Actualitate

LocoMotiva Verde! Un arbore a fost plantat la Lugoj pentru a marca Green Week

LocoMotiva Verde! Un arbore a fost plantat la Lugoj pentru a marca Green Week

Autoliv

Două grupuri de cicliști care au plecat concomitent din județele Arad și Timiș promovează spațiile verzi într-un mod inedit cu ocazia Săptămânii verzi europene, Green Week 2015. Cele două grupuri au plecat ieri pe două rute diferite. Unul a plecat din județul Arad localitatea Gurahonț și va merge până la Vinga, iar celălalt a plecat din Făget și va merge până la Orțișoara prin Lugoj și Timișoara.

Acțiunea se desfășoară ca o ștafeta simbolică, ce implică schimbul de cadouri ‘verzi’ între participanți, plantarea unui mic arbore și a unui panou informativ în fiecare comună sau oraș, iar la limita județelor, cu participarea celor două Consilii Județene, se vor planta câte un arbore și un panou informativ.

Cicliștii au ajuns astăzi, în jurul orei 9.00, la Lugoj. Aici s-au întâlnit cu primarul Francisc Boldea și împreună au plantat un arbore.

”Este Săptămâna Verde, o acțiune pe care băieții din Arad, alături de Lugojul Pedalează, alături de noi, vrem să o comemorăm așa cum se cuvine. Acțiunea începe de astăzi și continuă până vineri și credem că este cea mai elocventă, iar astăzi, ca simbol al acestei colaborări, s-a plantat un pom care sigur va fi simbolul de fiecare dată când vom trece pe aici. Cred că e un lucru frumos pentru Lugoj și cineva trebuia să pornească acest lucru și le mulțumim celor care au avut inițiativa”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

”Acțiunea este organizată de mai multe organizații de mediu, de tineret, de ciclism din Arad și din Timiș, inclusiv Lugojul pedalează, după cum vă spunea și domnul primar. Vrem să străbatem un traseu în care vom întâlni mai multe primării. De aici mergem mai departe spre Timișoara, iar vineri vom încheia la limita de județ, unde ne vom întâlni cu a doua echipă, care în momentul de față traversează județul Arad. Acolo vrem să plantăm iarăși la limita de județ niște arbuști și să avem o strângere de mână a administrațiilor locale, a administrațiilor județene, a organizatorilor, evident, și sperăm să încheiem cu succes săptămâna aceasta”, a spus Mihai Pascu, organizator.

Cicliștii se vor întâlni la granița celor două județe în data de 5 iunie, de Ziua Mediului, pentru a-și da mâna într-un gest simbolic.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. victor L

    4 iunie 2015 at 15:27

    Sa fie pusa alaturi o placa de instiintare: acest brăduţ a fost sadit in Anul Domnului 2015 de catre credinciosul Francisc Boldea.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: