Actualitate

Lugojeanul care „fabrica” pensionari, obligat să plătească daune de un miliard de lei vechi

Lugojeanul care „fabrica” pensionari, obligat să plătească daune de un miliard de lei vechi

Autoliv

Judecătoria Lugoj a pronunțat prima sentință din dosarul în care fostul angajat al Casei de Pensii Lugoj, Ioan Ciprian Mile, este acuzat de pensionarea frauduloasă a mai multor persoane. Bărbatul a fost condamnat cu suspendare și obligat să-i restituie statului o sumă importantă de bani.

Fostul angajat al Casei de Pensii Lugoj, Ioan Ciprian Mile, a fost trimis în judecată la sfârșitul anului trecut, fiind acuzat că, în baza unor falsuri, a pensionat mai multe persoane care nu aveau acest drept.  „În perioada 2005-2012, cel în cauză ar fi întocmit în fals, în schimbul unor sume de bani, adeverinţe de vechime în muncă, pentru mai multe persoane din zone rurale aparţinând municipiului Lugoj şi oraşului Făget, în baza cărora ar fi fost  acordate în mod ilegal pensii. În urma cercetărilor, s-a stabilit că angajatul ar fi întocmit aceste adeverinţe, în  schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 3000 de lei”, arătau polițiștii timișeni în momentul declanșării anchetei.

Între timp, procesul fostului angajat al Casei de Pensii a fost finalizat în primă instanță, Judecătoria Lugoj condamnându-l pe Ioan Ciprian Mile la trei ani de închisoare cu suspendare. Totodată, judecătorii l-au obligat pe Mile să-i restituie Casei de Pensii Timiș suma de 100.000 de lei (un miliard de lei vechi). „Condamnă inculpatul la pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Casa Judeţeană de Pensii Timiş şi obligă inculpatul la plata sumei de 106703,93 lei, reprezentând daune materiale aferente dosarelor de pensionare ale numiţilor Sindea Gheorghe, Covaci Talida, Daniloni Liviu, Danciu Ana, Epure Viorel, Olăriţa Maria şi Vărădian Gabriel”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj, document din care reiese că prejudiciul reclamat de Casa de Pensii era mai mare, însă judecătorii au fixat prejudiciul la 100.000 de lei.

Sentința Judecătoriei Lugoj nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Curtea de Apel Timișoara. Primul termen al procesului din faza de apel a fost fixat în 10 septembrie.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: