Lia Olguța Vasilescu despre strategia Guvernului contra coronavirus: „Peste 60% din cei infectați au fost lăsați să infecteze în continuare”

0

Mai bine de un sfert din persoanele decedate în urma infectării cu coronavirus în Europa Centrală și de Sud-Est vin din România, potrivit avertizărilor făcute miercuri de Lia Olguța Vasilescu, care susține că motivele țin mai întâi de „strategia stupidă” a Guvernului.

România se află pe primul loc între țările din Europa Centrală și de Sud-Est în ceea ce privește numărul de decese înregistrate ca urmare a pandemiei de coronavirus, având în vedere că mai bine de un sfert din persoanele decedate provin din țara noastră.

Așadar, cu 82 de decese, din totalul de 287 raportate până la data de 31 martie, țara noastră ocupă un prim loc nedorit între țările din regiune, conform parlamentarului PSD Lia Olguța Vasilescu. Parlamentarul a scris pe Facebook și care sunt motivele pentru care s-a ajuns în această situație.

”Oameni care vin din zone roșii sunt debarcați din autocare la câteva sute de metri de graniță și o trec pe jos, mințind că vin din alte părți doar pentru a nu intra în carantină! Ei sunt inconștienți, dar guvernanții care cunosc situația și nu iau nicio măsură cum sunt? Ne mai mirăm că suntem pe primul loc în Europa de Est la decese?”, a tras ea un semnal de alarmă.

România, pe primul loc la decese

”De ce e România pe primul loc în regiune la decese?
1. Nu a asigurat carantina românilor din diaspora. În loc să rechiziționeze hotelurile care oricum erau goale – și patronii ar fi fost fericiți să ia bani de la guvern pentru carantină – Guvernul i-a „escortat” pe românii din diaspora la „izolare”, după care Dumnezeu cu mila!
2. Nu a făcut nimic ca să aibă stocuri de echipamente de protecție pentru medici. Putea să pună industria internă să facă astfel de echipamente încă din ianuarie.
3. TIMP DE 1 LUNĂ CEL PUȚIN NU AM AVUT TESTE ÎN ROMÂNIA!”, a transmis reprezentanta PSD, într-o altă postare de miercuri.

„Este strategia stupidă a Guvernului”

”4. A mers pe strategia stupidă: Testăm doar oamenii cu simptome clare. Peste 60% din cei infectați au fost lăsați să infecteze în continuare.
5. NU A FĂCUT NIMIC NOTABIL PENTRU CREȘTEREA CAPACITĂȚII DE TESTARE.
6. Nu a făcut nimic notabil pentru creșterea capacității de paturi de ATI sau pentru achiziționarea de ventilatoare care sunt vitale în perioada de stare a bolii.
7. A minimalizat în permanență situația, afectând astfel grav nivelul de conformare voluntară a populației la restricții și responsabilitate. De la „o răceala ca oricare alta”, la mesajul cretin „avem puține confirmări”, cu omisiunea că avem și puține teste.
8. Măsurile luate au fost tardive, deși avea exemplul Italiei care era elocvent”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Pe data de 31 martie 2020, situația deceselor înregistrate în țările din regiune se prezenta în următorul fel: România cu 82 de decese, Polonia 33, Cehia 31, Serbia 23, Ucraina 17, Ungaria 16, Slovenia 15, Albania 15,Bosnia-Herțegovina 13, Macedonia de Nord 9, Bulgaria 8, Lituania 8, Croația 6, Estonia 4, Republica Moldova 4, Muntenegru 2, Belarus 1, Slovacia 0, Letonia 0.

Sursa: capital.ro

Sursa foto: zf.ro

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și