Autoliv Lugoj

Actualitate

La doar cinci ani, Mark Luca Ioviţă participă în paralel în Campionatul Naţional de motocros şi la Supermoto

La doar cinci ani, Mark Luca Ioviţă participă în paralel în Campionatul Naţional de motocros şi la Supermoto

Business Strategist

Chiar dacă are doar cinci ani, Mark Luca Ioviţă de la Moto Extrem Lugoj evoluează în paralel în două campionate diferite, Supermoto şi Motocros.  În perioada 20-21 august juniorul va participa la ultima etapă de Supermoto care va  avea loc la Bacău. Micuţul pilot vrea să realizeze un punctaj cât mai bun, ţinând cont că experienţele anterioare au fost reuşite.

“Am început să mergem cu Mark Luca şi la Supermoto, e o experienţă nouă care a început printr-o curiozitate, plus că am fost încurajaţi si de alţi sportivi care participă la acest sport de asfalt. După prima participare, am rămas plăcut surprinşi să vedem că deşi era cel mai mic şi cel mai nou în această branşă, s-a luptat pentru podium, aşa cum face la motocros. Din păcate însă, la ultima tură înainte de finish, a căzut şi a ocupat doar locul patru. La următoarea etapă, care a avut loc tot la Bacău, a prins şi mai mult curaj şi a reuşit să urce pe podium, ocupând locul trei. Deşi este un domeniu nou, folosim aceeaşi motocicletă, doar cu roţi speciale de asfalt. Tehnicile de pilotaj sunt în schimb diferite, însă piticul s-a adaptat foarte repede, arătându-ne încă o dată că pasiunea şi talentul lui merită orice efort din partea noastră”, a declarat Ionela Ioviţă, mama pilotului.

În motocros de la vârsta de trei ani şi jumătate

În Campionatul Naţional de motocros, Mark Luca Ioviţă concurează la categoria 50 cmc, la juniori III. Juniorul a început să cocheteze cu acest sport încă din 2014, de la vârsta de trei ani şi jumătate, când a participat la prima lui cursă la Timişoara, într-o etapă regională.

Talentul şi pasiunea lui pentru motoare provin din familie. Tatăl, Marţian Ioviţă concurează la rândul său în Campionatul Naţional de motocros, la categoria veterani, iar mama, Ionela Ioviţă, este atrasă de acest sport. Când este pe motocicletă, micuţul sportiv nici nu poate să atingă cu talpa pe jos, iar în competiţiile oficiale tatăl trebuie să se preocupe de cursa lui şi să-i poarte de grijă fiului.

“Este foarte greu, emoţiile sunt mari de ambele părţi, mai ales că necesită efort fizic din partea mea. Trebuie să alerg pe circuit în cazul în care el cade să-l pot ridica, deoarece e foarte mic de statură şi nu ajunge cu talpa jos, decât cu vârful picioarelor. Atunci trebuie să fac un efort în plus, să alerg în timpul manşei lui, după care, de obicei, în cursele naţionale, imediat urmez eu la veterani.  Efortul este dublu”, spune Marţian Ioviţă, tatăl micuţului pilot.

Dacă nu se îmbolnăvea, cu siguranţă s-ar fi bătut la titlu”

Prima cursă oficială a lui Mark Luca Ioviţă a avut loc în cadrul întrecerii pe echipe a Campionatului Naţional de la Lugoj, desfăşurat în luna aprilie a acestui an. În prezent ocupă locul al treilea pe plan naţional, la clasa lui, participând la o singură etapă, la Valea lui Liman unde a încheiat al doilea. Două etape din Campionatul Naţional le-a ratat din cauza unei probleme de sănătate, sportivul îmbolnăviindu-se de varicelă.

“Din această cauză nu mai poate spera anul acesta la titlul de campion naţional, întrucât în cele două etape care au mai rămas nu mai poate recupera punctele pierdute. Dacă nu se îmbolnăvea şi participa la toate etapele, cu siguranţă s-ar fi bătut la titlu”, a precizat Liviu Jigmond, antrenorul de la Moto Extrem Lugoj.

Tot pe a doua treaptă a podiumului a urcat şi la Motocros Cup, competiţie desfăşurată la Bucureşti.

“În această cursă a plecat primul, aflându-se o bună parte de timp în faţa altor copii mai mari cu un an sau doi decât el, însă la final a încheiat al doilea”, a adăugat Liviu Jigmond.

Modelul pe care Mark îl urmează în carieră este Mihai Stoichescu. Micuţul sportiv se uită cu admiraţie la săriturile spectaculoase ale multiplului campion naţional şi încearcă să-l imite.

“E foarte motivat şi talentat. Se uită pe internet numai la curse de motocros, e prins de acest sport şi sper să-l ţină pe termen îndelungat. Are echilibru şi îndemânare, merge cu viteză prin gropi. Sper să nu-i dispară ambiţia, care e mai importantă decât talentul, deoarece copiii sunt imprevizibili. Îi doresc să obţină rezultate naţionale, care probabil îl vor stimula şi mai mult. O sită foarte deasă o vor constitui accidentările, deoarece mulţi sportivi s-au oprit în ea. După o căzătură crâncenă li s-a încheiat cariera”, a mai spus Jigmond.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: