Administrație

Locuinţe sociale ANL la Lugoj în cartierele Militari şi Ţesătorilor

Locuinţe sociale ANL la Lugoj în cartierele Militari şi Ţesătorilor

Cetateanul Lugoj

O adresă semnată de Ministerul Apărării Naţionale, venită la sediul Primăriei Lugoj ar putea însemna în viitor construirea de noi blocuri sociale în cartierele Militari şi Ţesătorilor din oraş, asta dacă cele două părţi vor demara procedurile pentru definitivarea actelor necesare pentru ca asemenea locuinţe să fie construite. Adresa priveşte reglementarea juridică a imobilului şi terenului de la Unitatea Militară de pe strada Timişoarei, unde ANL va realiza locuinţe sociale, mai exact unul dintre cele două blocuri de la intrarea în cartier.

În urma adresei, primăria a făcut o solicitare către Consiliul Local Municipal de adoptare a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului şi terenului respectiv în domeniul public al statului, pentru a fi reînscris în inventar şi pentru a putea fi reluate ulterior procedurile de retransmitere a imobilului şi terenului către Autoritatea Publică Locală în vederea continuării programului de locuinţe. Hotărârea a fost aprobată în ultima şedinţă ordinară de consiliu.

„Ministerul Dezvoltării a alocat municipiului Lugoj, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare, suma de 477 de mii de lei pentru construirea de locuinţe. Suma va fi utilizată, în cel mai scurt timp, pentru realizarea de locuinţe sociale din cartierul Militari”, a declarat pentru Cetăţeanul Angelica Rus, purtător de cuvânt Primăria Lugoj.

Tot pentru locuinţe ANL a fost trimisă o solicitare pentru finanţarea a 84 de apartamente, în valoare de peste 10.000.000 de lei, 60 dintre ele în cartierul Ţesători. Cererea prevede finanţarea în două tranşe, a câte 30 de locuinţe.

Potrivit unui protocol semnat în 2010 între Primăria Lugoj şi Ministerul Apărării, administraţia locală mai are doi ani până să realizeze locuinţe în blocul doi, iar în spatele acestuia, tot conform înţelegerii, ar urma să fie construit şi un bloc ANL nou, în care vor putea locui în special angajaţii unităţii militare.

În ultimii ani, la Lugoj nu s-au realizat locuinţe prin ANL, deşi primăria a solicitat de ani buni bani de la Guvern pentru construirea acestora. Situaţia este una dificilă pentru sutele de persoane, tineri şi persoane mai în vârstă, care aşteaptă o casă prin acest program, persoane care şi-au redepus dosarele la început de 2014, când executivul a dat din nou posibilitatea primăriilor să ceară bani pentru blocuri de locuinţe ANL. În cele trei blocuri de pe străzile Panait Cerna şi Caransebeşului din Lugoj, construite prin ANL, trăiesc peste 100 de familii.

La ora actuală la primărie sunt înregistrate 602 cereri de la persoane care aşteaptă o locuinţă socială

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016

Se decid taxele şi impozitele la Lugoj pentru 2017! Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an are loc miercuri

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

Un sat de lângă Lugoj a fost împânzit de camere de supraveghere, din cauza furturilor din case

Gabriel Iosa21 decembrie 2016

Masacarul celor 80 de oi îi scoate pe vânători pe teren. Lupii din zonă intră în bătaia puștii!

Daniel Groza21 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: