Actualitate

Lugojenii cer rezervări online şi acces pentru persoanele cu handicap la cinematograf

Lugojenii cer rezervări online şi acces pentru persoanele cu handicap la cinematograf

Cetateanul Lugoj

Cu cererea în creştere şi numărul filmelor aduse în premieră tot mai mare, cinematograful Bela Lugosi din Lugoj se confruntă cu mai multe probleme, la o lună de la inaugurarea oficială. Dintre acestea, două sunt cele mai vizibile, comentate şi criticate de pasionaţii de filme din Lugoj. Astfel, lugojenii cer posibilitatea rezervării de bilete online pentru peliculele care rulează la cinema, iar cei care suferă de handicap locomotor cer acces pentru cărucioare.

Primii care au pus problema rezervărilor online au fost lugojenii de pe Facebook, care spun că sistemul de rezervări lasă de dorit. Imposibilitatea de a rezerva un bilet online, care se poate face acum doar în timpul programului, fapt ce obligă spectatorul să meargă la cinema cu cel puţin 30 de minute înainte de film este, spun tinerii de pe reţelele de socializare, un mare minus pentru un cinematograf modern şi atât de căutat.

„Avem un cinematograf modern şi la care merg mulţi tineri, toată lumea are acces la internet şi totuşi nu putem face rezervare online. Dacă mergem să rezervăm la casă nu e deschis decât în zilele de film şi de obicei nu sunt locuri, iar dacă sunt, sunt în rândurile din faţă”, s-a plâns un tânăr din Lugoj pe o reţea de socializare.

În cazul problemei rezervărilor pe internet, reprezentanţii cinematografului spun că lucrează la o soluţie şi că locaţia va avea un sistem modern de rezervări online.

„Avem în vedere problema, se lucrează la un sistem de rezervări online. Vom avea site oficial al cinematografului, se va putea intra şi rezerva bilet cu loc, exact ca la Timişoara, ştim că e mai comod aşa dar deocamdată din cauza unor probleme nu s-a putut face asta. Rezervările se fac în fiecare zi de lucru a casei, se rezervă locul pentru orice zi şi se plăteşte înainte de film”, a declarat pentru Cetăţeanul Sorin Crâstoiu, referent la Cinematograful Bela Lugosi.

O altă problemă a fost ridicată de comunitatea persoanelor cu handicap locomotor, care nu de puţine ori au cerut, de la începutul activităţii la cinematograf, o rampă de acces pentru cărucioarele cu rotile. Situaţia este una cunoscută la nivelul conducerii administraţiei locale. Reprezentanţii acesteia spun că există acces la cinematograf pentru persoanele cu dizabilităţi, doar că acesta se face prin spatele cinematografului.

„Am discutat cu cei de la Dacia, intrarea se face pe sub poartă, e pusă o rampă de acces şi se poate intra. Dacă la poartă este închis, e cheia la recepţie, să poată intra fiecare. Rămâne definitiv varianta aceasta, dar dacă vine una mai bună, o schimbăm”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Cinematograful din Lugoj a fost deschis publicului la 9 aprilie, când lugojenii au putut cumpăra primele bilete la peliculele proiectate în cele două săli ale locaţiei. În prima lună de activitate, administraţia locală a încasat peste 35.000 de lei din biletele vândute.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: