Autoliv Lugoj

Social

Liderul unui clan de romi către vecinul care nu voia să i se supună: „Nu ți-e frică că o să-ți cadă o cărămidă în cap?”

Liderul unui clan de romi către vecinul care nu voia să i se supună: „Nu ți-e frică că o să-ți cadă o cărămidă în cap?”

Business Strategist

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală în dosarul în care Trifu Cârpaci, liderul unui clan de romi din Timișoara, a fost judecat pentru șantaj. Sentința confirmă teroarea imobiliară la care au fost supuși timișorenii care au refuzat să le vândă romilor la prețuri de nimic. Un document intrat în posesia ziarului „Cetățeanul” arată mărturii cutremurătoare ale victimelor lui Trifu Cârpaci.

Una din metodele prin care clanurile de romi au reușit să pună mâna pe clădiri extrem de valoroase din Timișoara este terorizarea vecinilor care ajung să vândă la prețuri de nimic numai pentru a scăpa din infern. În unele cazuri s-a ajuns până acolo că în geamurile unor vile în care erau apartamente de vânzare se afișa în geam „casă de țigani” numai pentru a-i speria pe eventuali cumpărători. Astfel de cazuri sunt foarte cunoscute în Timișoara, dar de cele mai multe ori autoritățile s-au dovedit incapabile să combată fenomenul.

Deși vorbim de o decizie de condamnare cu suspendare, sentința din cazul lui Trifu Cârpaci confirmă teroarea imobiliară a clanurilor de romi din Timișoara. Cârpaci a fost trimis în judecată pentru șantaj, fiind acuzat că și-a terorizat vecinii pentru a-i determina să plece din clădirea în care locuiesc și să îi vândă apartamentele lui, la prețuri de nimic.

Totul a început în 2002, când Trifu Cârpaci a cumpărat patru apartamente dintr-o superbă vilă cu 12 apartamente. Încă de la început, Cârpaci și-a propus să devină stăpânul întregii clădiri. În timp, Trifu Cârpaci a mai cumpărat patru apartamente, ajungând să dețină 8 din cele 12 apartamente. Văzând că nu reușește să-i convingă pe proprietari să vândă la prețul oferit de el, baștanul a început teroarea, iar documentele intrate în posesia Cetățeanu arată mărturii scandalosae.

„Din declarațiile persoanei vătămate rezultă că în urma refuzului său de a-și vinde apartamentul, inculpatul devenea agresiv verbal, o înjura și îi spunea că până la urmă o va determina să-i vândă apartamentul, spunându-i că ‹‹asta-i casă țigănească și doar eu o voi cumpăra››”, se arată în document. Potrivit aceleiași surse, victima era amenințată de baștan, care îi spunea că îi va pune fecale pe ușă și îi va pune și pe membrii familiei să își satisfacă nevoile fiziologice în fața ușii. Victima a mai declarat că la un moment dat, Trifu Cârpaci a mers la ea la serviciu și i-a spus: „nu ți-e frică că o să-ți cadă o cărămidă în cap când vii acasă?”

Declarațiile victimei au fost confirmate de mai mulți martori, inclusiv de patronul unei firme care a închiriat în imobil un spațiu comercial și a fost amenințat că îi va fi inundat magazinul pentru a i se distruge marfa. De asemenea, o martoră din dosar a declarat că în 2007 a venit în clădire să îi prezinte apartamentul pe care îl deține unui italian interesat să cumpere. Acesta i-a oferit un preț de două ori mai mare decât cel oferit de Trifu Cârpaci. Cu toate acestea, italianul a renunțat să mai cumpere, speriat de comportamentul familiei de romi, care atunci când italianul cobora scările au strigat că „este casă de țigani și nu va putea cumpăra nimeni în afară de ei”. Un alt martor a povestit un incident din 2004, când doi italieni au venit să cumpere și au fost amenințați. „Au existat doi italieni cărora le-a spus că le dă cu toporul în cap dacă vor să cumpere, afirmând că aici nu intră nimeni, e casă țigănească”, este mărturia unui martor din dosar.

Trifu Cârpaci nu s-a limitat la amenințări, a trecut și la fapte, inundând de mai multe ori apartamentele vecinilor. De altfel, printr-o sentință civilă baștanul a fost obligat să-i achite unui vecin 15.000 de lei, pagube produse în urma inundației. În cadrul procesului Trifu Cârpaci nu a recunoscut nimic a adus și martori în favoarea sa, dar potrivit judecătorului, declarațiile martorilor nu au putut infirma declarațiile părților vătămate. Mai mult decât atât, supus testului cu detectorul de minciuni și întrebat dacă i-a amenințat pe vecini sau le-a inundat apartamentele, Cârpaci a răspuns „NU”, fapt ce s-a dovedit a fi nereal, astfel că Trifu Cârpaci a picat și testul cu detectorul de minciuni.

Astfel, Trifu Cârpaci a fost condamnat definitiv la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare, judecătorii considerând că baștanul poate fi reeducat și fără executarea pedepsei în închisoare. Decizia este definitivă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Primarul Francisc Boldea este acuzat că nu vrea să cumpere tomograf la spital, ca să nu strice afacerile PSD

Daniel Groza24 martie 2017

Șase strategii ale cazinourilor, numai bune de adaptat oricărui startup

Daniel Groza23 martie 2017

Criză în Timiş! La Lugoj, părinţii ar plăti oricât să-şi imunizeze copiii, doar că vaccinurile lipsesc şi din farmacii

Gabriel Iosa15 martie 2017

IPJ Timiş verifică dacă poliţiştii pârâţi de primarul din Făget au respectat procedura

Daniel Groza10 martie 2017

Primarul din Făget, supărat pe modul cum dau amenzi poliţiştii. Vezi ce scrisoare de protest a trimis comandantului

Daniel Groza10 martie 2017

Cormoranii fac ravagii în Timiş. Au devastat bazinele de la Mănăstirea Româneşti şi au dat atacul la ferma piscicolă din Lugoj

Daniel Groza7 martie 2017

Proprietarii din Lugoj, care îşi lasă terenul în paragină, vor plăti impozite majorate cu până la 500%

Daniel Groza6 martie 2017

Cea mai nouă parcare pe care o face Primăria stârneşte nemulţumirea lugojenilor. Consilier local: se încalcă legea!

Daniel Groza1 martie 2017

Şoferi “puşcaţi” de poliţişti cu radarul de ultimă generaţie! Câţi au fost amendaţi la Lugoj în weekend

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Eva Energy explică la Lugoj cum puteţi obţine contracte corecte şi tarife mai mici pentru energie

Daniel Groza23 februarie 2017

Ziua Îndrăgostiţilor s-a lăsat cu amenzi din partea Poliţiei Lugoj! Razie de proporţii în oraş

Gabriel Iosa15 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: