Sport

Lugojeanca Roxana Ţif este vicecampioană europeană la lupte feminine

Lugojeanca Roxana Ţif este vicecampioană europeană la lupte feminine

Autoliv

Roxana Ţif, legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Lugoj şi cooptată la lotul naţional, a reuşit o performanţă extraordinară la Campionatul European de Cadeţi, în Suedia, la stilul lupte feminine, câştigând vineri, 22 iulie, medalia de argint la categoria 40 kg, după o finală 100% românească. Roxana a pierdut aurul european în faţa colegei sale de la lot, Maria Alexandra Cioclea, în cadrul unei categorii unde s-au prezentat 15 sportive. Noua vicecampioană europeană este pregătită la Lugoj de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi de către profesorul Laurenţiu Macarei.

În calificări, Roxana Ţif a trecut de Natassia Kuryshta din Belarus, după un meci foarte echilibrat în care scorul a fost 4-4, fiind câştigat de sportiva lugojeană în urma unei acţiuni de patru puncte. Au urmat sferturile de finală în care luptătoarea legitimată la CSŞ Lugoj a învins-o cu 5-2 pe reprezentanta Azerbaidjanului, Aishan Yusifova. În semifinale, Roxana a câştigat în faţa rusoaicei Iana Ershova cu 6-4, iar în finală a pierdut la tuş în faţa colegei sale de la lotul naţional.

Maria Alexandra Cioclea, cealaltă româncă, finalistă a categoriei 40 kg, a dispus în calificări de Edita Chemerdovska din Ucraina cu 10-0. În sferturile de finală a trecut de sportiva germană Celine Mehner tot cu 10-0, acelaşi scor cu care s-a impus şi în semifinală în faţa luptătoarei Jekaterina Jermalonoka din Letonia.

“E pentru prima dată când se acceptă ca două reprezentante ale unei ţări să concureze la aceaşi categorie la Campionatul European.  După tragerea la sorţi Roxanei Ţif i-a revenit numărul 5 în concurs, iar cealaltă sportivă a avut numărul 10 şi nu se puteau întâlni pe parcurs, decât în finală, cum s-a şi întâmplat. Adversa Roxanei din finală este mai mare cu un an, mai puternică. Dar este o victorie importantă pentru ea faptul că a reuşit să ajungă în finală şi să câştige argintul şi o reuşită pentru luptele româneşti care au furnizat două finaliste la categoria 40 kg, în cadrul actualei ediţii a Campionatului European”, a declarat Avrămuţ Todorescu, antrenorul sportivei de la Lugoj.

Roxana Ţif, sportiva originară din Mănăştiur, acolo unde şi-a început cariera la centrul satelit al Clubului Sportiv Şcolar, sub îndrumarea antrenorului emerit Avrămuţ Todorescu, s-a mai întâlnit cu finalista româncă de la Europene la Campionatului Naţional Şcolar, unde a luptat la categoria 46 kg. Cioclea a reuşit să se impună din nou, luptătoarei legitimate la Lugoj revenindu-i tot medalia de argint.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017
%d blogeri au apreciat: