Cultură

Lugojeanul Dan Patacă, solist al Operei Române din Timișoara, turneu prin țară cu opera ,,Carmen – Rock Version”

Lugojeanul Dan Patacă, solist al Operei Române din Timișoara, turneu prin țară cu opera ,,Carmen – Rock Version”

Autoliv

Spectacolul „Carmen – Rock Version”, o adaptare a operei lui Bizet de către compozitorul şi dirijorul Marius Hristescu, în interpretarea Concertino Accordion Band, alături de Corul şi Baletul Operei Române Craiova, va efectua un turneu prin țară. Cele 12 reprezentații urmează să aibă loc în lunile octombrie și noiembrie, în tot atâtea orașe din țară, apoi va trece Prutul la Chișinău, urmând ca pe data de 14 decembrie turneul să se  încheie cu un spectacol la București în Sala Palatului.

,,Pe Antoniu Zamfiri, managerul Operei Române din Craiova l-am cunoscut anul trecut la Seul, cu prilejul unui turneu cu opera Carmen, varianta clasică. Dumnealui i-a venit idea de a pune în scenă varianta rock a operei. Mi-a propus un rol și am acceptat. Marius Cristescu a reorchestrat pe ritmuri rock partitura classică. Spectacolul este atipic. Pe scenă apar motociclete de mare putere și comunităţi de rockeri în costume stilizate, create de designerul Cătălin Botezatu”, spune baritonul Dan Patacă, solist al Operei Române din Timișoara.

„Carmen – Rock Version”, are o distribuție de excepție reunind soliști din țară și străinătate. Premiera a avut loc, sub conducerea muzicală a dirijorului Marius Hristescu, în închiderea celei de-a XX-a ediţii a Zilelor Municipiului Craiova.

„Opera în patru acte de Georges Bizet, pe un libret de Hendri Meilhac şi Ludovic Halevy, după nuvela omonimă a lui Prosper Merimée, aduce în scenă, alături de Concertino Accordion Band, Corul şi Baletul Operei Române Craiova şi Corul Liceului de Arte „Marin Sorescu”. Rolul Carmen va fi interpretat de mezzosoprana Ljubica Vraness, din Serbia, tot de-aici sunt invitaţi Dragoljub Bajic (Zuniga) şi Natasha Rasic (Mercedes). Don Jose este Bogdan Zahariea și Cristian Bălăşescu (Remendado) de la Timișoara. Eu interpretez rolul lui (Dancairo). De la Opera Naţională Bucureşti vine baritonul Ștefan Ignat, în rolul Escamillo. Distribuţia cuprinde soliști ai Operei craiovene: Renata Vari (Michaela), Noemi Modra (Frasquita), Dragoş Drăniceanu (Morales), Dan Cornescu (Lilas Pastia) şi Anca Țecu (Manuelita)”, a mai adăugat baritonul lugojean.

Turneul maraton va debuta cu un spectacol la Craiova pe data de 15 octombrie. Având în vedere  că spectacolul durează două ore şi jumătate, fără pauză, soliștii vor fi supuși unui efort deosebit.

„Primul spectacol îl vom avea la Craiova pe data de 15 octombrie, apoi vom ajunge la Piteşti (16 octombrie), Braşov (17 octombrie), Cluj-Napoca (18 octombrie), Târgu Mureş (19 octombrie), Oradea (20 octombrie), Arad (21 octombrie) şi Timişoara (22 octombrie), la Constanţa (15 noiembrie), Galaţi (16 noiembrie), Bacău (17 noiembrie), Iaşi (18 noiembrie), Botoşani (19 noiembrie) şi Chişinău (20 noiembrie). Pe data de 14 decembrie, de la ora 19.00, spectacolul va fi prezentat pe scena Sălii Palatului din Bucureşti”, a conchis Dan Patacă.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Cultură

Mai multe în Cultură

Alfabetizare cu forţa acum 200 de ani în Banat. Părinţii care-şi împiedicau copiii să frecventeze şcoala erau pedepsiţi

Cetateanul19 mai 2017

FOTO – Lugojenii sunt aşteptaţi la „Noaptea sinagogilor deschise”. Pot afla istoria şi tradiţiile comunităţii

Cetateanul18 mai 2017

Cum se schimbă sala de spectacole a Teatrului “Traian Grozavescu” din Lugoj. Ce lucrări se vor executa în această vară

Cetateanul16 mai 2017
muzeu Lugoj

Noaptea Muzeelor, marcată şi la Lugoj. Ce vor putea vedea cei care vor vizita muzeul lugojean

Cetateanul15 mai 2017

Seară vieneză la Lugoj. Treizeci de elevi pot să primească bilete gratis

Cetateanul13 mai 2017

140 de concurenţi din întreaga ţara se întâlnesc la Lugoj, la Concursul Internaţional de Interpretare Pianistică „Clara Peia”

Cetateanul11 mai 2017

Primarului nu-i plac costumele verzi, pe care şi le-au cumpărat dansatorii lugojeni. Le-a mai dat 40.000 de lei ca să-şi schimbe ţinuta

Cetateanul10 mai 2017

Teatrul Municipal ”Traian Grozăvescu” participă la Festivalul Naţional de teatru de la Roman

Cetateanul9 mai 2017

Începe la Timişoara, cea de-a XXXI-a sesiune Helion, cel mai important brand al literaturii SF din România

Cetateanul5 mai 2017

VIDEO – Premiera Gardienii Galaxiei 2 ajunge şi la Cinema Bela Lugosi

Cetateanul2 mai 2017

Agenda culturală a Lugojului: şase rugi, două comemorări, un concurs literar şi un singur festival internaţional

Daniel Groza27 aprilie 2017

Expoziția „Pe urmele automobilului…în Lugojul de odinioară“ – Muzeul de Istorie Lugoj

Oliviu Gaidos26 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: