Cetateanul Lugoj

Sport

Judocanii valoroși ai Lugojului, nevoiți să părăsească orașul

Judocanii valoroși ai Lugojului, nevoiți să părăsească orașul

Cetateanul Lugoj

Secţia de judo a Clubului Sportiv Şcolar este una dintre ramurile sportive care aduce cele mai mari performanţe la nivel juvenil. Avându-le ca antrenoare pe Andreea Galicza şi Cristina Toth, juniorii lugojeni au câştigat doar în ultimul sezon competiţional 34 de medalii naţionale, la care se adaugă alte zeci obţinute în turnee internaţionale de pregătire, cupe şi memoriale.

Ca şi încununare a succeselor obţinute pe plan naţional, judokanii Ioan Dziţac şi Flavius Lungu s-au clasat pe primele două poziţii la Campionatul Balcanic anul acesta. Dintre sportivii categoriilor superioare de vârstă, Ramona Micula este campioană naţională la cadeţi, iar Alexandra Mazilu care a obţinut rezultate deosebite la U 21, deşi anul acesta a luptat mai mult pentru Cluj. Acestora li se adaugă o serie de sportivi mai mici, de la categoriile U14, U13, U12, U11, U10, care au urcat pe podiumurile naţionale.

Întrebarea care apare firesc este ce se întâmplă cu aceşti sportivi după ce îşi încheie perioada junioratului? Clubul Sportiv Municipal nu are secţie de judo care să permită tinerilor performeri să aibă o continuitate şi după ce împlinesc 18 ani. Ca urmare, mulţi dintre judokani se pierd, iar elitele aleg să se transfere la alte cluburi din ţară.

“Cei mai buni sportivi care îşi încheie junioratul sunt transferaţi la alte cluburi din ţară deoarece au nevoie de o indemnizaţie, de cantonamente, au cerinţe mari. Dacă s-ar constitui o secţie de judo la CSM Lugoj nu am mai fi nevoiţi să-i transferăm. Au fost copii pe care i-am dat la alte cluburi încă de la cadeţi. Un exemplu este Alexandra Mazilu, care deşi nu am transferat-o încă, la unele competii reprezintă CSŞ Lugoj, la altele Clujul. Asta pentru că de anul acesta nu ni s-a mai permis ca sportivii sa aibă dublă legitimare”, a declarat Andreea Galicza una dintre profesoarele catedrei de judo a Clubului Sportiv Şcolar.

Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj, nu respinge ideea înfiinţării unei noi secţii în cadrul clubului lugojean. Pentru asta ar trebui modificat regulamentul, conform căruia, în momentul de faţă, nu se permite legitimarea juniorilor. Al doilea pas l-ar constitui obţinerea finanţării necesare.

“Am luat în considerare de mult posibilitatea înfiinţării unei astfel de secţii, dacă voi rămâne directorul clubului după concursul care va avea loc în toamnă (lunile septembrie-octombrie). Este un sport de contact unde se obţin performanţe la nivel de juniori. Şi ce se întâmplă cu aceşti copii după ce termină junioratul? Unde se duc? Pleacă din Lugoj. Cum este cazul Corinei Căprioriu, vicecampioana olimpică de Londra care s-a transferat la Cluj pentru că nu am avut o formă de organizare superioară etapei Şcolii Sportive. Trebuie făcut ceva acolo unde există calitate, pepinieră, pentru a putea păstra aceşti sportivi la Lugoj. Sunt convins că dacă reuşim să afiliem secţia de judo, încă din primul an va aduce multe medalii clubului şi oraşului. Însă totul ţine de finanţare”, a precizat Gheorghe Bologa.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sport

Mai multe în Sport

bologa

CSM Lugoj nu va mai primi niciun ban în acest an de la Consiliul Judeţean

Alina Damian20 octombrie 2016
fotbal 13

Fotbaliştii de la CSM Lugoj vor întâlni Unirea Alba Iulia pe teren propriu

Alina Damian20 octombrie 2016
catalin-mintioan-2

După ce a luptat în Germania, boxerul Cătălin Mintioan dezvăluie lipsurile de la CSM Lugoj

Alina Damian18 octombrie 2016
fotbal 8

Trei puncte importante pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj, obţinute într-o deplasare dificilă

Alina Damian17 octombrie 2016
echipa-a-ii-a-a-lugojului

A treia victorie consecutivă pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II

Alina Damian17 octombrie 2016
handbal

Handbaliştii de la CSM Lugoj, pregătiţi pentru începerea campionatului

Daniel Dancea11 octombrie 2016
volei-6

Ultimele meciuri amicale ale echipei de volei CSM Lugoj înainte de începerea campionatului

Alina Damian11 octombrie 2016
automobilism-poza

Cincizeci și cinci de piloţi se întrec la Nădrag în Cupa României la Automobilism

Alina Damian10 octombrie 2016
echipa-a-ii-a-a-lugojului

CSM Lugoj II a învins Flacăra Făget la scor de neprezentare, în duelul orgoliilor

Alina Damian10 octombrie 2016
raul-catinas

Raul Cătinaş s-a întâlnit cu Mike Tyson. “ M-a sărutat pe tatuaj”

Alina Damian10 octombrie 2016
fotbal 6

Echipa de fotbal CSM Lugoj a urcat pe locul al treilea în clasament, după o victorie pe teren propriu

Alina Damian7 octombrie 2016
denis-berciu

Boxerul Denis Berciu de la CSM Lugoj riscă să piardă o gală în Germania din cauza unei răceli

Alina Damian6 octombrie 2016