Actualitate

Lugojeanul Istvan Horvath a recunoscut! Declaraţia care l-ar putea trimite după gratii pe criminalul spaniol

Lugojeanul Istvan Horvath a recunoscut! Declaraţia care l-ar putea trimite după gratii pe criminalul spaniol

Autoliv

Una dintre cele mai înfiorătaore crime din ultimii ani din Spania are strânse legături cu Lugojul, Sergio Morate, presupusul ucigaş a două tinere din provincia Cuenca fiind adăpostit în garsoniera lugojeanului Istvan Horvath. Imediat după ce a părăsit Spania, Morate s-a ascuns în garsoniera prietenului său din Lugoj, acolo unde a stat câteva zile, până când poliţiştii l-au depistat şi reţinut pe baza unui mandat internaţional de arestare.

Chiar dacă în primele zile de după reţinere, când cazul s-a bucurat de atenţia presei româneşti şi spaniole deopotrivă, Istvan Horvath nu a declarat dacă ştia sau nu despre crimele pe care prietenul lui spaniol le-ar fi comis, lugojeanul a făcut în urmă cu câteva zile o declaraţie care l-ar putea trimite după gratii mulţi ani pe Sergio Morate.

„Istvan Horvath, prietenul ucigaşului spaniol Sergio Morate a recunoscut pentru prima dată în faţa poliţiei că bărbatul acuzat de uciderea Marinei Okarynska şi Laurei del Hoyo şi-a recunoscut faptele în faţa lui, imediat după ce a fugit din Spania de frica autorităţilor”, scriu jurnaliştii de la publicaţia spaniolă La Opinion A Coruna.

Spunând că nu îl credea în stare de aşa ceva, Horvath a încercat să îşi explice întârzierea cu care a spus aceste lucruri poliţiei, despre ce îi povestise prietenul lui. În cazul bărbatului, autorităţile lugojene continuă ancheta în dosarul în care este suspectat de favorizarea infractorului.

„Va fi dus la poligraf, acum aşteptăm răspuns. Va fi întrebat despre cum l-a cunoscut, cum l-a găzduit şi în funcţie de asta, coroborat de alte probe, vom vedea dacă într-adevăr există o favorizare a infractorului sau o altă infracţiune care i se poate imputa”, a declarat pentru Cetăţeanul Dorel Ursulescu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj.

Sergio Morate este cercetat pentru uciderea a două femei, dintre care una logodnica sa, într-un oraş din provincia Cuenca din Spania. După ce le-a ucis, Morate le-a aruncat trupurile neînsufleţite într-un râu şi a fugit spre România, unde a fost găzduit, chiar la Lugoj, de către prietenul său Istvan Horvath, pe care l-a cunoscut într-o puşcărie din Peninsula Iberică.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: