Actualitate

Lugojeancă stabilită la Paris, despre atacurile teroriste în care au murit 128 de persoane: „Orașul e gol, ne e frică să mergem pe stradă”

Lugojeancă stabilită la Paris, despre atacurile teroriste în care au murit 128 de persoane: „Orașul e gol, ne e frică să mergem pe stradă”

Autoliv

Mai multe atacuri teroriste, revendicate de gruparea extremistă Statul Islamic au curmat vineri seara viața a 128 de persoane la Paris, capitala Franței fiind zguduită de explozii în apropierea arenei Stade de France, acolo unde avea loc un meci de fotbal între Franța și Germania, împușcături în mai multe localuri din oraș și o luare de ostatici într-o sală de spectacole.

În urma atentatului multiplu, președintele Franței, care se afla pe stadion la momentul declanșării atacurilor, fiind evacuat de urgență și dus într-un loc sigur, a decretat stare de urgență națională, închizând granițele și spunând că va lua măsuri imediate împotriva celor care se fac responsabili pentru atacuri.

Este al doilea atac terorist pe care Franța îl suportă în 2015, primul, cel care a avut loc la sediul publicației de satiră Charlie Hebdo în luna ianuarie, soldându-se cu decesul a 12 persoane, dintre care 11 jurnaliști ai publicației și un polițist. O tânără din Lugoj a povestit pentru Cetățeanul care a fost atmosfera vineri seara și sâmbătă dimineața în capitala Franței.

„Noi stăm destul de departe de zona în care a avut loc, eu lucrez azi și aseară am stat acasă. De dimineață, la metrou nu era aproape nimeni, e un sentiment ciudat, lumea nu mai pleacă de acasă de frică. Străzile sunt aproape goale, soțul meu vine după mine când ies de la muncă. Eu lucrez în zona Porte de Vincennes, acolo unde au avut loc atacurile la revista de satiră. A murit multă lume, a fost o nebunie. Părinții m-au sunat imediat, i-am liniștit, le-am spus că suntem bine și în siguranță”, povestește Oana M., o tânără din Lugoj căsătorită și stabilită la Paris.

În urma atacurilor de vineri seara, alte peste 200 de persoane au fost rănite, 99 dintre acestea aflându-se în stare gravă într-unul dintre spitalele din Paris. Printre cei care și-au pierdut viețile se află și doi cetățeni români, informație confirmată în cursul acestei după-amiezi de Ministerul Afacerilor Externe.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: