Educație

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” a aniversat 25 de ani de existență

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” a aniversat 25 de ani de existență

Autoliv

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” din Lugoj a sărbătorit astăzi 25 de ani de la înființare, 133 de ani de la naşterea pionierului aviaţiei române, Aurel Vlaicu, și 103 ani de la zborul lui de pe Câmpia Libertății. La ora 10.00, elevii şi profesorii liceului au mers pe Câmpia Libertăţii şi au depus coroane la monumentul ridicat acolo, iar de la ora 11.00, manifestările au continuat la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”.

„Aici am asistat la o prezentare despre personalitatea şi activitatea lui Aurel Vlaicu, despre istoricul liceului şi nu numai. De asemenea, elevii liceului i-au încântat pe cei prezenți cu un program artistic, program care a cuprins dansuri populare, poezii în grai bănăţean şi alte surprize. Alături de noi au fost primarul municipiul Lugoj, Francisc Boldea, membri din consiliul de administrație, reprezentanți ai firmelor cu care avem încheiate parteneriate de practică, actuali și foști profesori, foști directori ai instituției”, a declarat prof. Cristian Gogu, directorul Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”.

Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” a luat ființă în anul 1990, când clasele de filieră tehnologică de la Liceul „Coriolan Brediceanu” și Liceul „Iulia Hasdeu” s-au reunit în cadrul Liceului „Aurel Vlaicu”. Din anul 1990 până în anul 1997 liceul s-a numit Liceu Industrial Construcții de Mașini, din 1997 până în anul 2012 liceul a primit titulatura Grup Școlar „Aurel Vlaicu”, iar din anul 2012 se numește Liceu Tehnologic „Aurel Vlaicu”. La ora actuală instituția pregătește elevi pentru toate formele de învățământ: liceu curs de zi și seral, școală profesională și școală postliceală. De asemenea, trebuie menționat faptul că, la toate unitățile economice din oraș și împrejurimi există absolvenți ai Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu”.

În prezent, activitatea liceului se desfășoară în clădirea de pe strada Cernei, nr.42, în două schimburi, iar practica în atelierele de pe strada Xenopol.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Carmen

    18 noiembrie 2015 at 14:50

    Frumos era daca la acest eveniment ar fi fost invitata si prima generatie de elevi iesita de pe bancile acestui liceu.

Lasă un răspuns

Mai multe în Educație

Elevii de la Brediceanu, încă două medalii naţionale de bronz la olimpiadă. O elevă, admisă direct la Facultatea de calculatoare

Cetateanul22 mai 2017

Copiii unei şcoli din Lugoj au fost vizitaţi de pompieri. Maşina şi echipamentele au fost marile atracţii

Cetateanul17 mai 2017

Elevii de la Colegiul “Coriolan Brediceanu”, premiaţi la mai multe concursuri judeţene

Cetateanul16 mai 2017

Patru elevi de la Şcoala „Filaret Barbu” din Lugoj, premiaţi la un concurs internaţional

Cetateanul15 mai 2017

Ziua Europei a fost sărbătorită la Balinţ

Cetateanul9 mai 2017

Proiect european la Centrul pentru Educaţie Incluzivă, în parteneriat cu instituţii din Turcia, Marea Britanie, Slovacia, Croația și Polonia

Cetateanul9 mai 2017

O elevă de la Colegiul “Brediceanu” din Lugoj este cea mai bună din ţară la limba germană

Cetateanul2 mai 2017

Locul al doilea, pe ţară, pentru un elev de la Şcoala Gimnazială Nr. 2

Cetateanul2 mai 2017

Sergiu Novac, de la Colegiul “Brediceanu”, a obţinut primul loc, pe ţară, la olimpiada de matematică

Daniel Groza24 aprilie 2017

Un deputat timişean îşi donează indemnizaţia pentru cinci burse şcolare. Unul dintre elevi e de lângă Lugoj

Daniel Groza14 aprilie 2017

Patru eleve de la Brediceanu reprezintă Timişul la faza naţională a olimpiadelor de Limba engleză şi germană

Gabriel Iosa28 martie 2017

Colegiul “Brediceanu” are încă un elev care va reprezenta Timişul la olimpiada naţională. Sergiu Novac, cel mai bun la matematică!

Daniel Groza21 martie 2017
%d blogeri au apreciat: