Lipsa femeilor în funcțiile de conducere, cauzată de pandemia de Covid, susțin firmele

0

Majoritatea firmelor și instituțiilor financiare care s-au înscris la o convenție susținută de Ministerul de Finanțe din Marea Britanie și-au îndeplinit obiectivele pentru 2020 în ceea ce privește funcțiile de conducere superioară pentru femei, iar cei care au rămas în urmă au dat vina pe COVID-19 pentru încetarea angajărilor, s-a arătat miercuri într-o revizuire.

Cea de-a patra revizuire anuală a grupului de reflecție New Financial pentru Ministerul Britanic de Finanțe, a declarat că, convenția femeilor în domeniul finanțelor s-a confruntat cu cel mai mare test de până acum, după pandemia de COVID-19, în 2020.

Dintre cei 209 de semnatari, mai bine de 70, inclusiv Ministerul de Finanțe, și-au îndeplinit obiectivele autoimpuse sau au fost pe drumul cel bun pentru a-și îndeplini obiectivele viitoare, se arată în revizuire.

Puțin peste 60% dintre semnatari și-au stabilit o țintă ca cel puțin 33% din reprezentanța femeilor să ocupe funcții în conducerea superioară. Un grup de 81 de firme urma să-și atingă obiectivul până la sfârșitul anului 2020, însă 44 dintre ele nu au reușit să facă acest lucru, citând ținte deliberat ambițioase, iar recrutările sau promovările au fost blocate din cauza COVID, se precizează în revizuire. Managerul de active BlackRock și-a ratat obiectivul de 30% anul trecut, dar l-a atins la începutul anului 2021.

Alți semnatari care și-au pierdut obiectivul în 2020 sunt Invesco, Autoritatea pentru Conduita Financiară, asiguratorul AXA UK, Cercul de finanțare(Funding Circle), Legal & General Group, Grupul Bursier din Londra(London Stock Exchange Group), Banca Angliei, Tesco Bank și Consiliul de Raportare Financiară.

Două treimi din cei 209 de semnatari încearcă să cuantifice și să califice impactul Covid asupra femeilor din forța lor de muncă.

„Este extrem de important ca semnatarii noștri să continue să ia măsuri eficiente pentru a îmbunătăți cultura și diversitatea la locul de muncă”, a declarat ministrul serviciilor financiare din Marea Britanie, John Glen.

„Din 2016, am înregistrat progrese notabile. Mai sunt totuși, multe de făcut ”, a declarat Catherine McGuinness, liderul politic al City of London Corporation.

Nivelul general al femeilor care reprezintă funcțiile de conducere superioară din industrie a crescut lent până la 32%.

Sursa: News24.ro.

Citește și