Autoliv Lugoj

Actualitate

Lugojenii au dat buzna la Finanțe pentru taxa de timbru. Ce trebuie să știți!

Lugojenii au dat buzna la Finanțe pentru taxa de timbru. Ce trebuie să știți!

Cetateanul Lugoj

Mai multe persoane care au domiciliul în localitățile arondate Serviciului Fiscal Municipal Lugoj s-au prezentat în fața economiștilor pentru a beneficia de prevederile OG 40/2015, fiind induse în eroare de informațiile din mass-media.

Într-adevăr Ordonanța modifică Art. 12 al OUG 9/2013 în sensul că cine a plătit taxa de mediu poate cere restituirea acesteia direct la ANAF, fără să mai trebuiască să apeleze la instanță. ”Contribuabilii care au achitat taxă specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementărilor legale în vigoare la momentul înmatriculării, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresată organului fiscal competent, în termenul de prescripţie prevăzut de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în lege.

Ce nu știu însă contribuabilii este că aplicarea acestor prevederi se poate face doar după apariția Normelor care stabilesc modalitatea exactă de aplicare, iar aceasta pot fi emise în termen de 45 de zile de la publicarea Ordonanței în Monitorul Oficial. Cele 45 de zile nu s-au întrunit până în prezent, nici normele nu au fost emise, astfel că angajații Finanțelor nu pot prelucra solicitările, chiar dacă acestea vor fi depuse.

Pentru a clarifica situația, ANAF roagă contribuabilii pe pagina oficială ”să solicite sumele reprezentând taxa după adoptarea procedurilor de restituire”.

Este important de menționat că pentru autoturismele la care s-au primit înapoi banii de pe taxa auto, la înstrăinare se va percepe taxa de timbru conform legilor în vigoare.

În prezent, Serviciul Fiscal Municipal Lugoj are înregistrate 500 de persoane care primesc eșalonat pe 5 ani banii înapoi de pe taxa auto, în urma unor soluții date de instanțele judecătorești.

”Omul poate veni să depună cererea la noi, dar există riscul ca normele să impună acte suplimentare și practic va mai trebui să reia acest proces de la început. Deocamdată ar fi bine să nu se depună cererile până la apariția ordinului. Suntem încă în termenul de 45 de zile în care trebuie să fie emis acest document”, este declarația lui Mircea Igreț, purtător de cuvânt al Direcției Regionale a Finanțelor Publice Timișoara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Romul din Lugoj care s-a crezut de la SPP, sancţionat de poliţişti! Ce s-a întâmplat cu „dotările” BMW-ului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Şoferi “puşcaţi” de poliţişti cu radarul de ultimă generaţie! Câţi au fost amendaţi la Lugoj în weekend

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Filmele 3D revin la Lugoj! Vezi programul la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Ucisă cu bestialitate de Dragobete! O femeie dintr-un sat de lângă Lugoj şi-a găsit sfârşitul departe de casă, în mâinile iubitului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: