Autoliv Lugoj

Politică

Judecătorul care l-a arestat pe baronul de Caraș, Ionesie Ghiorghioni: „Demonstrează un real cinism și dispreț”

Judecătorul care l-a arestat pe baronul de Caraș, Ionesie Ghiorghioni: „Demonstrează un real cinism și dispreț”

Business Strategist

Judecătorii Tribunalului Timiș au redacatat motivarea deciziei de arestare a vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni. Din document reiese că prin modul în care a acționat în colectarea șpăgilor, baronul de Caraș a dat dovadă de cinism și dispreț față de instituția în care lucrează.

Procurorii DNA care l-au prezentat pe Ionesie Ghiorghioni instanței cu propunerea de arestare preventivă au arătat că prin modul în care a acționat, Ghiorghioni a dat dovadă că este „exclusiv preocupat de urmărirea intereselor meschine de îmbogăţire, a pus în pericol siguranţa lucrărilor realizate de către agenţii economici, prin impunerea unor standarde de calitate precare, ca rezultat al diminuării sumelor alocate pentru materialele folosite, a constituit o activitate ce a adus grave atingeri intereselor legitime ale instituţiei pe care o conduce”.

Argumentele procurorilor DNA l-au convins pe judecătorul de drepturi și libertăți, care a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Ionesie Ghiorghioni. Potrivit sentinței de arestare a vicepreședintelui CJ Caraș-Severin, faptele lui Ghiorghioni sunt foarte grave. „Se observă că infracţiunea care se reţine în sarcina inculpatului este de o gravitate crescută, gravitate care reiese atât din limitele de pedeapsă ale infracţiunii , cât şi din împrejurările săvârşirii, respectiv exercitarea influenţei asupra subordonaţilor  pentru a se încredinţa contracte de exploatare a drumurilor publice  nu în baza  condiţiilor impuse de lege,  prin respectarea regulilor de desfăşurarea a licitaţiilor publice, ci raportat la disponibilitatea solicitanţilor de a-i achita pentru interes personal o parte din  valoarea contractului”, arată sentința de arestare a baronului de Caraș.

Potrivit aceluiași document, modul în care Ghiorghioni a acționat, știind că e monitorizat, arată cinismul politicianului în implicarea în activități de corupție. „Prin modul  de derulare a activităţilor ilicite,  prin faptul că încerca să îşi ea măsuri de prevedere pentru a nu putea fi depistat, prin continuarea activităţii ilicite in ciuda faptului că avea bănuiala că este urmărit,  demonstrează, un real cinism şi totodată dispreţ faţă de instituţia pe care o reprezintă, acreditând ideea că singura valoarea faţă de care este subordonat este interesul material, care poate fi realizat oricum dacă eşti suficient de diligent”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți.

Magistratul care l-a arestat pe Ghiorghioni a reținut în defavoarea acestuia și atragerea nepotului în afacerile penale, nepot care îi este ca un fiu după ce i-a murit tatăl. „Tribunalul interpretează în defavoarea inculpatului  şi faptul că  a introdus în activitatea ilicită pe nepotul său,  fiul fratelui decedat  şi pe care îl consideră ca un fiu, expunându-l astfel unei sancţiuni penale care  i-ar afecta viaţa, dar totodată, încurajându-l in sensul de a nu  îşi găsi un loc de muncă  şi de a-şi construi viaţa pe aceleaşi principii legate de primatul interesului material obţinut prin căi ilicite”, se mai arată în sentință, care a fost atacată cu o contestație ce se va judeca la Curtea de Apel Timișoara.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Joma

    15 mai 2015 at 20:04

    arata cinism si dispreț nu numai spre funcția ci spre oameni. In viața mea nu am cunoscut un om mai josnic! Sper sa primească ce merita.

  2. Pingback: De ce a fost arestat secundul lui Frunzăverde: Cinism, dispreţ, interese meschine | Ziarul Profit

Lasă un răspuns

Mai multe în Politică

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Daniel Groza3 martie 2017

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Daniel Groza21 februarie 2017

Consilier lugojean, la un pas să-şi piardă mandatul. Partidul îi retrage sprijinul politic

Daniel Groza8 februarie 2017

Consilierul local „amenințat cu moartea” de colegii de partid și-a retras plângerea

Daniel Groza7 februarie 2017

Bătaie mare pentru cele două mandate de consilier ale PMP. Partidul îi susţine în continuare pe Maşniţa şi Cornean

Daniel Groza1 februarie 2017

Cornel Lera nu vrea consilier judeţean: “Lăsăm tinerii să se implice”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Lugojul rămâne fără parlamentar. Călin Dobra își dă demisia și se întoarce în Consiliul Județean Timiș

Daniel Groza3 ianuarie 2017

Liberalii îi dau peste nas lui Ambruş! Replică din partea unuia dintre cei mai vechi membri

Daniel Groza22 decembrie 2016

Ambruș vrea să pună din nou mâna pe PNL. Vezi scenariul țesut de fostul președinte

Daniel Groza21 decembrie 2016

PNL Lugoj, număr de voturi record la alegerile generale. Ce spune Robu despre demisia lui Buciu

Daniel Groza14 decembrie 2016

Călin Dobra promite că nu va dezamăgi! Claudiu Buciu și-a anunțat demisia din fruntea PNL Lugoj

Daniel Groza12 decembrie 2016

Claudiu Buciu, candidatul PNL Lugoj la Senat este susţinut de un primar ALDE

Cetateanul9 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: