Cetateanul Lugoj

Politică

Judecătorul care l-a arestat pe baronul de Caraș, Ionesie Ghiorghioni: „Demonstrează un real cinism și dispreț”

Judecătorul care l-a arestat pe baronul de Caraș, Ionesie Ghiorghioni: „Demonstrează un real cinism și dispreț”

Cetateanul Lugoj

Judecătorii Tribunalului Timiș au redacatat motivarea deciziei de arestare a vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni. Din document reiese că prin modul în care a acționat în colectarea șpăgilor, baronul de Caraș a dat dovadă de cinism și dispreț față de instituția în care lucrează.

Procurorii DNA care l-au prezentat pe Ionesie Ghiorghioni instanței cu propunerea de arestare preventivă au arătat că prin modul în care a acționat, Ghiorghioni a dat dovadă că este „exclusiv preocupat de urmărirea intereselor meschine de îmbogăţire, a pus în pericol siguranţa lucrărilor realizate de către agenţii economici, prin impunerea unor standarde de calitate precare, ca rezultat al diminuării sumelor alocate pentru materialele folosite, a constituit o activitate ce a adus grave atingeri intereselor legitime ale instituţiei pe care o conduce”.

Argumentele procurorilor DNA l-au convins pe judecătorul de drepturi și libertăți, care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ionesie Ghiorghioni. Potrivit sentinței de arestare a vicepreședintelui CJ Caraș-Severin, faptele lui Ghiorghioni sunt foarte grave. „Se observă că infracţiunea care se reţine în sarcina inculpatului este de o gravitate crescută, gravitate care reiese atât din limitele de pedeapsă ale infracţiunii , cât şi din împrejurările săvârşirii, respectiv exercitarea influenţei asupra subordonaţilor  pentru a se încredinţa contracte de exploatare a drumurilor publice  nu în baza  condiţiilor impuse de lege,  prin respectarea regulilor de desfăşurarea a licitaţiilor publice, ci raportat la disponibilitatea solicitanţilor de a-i achita pentru interes personal o parte din  valoarea contractului”, arată sentința de arestare a baronului de Caraș.

Potrivit aceluiași document, modul în care Ghiorghioni a acționat, știind că e monitorizat, arată cinismul politicianului în implicarea în activități de corupție. „Prin modul  de derulare a activităţilor ilicite,  prin faptul că încerca să îşi ea măsuri de prevedere pentru a nu putea fi depistat, prin continuarea activităţii ilicite in ciuda faptului că avea bănuiala că este urmărit,  demonstrează, un real cinism şi totodată dispreţ faţă de instituţia pe care o reprezintă, acreditând ideea că singura valoarea faţă de care este subordonat este interesul material, care poate fi realizat oricum dacă eşti suficient de diligent”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți.

Magistratul care l-a arestat pe Ghiorghioni a reținut în defavoarea acestuia și atragerea nepotului în afacerile penale, nepot care îi este ca un fiu după ce i-a murit tatăl. „Tribunalul interpretează în defavoarea inculpatului  şi faptul că  a introdus în activitatea ilicită pe nepotul său,  fiul fratelui decedat  şi pe care îl consideră ca un fiu, expunându-l astfel unei sancţiuni penale care  i-ar afecta viaţa, dar totodată, încurajându-l in sensul de a nu  îşi găsi un loc de muncă  şi de a-şi construi viaţa pe aceleaşi principii legate de primatul interesului material obţinut prin căi ilicite”, se mai arată în sentință, care a fost atacată cu o contestație ce se va judeca la Curtea de Apel Timișoara.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Joma

    15 mai 2015 at 20:04

    arata cinism si dispreț nu numai spre funcția ci spre oameni. In viața mea nu am cunoscut un om mai josnic! Sper sa primească ce merita.

  2. Pingback: De ce a fost arestat secundul lui Frunzăverde: Cinism, dispreţ, interese meschine | Ziarul Profit

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

buciu

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Daniel Groza25 octombrie 2016
mihai tanjala

Mihai Tânjală, fostul securist care a revendicat averea lui Muschong a fost extrădat. Merge la închisoare

Daniel Groza20 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu este noul președinte al PNL Lugoj

Daniel Groza20 octombrie 2016
Ioan Ambrus

Ioan Ambruş a renunţat la funcţia de preşedinte PNL. Liberalii îi caută înlocuitor

Daniel Groza18 octombrie 2016
psd3

Un profesor de sport din Lugoj, primul pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților

Daniel Dancea18 octombrie 2016
lansare candidati pnl lugoj alegeri 2016 foto cetateanul (4)

Zona Lugoj-Făget lăsată din nou pe dinafară de către liberalii “timișieni” la desemnarea candidaților pentru parlamentare

Daniel Groza14 octombrie 2016
marian-costea-pmp-lugoj

Cel mai tânăr lugojean care vrea un fotoliu de parlamentar a atras milioane de euro din fonduri europene! Acum vrea sa atragă voturi

Gabriel Iosa4 octombrie 2016
cucsa-istrat-1024x576

ALDE încearcă să obțină voturi din Lugoj oferind locuri neeligibile și un candidat timișorean, prezentat ca lugojean

Daniel Groza4 octombrie 2016
iovescu

Senatorul Ioan Iovescu s-a înscris în PSD. “Prietenii mi-au spus să mă duc la ei că poate se desființează”

Daniel Groza30 septembrie 2016
basescu-la-lugoj-11

PMP Lugoj a rămas fără președinte după o ceartă internă! Corneanu și Mașniță nu s-au înțeles care să lipească afișe

Gabriel Iosa23 septembrie 2016
anghel

Consilierul local Mihai Anghel a refuzat ALDE, care i-a oferit poziția a treia pe lista de candidați la Camera Deputaților

Daniel Groza23 septembrie 2016
marian-cucsa

ALDE vrea pe locul doi la Lugoj, la alegerile parlamentare

Daniel Groza19 septembrie 2016