Autoliv Lugoj

Administrație

Locuinţe sociale ANL la Lugoj în cartierele Militari şi Ţesătorilor

Locuinţe sociale ANL la Lugoj în cartierele Militari şi Ţesătorilor

Business Strategist

O adresă semnată de Ministerul Apărării Naţionale, venită la sediul Primăriei Lugoj ar putea însemna în viitor construirea de noi blocuri sociale în cartierele Militari şi Ţesătorilor din oraş, asta dacă cele două părţi vor demara procedurile pentru definitivarea actelor necesare pentru ca asemenea locuinţe să fie construite. Adresa priveşte reglementarea juridică a imobilului şi terenului de la Unitatea Militară de pe strada Timişoarei, unde ANL va realiza locuinţe sociale, mai exact unul dintre cele două blocuri de la intrarea în cartier.

În urma adresei, primăria a făcut o solicitare către Consiliul Local Municipal de adoptare a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului şi terenului respectiv în domeniul public al statului, pentru a fi reînscris în inventar şi pentru a putea fi reluate ulterior procedurile de retransmitere a imobilului şi terenului către Autoritatea Publică Locală în vederea continuării programului de locuinţe. Hotărârea a fost aprobată în ultima şedinţă ordinară de consiliu.

„Ministerul Dezvoltării a alocat municipiului Lugoj, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare, suma de 477 de mii de lei pentru construirea de locuinţe. Suma va fi utilizată, în cel mai scurt timp, pentru realizarea de locuinţe sociale din cartierul Militari”, a declarat pentru Cetăţeanul Angelica Rus, purtător de cuvânt Primăria Lugoj.

Tot pentru locuinţe ANL a fost trimisă o solicitare pentru finanţarea a 84 de apartamente, în valoare de peste 10.000.000 de lei, 60 dintre ele în cartierul Ţesători. Cererea prevede finanţarea în două tranşe, a câte 30 de locuinţe.

Potrivit unui protocol semnat în 2010 între Primăria Lugoj şi Ministerul Apărării, administraţia locală mai are doi ani până să realizeze locuinţe în blocul doi, iar în spatele acestuia, tot conform înţelegerii, ar urma să fie construit şi un bloc ANL nou, în care vor putea locui în special angajaţii unităţii militare.

În ultimii ani, la Lugoj nu s-au realizat locuinţe prin ANL, deşi primăria a solicitat de ani buni bani de la Guvern pentru construirea acestora. Situaţia este una dificilă pentru sutele de persoane, tineri şi persoane mai în vârstă, care aşteaptă o casă prin acest program, persoane care şi-au redepus dosarele la început de 2014, când executivul a dat din nou posibilitatea primăriilor să ceară bani pentru blocuri de locuinţe ANL. În cele trei blocuri de pe străzile Panait Cerna şi Caransebeşului din Lugoj, construite prin ANL, trăiesc peste 100 de familii.

La ora actuală la primărie sunt înregistrate 602 cereri de la persoane care aşteaptă o locuinţă socială

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

S-a găsit cauza problemelor din parcurile lugojene. Lipsea specialistul în peisagistică!

Daniel Groza29 martie 2017

Consilierii locali înlocuiesc membrii din consiliul de administraţie de la spital şi schimbă statutul Meridian 22

Cetateanul28 martie 2017

Serviciile care funcţionează în Primăria Lugoj cheltuie în acest an peste 3,5 milioane lei

Daniel Groza27 martie 2017

Câţi bani şi-a rezervat primarul din bugetul local pentru aparatul propriu. Vezi sumele şi pe ce se cheltuie

Daniel Groza23 martie 2017

Începe curăţenia de primăvară! Când puteţi scoate resturile vegetale

Daniel Groza23 martie 2017

Bugetul Lugojului, de peste 170 de milioane de lei, se cheltuie doar cum vrea primarul. Nicio propunere a consilierilor nu a fost acceptată

Daniel Groza21 martie 2017

Consilierii locali, chemaţi să aprobe bugetul Lugojului pentru 2017

Daniel Groza16 martie 2017

Piaţă modernă la Făget. Va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni

Daniel Groza15 martie 2017

Boldea dă vina pe Martinescu pentru deficienţele de la staţia de epurare

Daniel Groza13 martie 2017

Galeria Pro Arte din Lugoj va fi reabilitată. Lucrările vor costa un milion de lei

Daniel Groza10 martie 2017

Lugojul a primit cea mai mare sumă din cote defalcate de la CJT Timiş. Cât primesc celelalte primării din zonă

Daniel Groza9 martie 2017

Curtea de Conturi, aşteptată la Lugoj. Plângere pentru verificarea cheltuirii celor 5 milioane de euro de la staţia de epurare

Daniel Groza6 martie 2017
%d blogeri au apreciat: