Politică

Judecătorul care l-a arestat pe baronul de Caraș, Ionesie Ghiorghioni: „Demonstrează un real cinism și dispreț”

Judecătorul care l-a arestat pe baronul de Caraș, Ionesie Ghiorghioni: „Demonstrează un real cinism și dispreț”

Autoliv

Judecătorii Tribunalului Timiș au redacatat motivarea deciziei de arestare a vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni. Din document reiese că prin modul în care a acționat în colectarea șpăgilor, baronul de Caraș a dat dovadă de cinism și dispreț față de instituția în care lucrează.

Procurorii DNA care l-au prezentat pe Ionesie Ghiorghioni instanței cu propunerea de arestare preventivă au arătat că prin modul în care a acționat, Ghiorghioni a dat dovadă că este „exclusiv preocupat de urmărirea intereselor meschine de îmbogăţire, a pus în pericol siguranţa lucrărilor realizate de către agenţii economici, prin impunerea unor standarde de calitate precare, ca rezultat al diminuării sumelor alocate pentru materialele folosite, a constituit o activitate ce a adus grave atingeri intereselor legitime ale instituţiei pe care o conduce”.

Argumentele procurorilor DNA l-au convins pe judecătorul de drepturi și libertăți, care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ionesie Ghiorghioni. Potrivit sentinței de arestare a vicepreședintelui CJ Caraș-Severin, faptele lui Ghiorghioni sunt foarte grave. „Se observă că infracţiunea care se reţine în sarcina inculpatului este de o gravitate crescută, gravitate care reiese atât din limitele de pedeapsă ale infracţiunii , cât şi din împrejurările săvârşirii, respectiv exercitarea influenţei asupra subordonaţilor  pentru a se încredinţa contracte de exploatare a drumurilor publice  nu în baza  condiţiilor impuse de lege,  prin respectarea regulilor de desfăşurarea a licitaţiilor publice, ci raportat la disponibilitatea solicitanţilor de a-i achita pentru interes personal o parte din  valoarea contractului”, arată sentința de arestare a baronului de Caraș.

Potrivit aceluiași document, modul în care Ghiorghioni a acționat, știind că e monitorizat, arată cinismul politicianului în implicarea în activități de corupție. „Prin modul  de derulare a activităţilor ilicite,  prin faptul că încerca să îşi ea măsuri de prevedere pentru a nu putea fi depistat, prin continuarea activităţii ilicite in ciuda faptului că avea bănuiala că este urmărit,  demonstrează, un real cinism şi totodată dispreţ faţă de instituţia pe care o reprezintă, acreditând ideea că singura valoarea faţă de care este subordonat este interesul material, care poate fi realizat oricum dacă eşti suficient de diligent”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți.

Magistratul care l-a arestat pe Ghiorghioni a reținut în defavoarea acestuia și atragerea nepotului în afacerile penale, nepot care îi este ca un fiu după ce i-a murit tatăl. „Tribunalul interpretează în defavoarea inculpatului  şi faptul că  a introdus în activitatea ilicită pe nepotul său,  fiul fratelui decedat  şi pe care îl consideră ca un fiu, expunându-l astfel unei sancţiuni penale care  i-ar afecta viaţa, dar totodată, încurajându-l in sensul de a nu  îşi găsi un loc de muncă  şi de a-şi construi viaţa pe aceleaşi principii legate de primatul interesului material obţinut prin căi ilicite”, se mai arată în sentință, care a fost atacată cu o contestație ce se va judeca la Curtea de Apel Timișoara.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Joma

    15 mai 2015 at 20:04

    arata cinism si dispreț nu numai spre funcția ci spre oameni. In viața mea nu am cunoscut un om mai josnic! Sper sa primească ce merita.

  2. Pingback: De ce a fost arestat secundul lui Frunzăverde: Cinism, dispreţ, interese meschine | Ziarul Profit

Lasă un răspuns

Mai multe în Politică

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Cetateanul24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Cetateanul24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Cetateanul11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Cetateanul4 mai 2017

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: