Sport

Lugojeanca Roxana Ţif este vicecampioană europeană la lupte feminine

Lugojeanca Roxana Ţif este vicecampioană europeană la lupte feminine

Cetateanul Lugoj

Roxana Ţif, legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Lugoj şi cooptată la lotul naţional, a reuşit o performanţă extraordinară la Campionatul European de Cadeţi, în Suedia, la stilul lupte feminine, câştigând vineri, 22 iulie, medalia de argint la categoria 40 kg, după o finală 100% românească. Roxana a pierdut aurul european în faţa colegei sale de la lot, Maria Alexandra Cioclea, în cadrul unei categorii unde s-au prezentat 15 sportive. Noua vicecampioană europeană este pregătită la Lugoj de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi de către profesorul Laurenţiu Macarei.

În calificări, Roxana Ţif a trecut de Natassia Kuryshta din Belarus, după un meci foarte echilibrat în care scorul a fost 4-4, fiind câştigat de sportiva lugojeană în urma unei acţiuni de patru puncte. Au urmat sferturile de finală în care luptătoarea legitimată la CSŞ Lugoj a învins-o cu 5-2 pe reprezentanta Azerbaidjanului, Aishan Yusifova. În semifinale, Roxana a câştigat în faţa rusoaicei Iana Ershova cu 6-4, iar în finală a pierdut la tuş în faţa colegei sale de la lotul naţional.

Maria Alexandra Cioclea, cealaltă româncă, finalistă a categoriei 40 kg, a dispus în calificări de Edita Chemerdovska din Ucraina cu 10-0. În sferturile de finală a trecut de sportiva germană Celine Mehner tot cu 10-0, acelaşi scor cu care s-a impus şi în semifinală în faţa luptătoarei Jekaterina Jermalonoka din Letonia.

“E pentru prima dată când se acceptă ca două reprezentante ale unei ţări să concureze la aceaşi categorie la Campionatul European.  După tragerea la sorţi Roxanei Ţif i-a revenit numărul 5 în concurs, iar cealaltă sportivă a avut numărul 10 şi nu se puteau întâlni pe parcurs, decât în finală, cum s-a şi întâmplat. Adversa Roxanei din finală este mai mare cu un an, mai puternică. Dar este o victorie importantă pentru ea faptul că a reuşit să ajungă în finală şi să câştige argintul şi o reuşită pentru luptele româneşti care au furnizat două finaliste la categoria 40 kg, în cadrul actualei ediţii a Campionatului European”, a declarat Avrămuţ Todorescu, antrenorul sportivei de la Lugoj.

Roxana Ţif, sportiva originară din Mănăştiur, acolo unde şi-a început cariera la centrul satelit al Clubului Sportiv Şcolar, sub îndrumarea antrenorului emerit Avrămuţ Todorescu, s-a mai întâlnit cu finalista româncă de la Europene la Campionatului Naţional Şcolar, unde a luptat la categoria 46 kg. Cioclea a reuşit să se impună din nou, luptătoarei legitimate la Lugoj revenindu-i tot medalia de argint.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017

VIDEO – Lacul Surduc e bocnă! Stoichescu a făcut drifturi cu o maşină de peste 2,5 tone

Daniel Groza9 ianuarie 2017

Simion Moatăr, noul director al CSŞ Lugoj: “Vrem să rămânem în elita cluburilor sportive şcolare din România”

Alina Damian6 ianuarie 2017

Echipa de volei nu a făcut niciun transfer în pauza competiţională. “Încercăm să ne menţinem în zona mediană a clasamentului”

Alina Damian4 ianuarie 2017

Clubul Sportiv Municipal Lugoj a intrat în noul an cu datorii de 250 de mii de lei către sportivi, furnizori şi bugetul de stat

Alina Damian4 ianuarie 2017

Circuitul de motocros din Dealul Hezerişului a fost reamenajat pentru viitorul sezon competiţional

Alina Damian22 decembrie 2016

Asociaţia Judeţeană de Lupte şi-a premiat campionii. Sportivii şi antrenorii lugojeni au fost în prim- plan

Alina Damian21 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: