Administrație

Locuinţe sociale ANL la Lugoj în cartierele Militari şi Ţesătorilor

Locuinţe sociale ANL la Lugoj în cartierele Militari şi Ţesătorilor

Autoliv

O adresă semnată de Ministerul Apărării Naţionale, venită la sediul Primăriei Lugoj ar putea însemna în viitor construirea de noi blocuri sociale în cartierele Militari şi Ţesătorilor din oraş, asta dacă cele două părţi vor demara procedurile pentru definitivarea actelor necesare pentru ca asemenea locuinţe să fie construite. Adresa priveşte reglementarea juridică a imobilului şi terenului de la Unitatea Militară de pe strada Timişoarei, unde ANL va realiza locuinţe sociale, mai exact unul dintre cele două blocuri de la intrarea în cartier.

În urma adresei, primăria a făcut o solicitare către Consiliul Local Municipal de adoptare a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului şi terenului respectiv în domeniul public al statului, pentru a fi reînscris în inventar şi pentru a putea fi reluate ulterior procedurile de retransmitere a imobilului şi terenului către Autoritatea Publică Locală în vederea continuării programului de locuinţe. Hotărârea a fost aprobată în ultima şedinţă ordinară de consiliu.

„Ministerul Dezvoltării a alocat municipiului Lugoj, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare, suma de 477 de mii de lei pentru construirea de locuinţe. Suma va fi utilizată, în cel mai scurt timp, pentru realizarea de locuinţe sociale din cartierul Militari”, a declarat pentru Cetăţeanul Angelica Rus, purtător de cuvânt Primăria Lugoj.

Tot pentru locuinţe ANL a fost trimisă o solicitare pentru finanţarea a 84 de apartamente, în valoare de peste 10.000.000 de lei, 60 dintre ele în cartierul Ţesători. Cererea prevede finanţarea în două tranşe, a câte 30 de locuinţe.

Potrivit unui protocol semnat în 2010 între Primăria Lugoj şi Ministerul Apărării, administraţia locală mai are doi ani până să realizeze locuinţe în blocul doi, iar în spatele acestuia, tot conform înţelegerii, ar urma să fie construit şi un bloc ANL nou, în care vor putea locui în special angajaţii unităţii militare.

În ultimii ani, la Lugoj nu s-au realizat locuinţe prin ANL, deşi primăria a solicitat de ani buni bani de la Guvern pentru construirea acestora. Situaţia este una dificilă pentru sutele de persoane, tineri şi persoane mai în vârstă, care aşteaptă o casă prin acest program, persoane care şi-au redepus dosarele la început de 2014, când executivul a dat din nou posibilitatea primăriilor să ceară bani pentru blocuri de locuinţe ANL. În cele trei blocuri de pe străzile Panait Cerna şi Caransebeşului din Lugoj, construite prin ANL, trăiesc peste 100 de familii.

La ora actuală la primărie sunt înregistrate 602 cereri de la persoane care aşteaptă o locuinţă socială

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

După nouă ani, se reiau lucrările la blocul MApN. Va fi transformat într-un imobil de locuinţe sociale

Daniel Groza29 mai 2017

SFIDARE. Consilierii social-democraţi au părăsit şedinţa la punctul la care trebuia să se discute despre banii cheltuiţi pentru chefurile PSD

Cetateanul25 mai 2017

E oficial! Începe construcţia celor două blocuri ANL, de la Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Peste 200 de funcţionari din Timişoara, Lugoj şi 13 comune timişene sunt în grevă japoneză

Cetateanul25 mai 2017

Rachetele antigrindină se vor lansa de la Lugoj. Două baterii vor fi instalate lângă fostul hipodrom

Cetateanul24 mai 2017

Funcţionarii din administraţia locală au trecut la fapte: joi – grevă japoneză, săptămâna viitoare – protest la Bucureşti

Cetateanul23 mai 2017

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală

Cetateanul22 mai 2017

Consilierii lugojeni se întâlnesc pentru aprobarea unor proiecte şi a unei deplasări oficiale în străinătate

Cetateanul22 mai 2017

Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat

Cetateanul12 mai 2017

“Va fi cel mai frumos cartier din Lugoj. O să se bată toţi pe un loc de casă”

Cetateanul12 mai 2017

FOTO – Bazarul din Lugoj va fi reabilitat. Administraţia locală are pregătită o sumă mare pentru lucrări

Cetateanul11 mai 2017

GALERIE FOTO – Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Cetateanul10 mai 2017
%d blogeri au apreciat: