Lloyd’s din Londra se așteaptă să plătească 5 miliarde de lire sterline ca daune, din cauza coronavirusului

0

Piața de asigurări Lloyd’s din Londra a declarat că se așteaptă să plătească până la 5 miliarde de lire sterline pentru creanțele legate de coronavirus.

Directorul executiv al acestuia, John Neal, a declarat că prima jumătate a anului a fost „extrem de provocatoare”.

Asigurătorii din întreaga lume au plătit pentru anularea evenimentelor, călătoriile, creditele comerciale și politicile de întrerupere a afacerii din cauza virusului.

Cu toate acestea, există cauze judiciare care continuă să încerce să-i determine pe unii asigurători să plătească pentru pierderile legate de Covid.

Piața asigurărilor Lloyd’s of London, ale cărei rezultate sunt un total de peste 90 de membri ai sindicatului, au declarat că vor plăti 2,4 miliarde de lire sterline în daune legate de pandemie în prima jumătate a anului, după recuperările de reasigurare.

Acesta a raportat o pierdere la jumătate de an de 400 de milioane de lire sterline, comparativ cu un profit de 2,3 miliarde de lire sterline în prima jumătate a anului 2019.

În timp ce plățile legate de coronavirus ar putea ajunge până la 5 miliarde de lire sterline, reasigurarea Lloyd acoperă 2 miliarde de lire sterline din această sumă.

Dar pierderile datorate pandemiei s-ar putea extinde în anii următori, a declarat președintele Bruce Carnegie-Brown.

„Nimeni nu știe când a început, și cu siguranță nu știm când se va termina”.

„Daune catastrofale”

Directorul executiv John Neal a declarat:

„Prima jumătate a anului 2020 a fost o perioadă extrem de provocatoare pentru oamenii noștri, clienții noștri și pentru economiile din întreaga lume. „Pandemia a provocat daune sociale și economice catastrofale, cerând măsuri fără egal pentru a stopa răspândirea virusului și pentru a pune afacerile și economiile pe picioare.”

Asigurătorii din întreaga lume au fost afectați de costul pandemiei coronavirusului, deși multe companii care au încercat să pretindă acest lucru, au constatat că virusul nu este acoperit de polițele lor.

În iulie, Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) a introdus un caz în Regatul Unit pentru a încerca să clarifice dacă politicile de întrerupere a activității acoperă Covid-19.

Sursa: News24.ro.

Citește și