedent sunt excluși din program, însă oficialii administrației Biden au declarat că vor adopta propuneri bipartizane din Senat pentru eliminarea acestei restricții – cu excepția cazului în care solicitantul este încarcerat în prezent.

Citeste continuarea aici: Joe Biden va revizui împrumuturile întreprinderilor pentru a ajunge la firme mai mici și minoritare, spun oficialii

Citește și