Actualitate

Lugojenii cer rezervări online şi acces pentru persoanele cu handicap la cinematograf

Lugojenii cer rezervări online şi acces pentru persoanele cu handicap la cinematograf

Autoliv

Cu cererea în creştere şi numărul filmelor aduse în premieră tot mai mare, cinematograful Bela Lugosi din Lugoj se confruntă cu mai multe probleme, la o lună de la inaugurarea oficială. Dintre acestea, două sunt cele mai vizibile, comentate şi criticate de pasionaţii de filme din Lugoj. Astfel, lugojenii cer posibilitatea rezervării de bilete online pentru peliculele care rulează la cinema, iar cei care suferă de handicap locomotor cer acces pentru cărucioare.

Primii care au pus problema rezervărilor online au fost lugojenii de pe Facebook, care spun că sistemul de rezervări lasă de dorit. Imposibilitatea de a rezerva un bilet online, care se poate face acum doar în timpul programului, fapt ce obligă spectatorul să meargă la cinema cu cel puţin 30 de minute înainte de film este, spun tinerii de pe reţelele de socializare, un mare minus pentru un cinematograf modern şi atât de căutat.

„Avem un cinematograf modern şi la care merg mulţi tineri, toată lumea are acces la internet şi totuşi nu putem face rezervare online. Dacă mergem să rezervăm la casă nu e deschis decât în zilele de film şi de obicei nu sunt locuri, iar dacă sunt, sunt în rândurile din faţă”, s-a plâns un tânăr din Lugoj pe o reţea de socializare.

În cazul problemei rezervărilor pe internet, reprezentanţii cinematografului spun că lucrează la o soluţie şi că locaţia va avea un sistem modern de rezervări online.

„Avem în vedere problema, se lucrează la un sistem de rezervări online. Vom avea site oficial al cinematografului, se va putea intra şi rezerva bilet cu loc, exact ca la Timişoara, ştim că e mai comod aşa dar deocamdată din cauza unor probleme nu s-a putut face asta. Rezervările se fac în fiecare zi de lucru a casei, se rezervă locul pentru orice zi şi se plăteşte înainte de film”, a declarat pentru Cetăţeanul Sorin Crâstoiu, referent la Cinematograful Bela Lugosi.

O altă problemă a fost ridicată de comunitatea persoanelor cu handicap locomotor, care nu de puţine ori au cerut, de la începutul activităţii la cinematograf, o rampă de acces pentru cărucioarele cu rotile. Situaţia este una cunoscută la nivelul conducerii administraţiei locale. Reprezentanţii acesteia spun că există acces la cinematograf pentru persoanele cu dizabilităţi, doar că acesta se face prin spatele cinematografului.

„Am discutat cu cei de la Dacia, intrarea se face pe sub poartă, e pusă o rampă de acces şi se poate intra. Dacă la poartă este închis, e cheia la recepţie, să poată intra fiecare. Rămâne definitiv varianta aceasta, dar dacă vine una mai bună, o schimbăm”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Cinematograful din Lugoj a fost deschis publicului la 9 aprilie, când lugojenii au putut cumpăra primele bilete la peliculele proiectate în cele două săli ale locaţiei. În prima lună de activitate, administraţia locală a încasat peste 35.000 de lei din biletele vândute.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: