Autoliv Lugoj

Social

La Făget lipsesc rampele de acces pentru persoanele cu dizabilități fizice

La Făget lipsesc rampele de acces pentru persoanele cu dizabilități fizice

Business Strategist

Legea nr. 448/2006, republicată și actualizată în 2008, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, în cap. III, art. 31, stipulează următoarele: „În vederea asigurării serviciilor necesare persoanelor cu handicap, autoritățile publice au obligația să creeze condiții de acces pentru toate tipurile de servicii corespunzătoare nevoilor individuale ale persoanelor cu dizabilități”, iar la articolul 62 din aceeași lege se menționează: „Clădirile de utilitate publică vor fi dotate conform prevederilor legale în domeniu astfel încât să permită accesul neîngrădit al persoanelor cu handicap”.

Vasile Rus, aflat în scaun cu rotile de peste 20 de ani, constată cu amărăciune că această lege nu se aplică în Făget.

„Am ajuns în scaunul cu rotile acum vreo 20 de ani. Desigur că viața în cărucior implică o serie de neajunsuri peste care trec și cu ajutorul celor din jur. Atunci însă când legea nu se respectă și cei care ar trebui să o aplice o ignoră, apar o serie de probleme care îmi complică existența. Am sugerat de nenumărate ori celor de la Primărie să construiască și o rampă pentru cărucioarele persoanelor cu handicap la W.C. –ul public. Este drept că m-am adresat doar verbal celor care conduc orașul, bazându-mă pe faptul că și o cerere verbală venită din partea unui cetățean trebuie luată în considerare. Au trecut anii, s-au schimbat primarii dar rampa nu a apărut. Când am o problemă de rezolvat la Primărie, trebuie ca cineva să mă urce cu tot cu cărucior pe trepte pentru că nu există rampă de acces. O altă problemă cu care mă confrunt este lipsa locurilor de parcare special amenajate și inscripționate corespunzător pentru autoturismele conduse de persoane cu handicap. Fiecare instituție sau magazin ar trebui să aibă locuri rezervate pentru noi. Bordurile sunt foarte înalte. Nu le pot traversa cu fața pentru că există riscul să cad în cap, așa că fac manevra cu spatele ceea ce implică un mare efort și totodată un mare risc. Sper ca cineva să se gândească și la noi și să rezolve toate aceste neajunsuri”, spune Vasile Rus.

Primăria orașului Făget recunoaște că o poarte din problemele semnalate de către persoanele cu dizabilități sunt reale, dar promite că ele vor fi remediate în scurt timp.

„Lucrările de amenajare a rampelor pentru accesul persoanelor cu dizabilități fizice sunt contractate și date în lucru. În două săptămâni ele vor fi montate. Cât privește lipsa locurilor de parcare, vă informăm că în ultimul timp au fost date în folosință 200 de parcări printre care se găsesc și locuri rezervate pentru mașinile persoanelor cu handicap. Bordurile sunt conform stasului, le puteți vedea la fața locului dar noi suntem deschiși oricărui dialog cu cetățenii așa că cei care au anumite probleme ni se pot adresa direct iar noi le vom îndeplini doleanțele“, declară Marcel Avram, primarul orașului Făget.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. RAdical

    14 august 2016 at 22:46

    La farmacie este rampa pentru carucioare.La BCR este ramp. La finante este rampa.La spital la fel. Sunt si locuri de parcare pentru persoanele cu handicap. Voi chiar locurile unde nu este rampa le-ati mentionat? Wc-ul public si primaria? Cand scrieti un articol nu scrieti doar negativ. Puteti spune, chiar daca in Faget sunt rampe pentru carucioare, totusi lipsesc din cateva institutii..Era greu? Dar asa e…media si presa sunt cele mai mari surse de minciuna, neadevar si reinterpretari!

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Șase strategii ale cazinourilor, numai bune de adaptat oricărui startup

Daniel Groza23 martie 2017

Criză în Timiş! La Lugoj, părinţii ar plăti oricât să-şi imunizeze copiii, doar că vaccinurile lipsesc şi din farmacii

Gabriel Iosa15 martie 2017

IPJ Timiş verifică dacă poliţiştii pârâţi de primarul din Făget au respectat procedura

Daniel Groza10 martie 2017

Primarul din Făget, supărat pe modul cum dau amenzi poliţiştii. Vezi ce scrisoare de protest a trimis comandantului

Daniel Groza10 martie 2017

Cormoranii fac ravagii în Timiş. Au devastat bazinele de la Mănăstirea Româneşti şi au dat atacul la ferma piscicolă din Lugoj

Daniel Groza7 martie 2017

Proprietarii din Lugoj, care îşi lasă terenul în paragină, vor plăti impozite majorate cu până la 500%

Daniel Groza6 martie 2017

Cea mai nouă parcare pe care o face Primăria stârneşte nemulţumirea lugojenilor. Consilier local: se încalcă legea!

Daniel Groza1 martie 2017

Şoferi “puşcaţi” de poliţişti cu radarul de ultimă generaţie! Câţi au fost amendaţi la Lugoj în weekend

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Eva Energy explică la Lugoj cum puteţi obţine contracte corecte şi tarife mai mici pentru energie

Daniel Groza23 februarie 2017

Ziua Îndrăgostiţilor s-a lăsat cu amenzi din partea Poliţiei Lugoj! Razie de proporţii în oraş

Gabriel Iosa15 februarie 2017

[FOTO] O casă din Coşteiu a luat foc! Pompierii au intervenit cu două autospeciale pentru a stinge văpaia

Gabriel Iosa14 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: