Valoarea Bitcoin către un record de 50.000 de dolari nu este sustenabilă, cu excepția cazului în care fluctuațiile prețurilor criptomonedei se răcesc rapid, au spus analiștii JPMorgan într-o notă.
Cea mai mare monedă digitală din lume a atins miercuri un record de 51.300 de dolari, după ce a zdrobit marca de 50.000 de dolari pentru prima dată cu o zi mai devreme, alimentată de semnele că, câștigă acceptul în rândul investitorilor și companiilor de masă.
Volatilitatea realizată pe trei luni a Bitcoin, sau modificările reale ale prețurilor, este de 87% față de 16% pentru aur – un susținător de active spune că ar putea fi amenințător, a declarat banca de investiții din SUA într-o notă publicată marți.
Valoarea tuturor bitcoin-urilor în circulație a crescut la 900 miliarde dolari de la 200 miliarde dolari în septembrie, au spus analiștii. Saltul de 700 de miliarde de dolari a venit în spatele unui flux total de doar 11 miliarde de dolari de la investitorii instituționali către principalele trusturi și piețe futures.
Aprovizionarea limitată a Bitcoin – bazată pe „minerii” care produc un număr stabilit de monede noi – a condus la deținerea unei taxe de primire de bitcoin pe piață, a spus JPMorgan. Fluxurile de vânzare cu amănuntul pot avea, de asemenea, mărite fluxurile instituționale, a adăugat acesta.
Citeste continuarea JPMorgan: Prețul record al Bitcoin nu este durabil fără o volatilitate mai mică