Actualitate

La Timișoara se poate! Primăria a renunțat la zeci de mii de euro ca să mute Festivalul berii

La Timișoara se poate! Primăria a renunțat la zeci de mii de euro ca să mute Festivalul berii

Autoliv

În timp ce la Lugoj se încearcă fără succes mutarea evenimentelor din centrul orașului, la Timișoara s-a luat o decizie radicală. Consiliul Local a decis interzicerea organizării Festivalului berii la Stadionul Dan Păltinișanu, locul tradițional pentru eveniment. Totul pentru liniștea cetățenilor.

Printr-o înțelegere parafată în 2013, Primăria Timișoara și compania Ursus Breweries, care deține fabrica de bere din Timișoara și care organizează serbările Timișoreana, au stabilit ca primăria să permită organizarea Festivalului berii la stadionul Dan Păltinișanu în schimbul unei sponsorizări a companiei în valoare de 300.000 de euro.

Între timp, locuitorii din zona Stadioului Dan Păltinișanu au solicitat interzicerea evenimentului în zonă din cauza gălăgiei, iar Consilul Local a aprobat în ședința de vineri rezilierea contractului dintre cele două părți. În urma încheierii contractului, potrivit primarului Nicolae Robu, primăria a pierdut aproximativ 50.000 de euro, 250.000 de euro fiind obținuți până în prezent.

„Cred că liniștea cetățenilor e mai imoirtantă. Eu am vrut încă de anul trecut să interzicem festivalul acolo, dar au fost mai multe contracte între Ursus și diverști prestatori și atunci le-am fi creat lor probleme, pentru că aveau încheiate contracte pe acea locație”, a declarat Nicolae Robu. Primarul a mai spus că le-a oferit celor de la Ursus alte locații, pe care compania le-a refuzat, urmând să organizeze evenimentul pe un teren privat, cel  mai probabil în parcarea Iulius Mall.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: