Actualitate

Lugojeancă stabilită la Paris, despre atacurile teroriste în care au murit 128 de persoane: „Orașul e gol, ne e frică să mergem pe stradă”

Lugojeancă stabilită la Paris, despre atacurile teroriste în care au murit 128 de persoane: „Orașul e gol, ne e frică să mergem pe stradă”

Cetateanul Lugoj

Mai multe atacuri teroriste, revendicate de gruparea extremistă Statul Islamic au curmat vineri seara viața a 128 de persoane la Paris, capitala Franței fiind zguduită de explozii în apropierea arenei Stade de France, acolo unde avea loc un meci de fotbal între Franța și Germania, împușcături în mai multe localuri din oraș și o luare de ostatici într-o sală de spectacole.

În urma atentatului multiplu, președintele Franței, care se afla pe stadion la momentul declanșării atacurilor, fiind evacuat de urgență și dus într-un loc sigur, a decretat stare de urgență națională, închizând granițele și spunând că va lua măsuri imediate împotriva celor care se fac responsabili pentru atacuri.

Este al doilea atac terorist pe care Franța îl suportă în 2015, primul, cel care a avut loc la sediul publicației de satiră Charlie Hebdo în luna ianuarie, soldându-se cu decesul a 12 persoane, dintre care 11 jurnaliști ai publicației și un polițist. O tânără din Lugoj a povestit pentru Cetățeanul care a fost atmosfera vineri seara și sâmbătă dimineața în capitala Franței.

„Noi stăm destul de departe de zona în care a avut loc, eu lucrez azi și aseară am stat acasă. De dimineață, la metrou nu era aproape nimeni, e un sentiment ciudat, lumea nu mai pleacă de acasă de frică. Străzile sunt aproape goale, soțul meu vine după mine când ies de la muncă. Eu lucrez în zona Porte de Vincennes, acolo unde au avut loc atacurile la revista de satiră. A murit multă lume, a fost o nebunie. Părinții m-au sunat imediat, i-am liniștit, le-am spus că suntem bine și în siguranță”, povestește Oana M., o tânără din Lugoj căsătorită și stabilită la Paris.

În urma atacurilor de vineri seara, alte peste 200 de persoane au fost rănite, 99 dintre acestea aflându-se în stare gravă într-unul dintre spitalele din Paris. Printre cei care și-au pierdut viețile se află și doi cetățeni români, informație confirmată în cursul acestei după-amiezi de Ministerul Afacerilor Externe.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017

Autorităţile lugojene, în alertă de mai bine de 48 de ore din cauza zăpezii! Vineri dimineaţa se aşteaptă polei

Gabriel Iosa12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: