Politică

Liberalii şi-au lansat candidaţii. “România nu poate avea modelul Teleorman, România trebuie să aibă modelul Banat”

Liberalii şi-au lansat candidaţii. “România nu poate avea modelul Teleorman, România trebuie să aibă modelul Banat”

Cetateanul Lugoj

Sala Teatrului Municipal “Traian Grozavescu” din Lugoj a fost neîncăpătoare pentru liberalii care sâmbătă, 26 noiembrie, au vrut să-i cunoască pe candidaţii care se află pe lista de la alegerile parlamentare din 11 decembrie. În frunte cu preşedinta partidului, Alina Gorghiu, membrii PNL care candidează din Timiş au făcut apel la mobilizare şi le-au cerut celor prezenţi să-i convingă pe cunoscuţi să iasă la vot şi să nu lase PSD să câştige alegerile din cauza abseteismului.

Nicolae Robu: “PNL chiar s-a deschis şi noi nu ne limităm la vorbe”

Pe scenă, în afara candidaţilor, au urcat Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, Ioan Popa, primarul Reşiţei, dar şi primarii liberali din judeţul Timiş.

“Se tot vorbeşte despre o schimbare a clasei politice, cum s-a tot vorbit de la revoluţie încoace de nevoia de reformă. Din păcate, nici reformă nu s-a făcut în România, aşa cum ar fi trebuit să se facă, cam la fel se întâmplă şi cu schimbarea clasei politice. Toţi vorbim despre asta, dar partidele au avut grijă să se facă la alţii, dar la ei în ogradă să nu pătrundă. PNL chiar s-a deschis şi nu este simplu pentru un partid mare, un partid istoric, să facă asta, având în interior membri vechi care oricând ar putea să fie tot ei în faţă.(…) L-am atras pe Claudiu Buciu în PNL, pentru că a dovedit că poate, la alegerile locale, când pe cont propriu, a obţinut aproape 30 la sută din voturi. L-am propulsat pe poziţia a doua la Senat, pe un loc eligibil, astfel încât, fiind ales prin munca noastră de mare echipă a PNL, pentru că doar aşa se pot câştiga alegerile, să poată reprezenta în Parlamentul României interesele locale ale judeţului Timiş. Am vrut să subliniez că la noi nu există doar această limitare la vorbe, la noi vorba este şi faptă”, a spus Nicolae Robu în discursul său, după care le-a cerut liberalilor să muncească mai mult şi să convingă oamenii să meargă la vot. “Dacă nu facem asta, în continuare asupra României îşi vor lăsa amprenta judeţele care trăiesc din asistenţă socială generalizată. Normal este ca Teleormanul şi judeţele care se mândresc cu zeci de mii de asistaţi social să impună politica din ţara românească? Nu-i normal ca cel mai greu cuvânt să-l aibă acele judeţe care sunt motor al societăţii, cum este Timişul? Vă rog să-i convingeţi pe cunoscuţii dumneavoastră, să înţeleagă importanţa acestor alegeri”, a mai spus preşedintele PNL.

Claudiu Buciu: “Voi sprijini Lugojul, pentru că e datoria mea faţă de dumneavoastră”

Claudiu Buciu, reprezentantul lugojenilor pe lista liberalilor pentru Senat a avut cel mai aplaudat discurs. “Avem două variante: Dragnea, condamnat penal, un om care vă gândiţi că va numi miniştrii în Guvernul României sau PNL, cu o preşedintă, un om tânăr, curat, care vine şi bate Timişul, din localitate în localitate, pe jos, fără a se simţi stingheră. Doamna Gorghiu a fost în 32 de localităţi la lansări, Dragnea a ieşit doar în cinci. Îi e ruşine de statutul lui. Merge doar în zona în care dânsul a sărăcit România cât a putut de mult. România nu poate avea modelul Teleorman, România poate avea modelul Banat şi cred că toată lumea trebuie să aleagă acest model. Însă noi avem o datorie faţă de fraţii noştri din aceea zonă, să-i salvăm de pacostea PSD. Ei sunt în stadiul în care sunt din cauza faptului că cineva îi sărăceşte în mod constant”, a spus Buciu.

Preşedintele PNL Lugoj a mai adăugat că, atunci când va ajunge în Senatul României, va sprijini Lugojul indiferent de culoarea politică a primarului. “Voi sprijini Lugojul, chiar dacă este condus de un primar PSD, pentru că datoria mea este faţă de dumneavoastră. L-au adus pe Ponta aici, pe scenă, şi l-au lăudat că este prietenul Lugojului. Ponta, în trei ani de guvernare, a adus zero lei la Lugoj. Candidatul PSD, la Camera Deputaţilor, de pe primul loc, (n.r.- Călin Dobra) a fost doi ani subprefect şi patru ani vicepreşedinte de consiliu judeţean. Nu a făcut nimic, dar nimic pentru Lugoj, decât să încerce să submineze funcţia de la partid a actualului primar. Eu îl voi ajuta pe actualul primar să deblocheze ştrandul, bazinul acoperit, grădiniţa din Balta Lată, blocurile MApN, staţia de epurare. Trebuie ajutat pentru lugojeni, pentru că lugojenii nu mai trebuie să stea blocaţi în proiecte. Mai vreau să vă spun ceva, putem lupta în 11 decembrie cu acea ştampilă mică, pentru că dacă noi nu vom câştiga această bătălie, copiii noştri s-ar putea să nu mai aibă ce să facă cu acestă ştampilă. Vă rog să mergeţi la vot. Noi putem paşnic şi democratic să ducem România înainte. Dacă nu facem asta acum, copiii noştri nu vor mai avea această posibilitate”, a încheiat Buciu.

Alina Gorghiu: ”Nu există nicio fisură între noi şi Dacian Cioloş”

Ultima care a vorbit a fost Alina Gorghiu, preşedinta PNL, care a vrut să clarifice un zvon pe care l-ar fi lansat PSD. “Vreau să clarific, de aici, de la Lugoj, că nu există niciun fel de fisură între noi şi Dacian Cioloş. Avem un parteneriat corect, care a pornit de la următoarea premisă: noi cei din PNL, suntem capabili să recunoştem, în faţa românilor, că au fost momente în care am greşit, că au fost momente în care v-am dezamăgit. Însă suntem singurul partid care avem bună-credinţă şi care ştie cum se guvernează o Românie care vrea să fie civilizată. Singura ruptură, pe care trebuie să o vadă toţi românii, este cea dintre PSD şi realitatea românească. Trebuie să le spunem oamenilor nu ce vor să audă, ci ce putem noi să facem. Avem nevoie de un mediu de afaceri sănătos, de o povară fiscală redusă, avem nevoie să punem, pe primul loc, cetăţeanul în centrul atenţiei noastre. Avem obligaţia să dăm o lege a salarizării care să ofere oamenilor salarii decente. Şi în sistem privat şi în sistem public va trebui să se ajungă la un salariu mediu, încât oamenii să aibă prespectiva viitorului, să vrea să-şi ţină copiii acasă, în România, să vrea şi să poată să se ducă într-o vacanţă măcar o dată pe an”, a spus Gorghiu.


Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Claudiu Buciu, candidatul PNL Lugoj la Senat este susţinut de un primar ALDE

Cetateanul9 decembrie 2016

Mesajul unui tânăr candidat ALDE: Înverșunarea candidaților și teama că nu ajung la putere (P)

Daniel Groza8 decembrie 2016

Suntem singurul partid politic care are un program de guvernare (P)

Cetateanul8 decembrie 2016

Candidaţii PMP spun STOP vânzării pământului românesc! (P)

Cetateanul8 decembrie 2016

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, față în față cu tinerii din Timiș (P)

Daniel Groza6 decembrie 2016

Liderul ALDE Timiș, singurul oficial prezent de 1 Decembrie la Lugoj (P)

Cetateanul2 decembrie 2016

Ești și tu o victimă?(P)

Daniel Groza1 decembrie 2016

CLAUDIU BUCIU – singurul lugojean care poate ajunge în Senatul României cu votul dumneavostră (P)

Daniel Groza1 decembrie 2016

Alina Gorghiu, declaraţie şocantă la Lugoj: “Mai bine îmi tai o mână”

Daniel Groza29 noiembrie 2016

Alina Gorghiu: “Le garantez lugojenilor că vor găsi în Claudiu Buciu un partener corect, eficient, care va aduce bunăstare Lugojului”

Daniel Groza28 noiembrie 2016

Liberalii își lansează candidații. Alina Gorghiu vine la Lugoj

Daniel Groza25 noiembrie 2016

Nicolae ISTRAT: „De ce am decis abia acum să intru în politică” (P)

Daniel Groza24 noiembrie 2016