Klaus Iohannis caută soluții pentru a salva România. Medicii ar putea primi un bonus de 500 euro lunar!

0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a cerut guvernului să găsească soluții pentru ca atât medicii cât și personalul medical care intră în contact cu pacienții infectați cu coronavirus, să fie răsplătiți cu un bonus atractiv.

”Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a declarat Iohannis într-o ședință cu administrația.

”Trebuie să știți că mă bazez pe dumneavoastră toți, și autorități centrale, și autorități locale din Suceava, să rezolvăm repede și bine această situație, cum vreau să știți că am toată încrederea că autoritățile locale, împreună și coordonate de autoritățile centrale, vor rezolva problemele care apar și în alte zone. Este extrem de important să fim fermi, să reacționăm rapid, să dăm toate informațiile necesare specialiștilor, dar și populației. Vă solicit tuturor să aveți o comunicare rapidă, eficientă și transparentă”, a mai adăugat Iohannis.

Președintele a mai dezvăluit că Spitalul Județean din Suceava a fost pus sub comandă militară pentru a se putea rezolva problemele enorme de management.

”Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcțiune spitalul din Suceava. Pentru asta este la Suceava domnul ministru al Sănătății, domnul Tătaru, împreună cu domnul secretar de stat Oprea, iar domnul secretar de stat Oprea are o sarcină foarte clară, să repună spitalul în funcțiune. Va rămâne acolo, domnul Oprea, pentru perioada următoare, pentru a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a declarat Iohannis.

Iohannis a mai declarat că în spitalul din Suceava deja au fost livrate 5.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical, alte 20.000 de măști de protecție, de mănuși, inclusiv medicamente specifice pentru persoanele bolanve de COVID-19.

Președintelee Klaus Iohannis a mai afirmat joi, că spitalul din Suceava trebuie să fie pus cât mai repede în funcțiune dar și dezinfectat, iar personalul medical să primească materialele de care au nevoie.

„Ceea ce trebuie noi să facem acum este să repunem urgent în funcţiune spitalul din Suceava. (…) Este nevoie ca spitalul să fie dotat cu tot ce este necesar, în aşa fel încât personalul medical, medicii, să fie protejaţi”, a spus şeful statului, la videoconferinţa cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, şi reprezentanţi ai instituţiilor locale cu privire la situaţia epidemiologică din judeţ. Această videoconferinţă a fost solicitată de preşedintele Iohannis.

„Este nevoie de testarea urgentă a personalului medical, care poate să revină în spital în măsura în care se vindecă. Este nevoie de încă un aparat de testare, care va fi pus la dispoziţie în timpul cel mai scurt”, a afirmat Iohannis.

Sursa: capital.ro

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și