Social

Lucian Crista Quartet, în concert vineri la English Pub

Lucian Crista Quartet, în concert vineri la English Pub

Autoliv

Evenimentul pregătit pentru acest sfârșit de săptămână de English Pub Lugoj este un concert Lucian Crista Quartet care va avea loc vineri, 10 iulie, de la orele 20.30.

Cel care a pus bazele cvartetului care cântă din 2010 este Lucian Crista, la sugestia muzicianului timișorean Johnny Botta, unul din iniţiatorii trupei Bega Blues Band și fondatorul primei Facultăţii de jazz din ţară.

În formația Lucian Crista – pian electric, Cristian Veţan –chitară bas, Tavi Logoș – chitară şi Simon Dinu – percuţie, Lucian Crista Quartet este primul band de jazz din Lugoj fondat după 1937. Lucian Crista predă orgă și pian la Școala de Arte ”Dimitrie Stan”, Cristi Vețan este profesor de chitară în cadrul aceleiași instituții, iar Tavi Logoș va preda și el chitară din această toamnă. Simon Dinu este din Arad și a colaborat cu percuționiști de notorietate din România și Statele Unite.

Stilul abordat este standard jazz, în special bebop, bossa nova și balade ale muzicienilor Dizzy Gillespie, John Coltrane, Miles Davis, Victor Young.

“Vrem să oferim publicului o muzică de calitate și încercăm să promovăm muzica de blues și jazz în rândul lugojenilor. Vrem însă să ne impunem și la un nivel cât mai înalt atât pe scena națională și chiar internațională”, spune Lucian Crista, cel care se ocupă și de aranjamentul orchestral al formației.

Lucian Crista Quartet a primit invitații pentru acest an la festivaluri de jazz din Austria și Danemarca. Până atunci însă va mai concerta pe 25 iulie, în cadrul evenimentelor ocazionate de desfășurarea Cupei Max Ausnit.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017

Toate informaţiile necesare pentru absolvenţii de liceu din Timiş, care vor indemnizaţie de şomaj sau îşi caută un loc de muncă

Cetateanul15 mai 2017

Un istoric lugojean, angajat al Muzeului, cere demisia arhitectului-şef al Lugojului

Cetateanul11 mai 2017

Trei tineri, prinşi de poliţiştii lugojeni după ce au spart un garaj. Ce au putut să fure!

Cetateanul11 mai 2017
%d blogeri au apreciat: