Sport

Judokanii lugojeni, de şapte ori pe podium la Campionatul Naţional

Judokanii lugojeni, de şapte ori pe podium la Campionatul Naţional

Cetateanul Lugoj

În perioada 18-19 iunie sportivii secţiei de judo a Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, pregătiţi de Andreea Olteanu şi Cristina Toth, au participat la finala Campionatului Naţional de judo, rezervat categoriilor de vârstă U 12 şi U 13. Competiţia a avut loc la Baia Mare, unde au fost prezenţi 595 de judoka de la peste 40 de cluburi din întreaga ţară.

Din cei 11 reprezentanţi ai Lugojului câţi au intrat pe tatami la Baia Mare, şapte au reuşit să urce pe podium. Clubul Sportiv Şcolar a câştigat o medalie de aur, trei medalii de argint şi trei de bronz.

De departe, cel mai bun rezultat l-a înregistrat Sandra Nistor la U 12, 29 kg. Sportiva a devenit campioană naţională, după ce anul trecut a câştigat argintul. În finală, adversara Sandrei a fost descalificată pentru o priză sub centură, însă Andreea Olteanu, profesoara sportivei de la Lugoj spune că oricum aceasta domina meciul şi ar fi câştigat chiar dacă nu ar fi existat această greşeală.

“Este o fată ambiţioasă. În meciuri are acea răutate de care e nevoie pentru a câştiga. Este muncitoare şi are rezultate foarte bune şi la şcoală”, a declarat prof. Andreea Olteanu.

În cadrul aceleiaşi categorii de vârstă Rebeca Mitar (44 kg) şi-a adjudecat argintul, iar Selena Moisescu (32 kg) şi Vlad Cozma (46 kg)- medalia de bronz.

“Selena Moisescu este campioana naţională de anul trecut şi putea să câştige şi anul acesta. A condus meciul pentru intrararea în finală şi în cele din urmă a pierdut, adjudecându-şi la final doar bronzul”, a precizat prof. Andreea Olteanu.

La următoarea categorie de vârstă, U 13, Ana Maria Popovici (36 kg) a obţinut argintul, la fel şi Denis Horgea (66 kg), iar Pasko Mihajlovic (42 kg) a urcat pe treapta a treia a podiumului.

“Rezultatele sunt foarte bune. La unii sportivi se putea şi mai bine, dar sunt copii şi uneori fac greşeli, e greu să aibă constanţă în evoluţia lor. Popovici Ana Maria a luptat la 36 kg, ea având doar 33 kg, acesta a fost dezavantajul ei”, a mai spus Andreea Olteanu.

Un alt sportiv lugojean, Alexandru Lupulescu, a fost la un pas de medalie în cadrul categoriei 34 kg. Acesta a pierdut la golden scor, în prelungiri, meciul terminându-se la egalitate.

Următoarea competiţie naţională la care judoka lugojeni vor participa este finala de la U 10 şi U 11, care va avea loc la Timişoara la finalul săptămânii, unde CSŞ Lugoj va avea trei reprezentanţi, Izabela Lupulescu ( U 10, 26 kg), Jaqueline Dohor (U 11, 36 kg) şi Matei Zîmbrean (U 11, 34 kg).

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: