Autoliv Lugoj

Sport

Judocanii valoroși ai Lugojului, nevoiți să părăsească orașul

Judocanii valoroși ai Lugojului, nevoiți să părăsească orașul

Business Strategist

Secţia de judo a Clubului Sportiv Şcolar este una dintre ramurile sportive care aduce cele mai mari performanţe la nivel juvenil. Avându-le ca antrenoare pe Andreea Galicza şi Cristina Toth, juniorii lugojeni au câştigat doar în ultimul sezon competiţional 34 de medalii naţionale, la care se adaugă alte zeci obţinute în turnee internaţionale de pregătire, cupe şi memoriale.

Ca şi încununare a succeselor obţinute pe plan naţional, judokanii Ioan Dziţac şi Flavius Lungu s-au clasat pe primele două poziţii la Campionatul Balcanic anul acesta. Dintre sportivii categoriilor superioare de vârstă, Ramona Micula este campioană naţională la cadeţi, iar Alexandra Mazilu care a obţinut rezultate deosebite la U 21, deşi anul acesta a luptat mai mult pentru Cluj. Acestora li se adaugă o serie de sportivi mai mici, de la categoriile U14, U13, U12, U11, U10, care au urcat pe podiumurile naţionale.

Întrebarea care apare firesc este ce se întâmplă cu aceşti sportivi după ce îşi încheie perioada junioratului? Clubul Sportiv Municipal nu are secţie de judo care să permită tinerilor performeri să aibă o continuitate şi după ce împlinesc 18 ani. Ca urmare, mulţi dintre judokani se pierd, iar elitele aleg să se transfere la alte cluburi din ţară.

“Cei mai buni sportivi care îşi încheie junioratul sunt transferaţi la alte cluburi din ţară deoarece au nevoie de o indemnizaţie, de cantonamente, au cerinţe mari. Dacă s-ar constitui o secţie de judo la CSM Lugoj nu am mai fi nevoiţi să-i transferăm. Au fost copii pe care i-am dat la alte cluburi încă de la cadeţi. Un exemplu este Alexandra Mazilu, care deşi nu am transferat-o încă, la unele competii reprezintă CSŞ Lugoj, la altele Clujul. Asta pentru că de anul acesta nu ni s-a mai permis ca sportivii sa aibă dublă legitimare”, a declarat Andreea Galicza una dintre profesoarele catedrei de judo a Clubului Sportiv Şcolar.

Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj, nu respinge ideea înfiinţării unei noi secţii în cadrul clubului lugojean. Pentru asta ar trebui modificat regulamentul, conform căruia, în momentul de faţă, nu se permite legitimarea juniorilor. Al doilea pas l-ar constitui obţinerea finanţării necesare.

“Am luat în considerare de mult posibilitatea înfiinţării unei astfel de secţii, dacă voi rămâne directorul clubului după concursul care va avea loc în toamnă (lunile septembrie-octombrie). Este un sport de contact unde se obţin performanţe la nivel de juniori. Şi ce se întâmplă cu aceşti copii după ce termină junioratul? Unde se duc? Pleacă din Lugoj. Cum este cazul Corinei Căprioriu, vicecampioana olimpică de Londra care s-a transferat la Cluj pentru că nu am avut o formă de organizare superioară etapei Şcolii Sportive. Trebuie făcut ceva acolo unde există calitate, pepinieră, pentru a putea păstra aceşti sportivi la Lugoj. Sunt convins că dacă reuşim să afiliem secţia de judo, încă din primul an va aduce multe medalii clubului şi oraşului. Însă totul ţine de finanţare”, a precizat Gheorghe Bologa.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Sport

Mai multe în Sport

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: