Sport

Judokanii lugojeni, de şapte ori pe podium la Campionatul Naţional

Judokanii lugojeni, de şapte ori pe podium la Campionatul Naţional

Autoliv

În perioada 18-19 iunie sportivii secţiei de judo a Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, pregătiţi de Andreea Olteanu şi Cristina Toth, au participat la finala Campionatului Naţional de judo, rezervat categoriilor de vârstă U 12 şi U 13. Competiţia a avut loc la Baia Mare, unde au fost prezenţi 595 de judoka de la peste 40 de cluburi din întreaga ţară.

Din cei 11 reprezentanţi ai Lugojului câţi au intrat pe tatami la Baia Mare, şapte au reuşit să urce pe podium. Clubul Sportiv Şcolar a câştigat o medalie de aur, trei medalii de argint şi trei de bronz.

De departe, cel mai bun rezultat l-a înregistrat Sandra Nistor la U 12, 29 kg. Sportiva a devenit campioană naţională, după ce anul trecut a câştigat argintul. În finală, adversara Sandrei a fost descalificată pentru o priză sub centură, însă Andreea Olteanu, profesoara sportivei de la Lugoj spune că oricum aceasta domina meciul şi ar fi câştigat chiar dacă nu ar fi existat această greşeală.

“Este o fată ambiţioasă. În meciuri are acea răutate de care e nevoie pentru a câştiga. Este muncitoare şi are rezultate foarte bune şi la şcoală”, a declarat prof. Andreea Olteanu.

În cadrul aceleiaşi categorii de vârstă Rebeca Mitar (44 kg) şi-a adjudecat argintul, iar Selena Moisescu (32 kg) şi Vlad Cozma (46 kg)- medalia de bronz.

“Selena Moisescu este campioana naţională de anul trecut şi putea să câştige şi anul acesta. A condus meciul pentru intrararea în finală şi în cele din urmă a pierdut, adjudecându-şi la final doar bronzul”, a precizat prof. Andreea Olteanu.

La următoarea categorie de vârstă, U 13, Ana Maria Popovici (36 kg) a obţinut argintul, la fel şi Denis Horgea (66 kg), iar Pasko Mihajlovic (42 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului.

“Rezultatele sunt foarte bune. La unii sportivi se putea şi mai bine, dar sunt copii şi uneori fac greşeli, e greu să aibă constanţă în evoluţia lor. Popovici Ana Maria a luptat la 36 kg, ea având doar 33 kg, acesta a fost dezavantajul ei”, a mai spus Andreea Olteanu.

Un alt sportiv lugojean, Alexandru Lupulescu, a fost la un pas de medalie în cadrul categoriei 34 kg. Acesta a pierdut la golden scor, în prelungiri, meciul terminându-se la egalitate.

Următoarea competiţie naţională la care judoka lugojeni vor participa este finala de la U 10 şi U 11, care va avea loc la Timişoara la finalul săptămânii, unde CSŞ Lugoj va avea trei reprezentanţi, Izabela Lupulescu ( U 10, 26 kg), Jaqueline Dohor (U 11, 36 kg) şi Matei Zîmbrean (U 11, 34 kg).

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017
%d blogeri au apreciat: