Cetateanul Lugoj

Actualitate

Lugojenii cer rezervări online şi acces pentru persoanele cu handicap la cinematograf

Lugojenii cer rezervări online şi acces pentru persoanele cu handicap la cinematograf

Cetateanul Lugoj

Cu cererea în creştere şi numărul filmelor aduse în premieră tot mai mare, cinematograful Bela Lugosi din Lugoj se confruntă cu mai multe probleme, la o lună de la inaugurarea oficială. Dintre acestea, două sunt cele mai vizibile, comentate şi criticate de pasionaţii de filme din Lugoj. Astfel, lugojenii cer posibilitatea rezervării de bilete online pentru peliculele care rulează la cinema, iar cei care suferă de handicap locomotor cer acces pentru cărucioare.

Primii care au pus problema rezervărilor online au fost lugojenii de pe Facebook, care spun că sistemul de rezervări lasă de dorit. Imposibilitatea de a rezerva un bilet online, care se poate face acum doar în timpul programului, fapt ce obligă spectatorul să meargă la cinema cu cel puţin 30 de minute înainte de film este, spun tinerii de pe reţelele de socializare, un mare minus pentru un cinematograf modern şi atât de căutat.

„Avem un cinematograf modern şi la care merg mulţi tineri, toată lumea are acces la internet şi totuşi nu putem face rezervare online. Dacă mergem să rezervăm la casă nu e deschis decât în zilele de film şi de obicei nu sunt locuri, iar dacă sunt, sunt în rândurile din faţă”, s-a plâns un tânăr din Lugoj pe o reţea de socializare.

În cazul problemei rezervărilor pe internet, reprezentanţii cinematografului spun că lucrează la o soluţie şi că locaţia va avea un sistem modern de rezervări online.

„Avem în vedere problema, se lucrează la un sistem de rezervări online. Vom avea site oficial al cinematografului, se va putea intra şi rezerva bilet cu loc, exact ca la Timişoara, ştim că e mai comod aşa dar deocamdată din cauza unor probleme nu s-a putut face asta. Rezervările se fac în fiecare zi de lucru a casei, se rezervă locul pentru orice zi şi se plăteşte înainte de film”, a declarat pentru Cetăţeanul Sorin Crâstoiu, referent la Cinematograful Bela Lugosi.

O altă problemă a fost ridicată de comunitatea persoanelor cu handicap locomotor, care nu de puţine ori au cerut, de la începutul activităţii la cinematograf, o rampă de acces pentru cărucioarele cu rotile. Situaţia este una cunoscută la nivelul conducerii administraţiei locale. Reprezentanţii acesteia spun că există acces la cinematograf pentru persoanele cu dizabilităţi, doar că acesta se face prin spatele cinematografului.

„Am discutat cu cei de la Dacia, intrarea se face pe sub poartă, e pusă o rampă de acces şi se poate intra. Dacă la poartă este închis, e cheia la recepţie, să poată intra fiecare. Rămâne definitiv varianta aceasta, dar dacă vine una mai bună, o schimbăm”, a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Cinematograful din Lugoj a fost deschis publicului la 9 aprilie, când lugojenii au putut cumpăra primele bilete la peliculele proiectate în cele două săli ale locaţiei. În prima lună de activitate, administraţia locală a încasat peste 35.000 de lei din biletele vândute.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
casa-de-pensii-timis

Haos la Casele de Pensii Lugoj şi Timişoara, din cauza unui server căzut! Cozile dau pe afară din sedii, pensionarii sunt revoltaţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
concurs-dovleci-lugoj

La Lugoj se caută cel mai frumos dovleac! Cum participi la prima ediţie Miss Dovleac Lugoj

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016