Actualitate

Lugojean rămas fără permis din cauza unor mașini parcate ilegal sub nasul polițiștilor care îl vânau cu radarul

Lugojean rămas fără permis din cauza unor mașini parcate ilegal sub nasul polițiștilor care îl vânau cu radarul

Cetateanul Lugoj

Judecătoria Lugoj a emis prima sentință într-un dosar civil în care un șofer din Lugoj contestă un proces-verbal de contravenție prin care Poliția i-a suspendat permisul de conducere. Șoferul a fost amendat cu 420 de lei și lăsat fără permis în primăvara acestui an, când  circula pe strada Nicolae Bălcescu din Lugoj. Polițiștii, care acționau în zonă cu aparatul radar, l-au lăsat pe șofer fără permis pentru că nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea străzii pe „zebră”.

 Șoferul sancționat de Poliție a contestat procesul-verbal în instanță, la Judecătoria Lugoj, arătând că „pietonul s-a angajat în traversarea străzi în momentul în care autoturismul pe care îl conducea se afla pe trecerea de pietoni”. „În ce priveşte abaterea săvârşită de petent, se arată că aceasta a fost constatată la faţa locului personal de agentul de poliţie -legal abilitat în acest sens- cu ajutorul unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic potrivit art. 109 din OUG 195/2002 montat pe autospeciala MAI 34668, acesta percepând în timp real abaterea săvârşită”, a fost răspunsul Poliției, în proces.

 Judecătorii lugojeni au menținut amenda de 420 de lei, dar i-au restituit șoferului permisul, considerând că fapta acestuia nu reprezintă pericol social. De asemenea, din imaginile surprinse de radar, judecătorii au sesizat că vizibilitatea în preajma trecerii de pietoni era redusă din cauza unor mașini parcate ilegal, situație ignorată de polițiști.

 „Instanţa apreciază ca această sancţiune (n.r. de suspendare a permisului) este disproporţionată faţă de circumstanţele săvârşirii faptei, de persoana contravenientului care se află la prima abatere de acest gen și față de împrejurarea că, prin fapta sa, petentul nu a pus în pericol pietonul care se pregătea să traverseze, de unde rezultă un grad redus de pericol social al faptei. Instanţa constată, din analiza înregistrării video, că, în faţa trecerii de pietoni, se aflau parcate mai multe autovehicule, care obstrucţionau vizibilitatea conducătorilor auto, aspecte de care agentul constatator nu a ţinut cont la individualizarea sancţiunii, deşi trebuia să ia măsurile legale pentru înlăturarea acestei stări de fapt. Se constată, în acelaşi timp, că petentul se apropia de trecerea de pietoni cu o viteză redusă, cu toate acestea, fiind dificil de observat dacă pietonii se angajau în traversare, tocmai datorită autovehiculelor parcate în faţa trecerii de pietoni”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj prin care

Hotărârea magistraților lugojeni nu este definitivă, fiind contestată cu apel, la Tribunalul Timiș, acolo unde procesul se află pe rol.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Dingo

    29 octombrie 2016 at 9:34

    Trebuia sa fie si politistii sactionatai la randul lor pentru faptul ca nu isi fac pe deplin datoria, tot timpul ei aleg sa faca doar ce au ei chef si de unde iasa bani mai multi! Nu odata i-am vazut trecand pe langa masini parcate neregulamentar fara sa schiteze nici un gest …

  2. Asd

    3 noiembrie 2016 at 19:20

    S-au cam ars aici pindacii! Atat isi pusi sa faca si atat stiu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016