JP Morgan: Bitcoin este un ”spectacol economic”

0

Bitcoin este un „spectacol economic” și o acoperire slabă împotriva scăderii prețurilor acțiunilor, au declarat analiștii de la JP Morgan într-o evaluare sobră care ar putea diminua creșterea criptomonedei până la maxime record.

Prețurile actuale sunt cu mult peste estimările de valoare justă ale JP Morgan, iar adoptarea generală a bitcoin crește corelația cu activele ciclice, ceea ce reduce beneficiile diversificării în bitcoin, a declarat banca de investiții într-o notă.

Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, s-a tranzacționat ultima dată la 51.116 dolari vineri, în scădere față de un nivel record de 52.640 dolari atins miercuri. Eterul criptomonedelor rivale s-a tranzacționat aproape de un record de 1.951 dolari, atins mai devreme vineri.
Bitcoin a crescut cu 45% până în această lună, alimentat de semnele că va câștiga acceptul în rândul investitorilor și companiilor de masă, cum ar fi Tesla, Mastercard și BNY Mellon, dar mulți observatori rămân sceptici cu privire la activul digital nereglementat și extrem de volatil.

„Activele criptografice continuă să se claseze drept cea mai slabă acoperire pentru retrageri majore în acțiuni, cu beneficii discutabile de diversificare la prețuri până acum peste costurile de producție, în timp ce corelațiile cu activele ciclice sunt în creștere pe măsură ce proprietatea criptografică este integrată”, au spus analiștii de la JP Morgan.

Unii dintre susținătorii Bitcoin susțin că criptomoneda este aur „digital” care se poate acoperi împotriva inflației și a scăderilor dolarului.
Pe baza acestei logici, Bitcoin ar trebui să crească la 146.000 de dolari pe termen lung pentru ca, capitalizarea sa de piață să fie egală cu investițiile totale din sectorul privat în aur prin fonduri tranzacționate la bursă sau bani și monede, potrivit JP Morgan.

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a declarat joi că deținerea bitcoinului este doar puțin mai bună decât deținerea de numerar. El a apărat, de asemenea, achiziția recentă a Tesla de 1,5 miliarde de dolari bitcoin, ceea ce a reaprins interesul principal pentru moneda digitală.

Citeste continuarea JP Morgan: Bitcoin este un ”spectacol economic”

Citește și