Autoliv Lugoj

Actualitate

Lugojenii îşi vor alege primarul dintre Boldea şi Buciu!

Lugojenii îşi vor alege primarul dintre Boldea şi Buciu!

Business Strategist

Primele alegeri organizate în baza noii legi electorale ne-au adus în fata ochilor o campanie electorală în care banii candidatilor au contat mai puţin. Cum cei care nu au avut nimic de zis nu s-au mai putut face remarcati prin zeci de bannere sau mii de afişe lipite peste tot, le-a rămas doar arma programelor electorale. O armă care i-a demascat pe mulţi dintre aceştia, nefiind în stare să conceapă programe coerente şi nici consistente.

Dacă unii candidaţi „nu promit nimic”, alţii promit „atragerea de investitori”, „dezvoltarea economică” sau „spital universitar”, alţii promit „256 de locuinte”, „320 de blocuri izolate” sau un „spital nou”. Toţi candidatii, cu excepţia unuia singur au inşiruit o listă de promisiuni, parcă picate din cer, promisiuni care denotă superficialitate. Boldea se laudă cu ce a „făcut” şi propune continuitate.

Cea mai scumpă campanie o face PSD-ul care, pe de altă parte se laudă că stă cel mai bine în ochii electoratului. Vine automat întrebarea, de ce atâţia bani cheltuiţi pentru imagine? Singurul motiv este independentul Buciu, care le dă frisoane. Critic constant al „realizărilor” administraţiei Boldea, critici care nu au fost niciodată contrazise de Boldea, Buciu a preluat integral mesajul celor nemulţumiţi de actuala clasă politică şi care vor să înlăture „sistemul” de la putere. În timp ce Ambruş se plimba singur prin cartiere, Boldea nici nu mai iasă intre oameni, ştiind ce l-ar aştepta. Buciu îşi lipeşte singur afişele şi îşi împarte „cartea” cu ajutorul unor prieteni, neavând în spate viitorii pretendenţi de funcţii publice pe bază de carnet de membru de partid.

Electoratul PNL, nemulţumit de eşecurile repetate ale lui Ambruş şi de complicitatea lui cu Boldea, se va îndrepta, pentru a nu-şi irosi votul, cu siguranţă, spre Buciu. La fel o parte din electoratul PSD, nemulţumit de faptul că Boldea a confiscat efectiv partidul în favoarea sa şi a câtorva acoliţi de calitate morală îndoielnică, unii membri PSD dorind că Boldea să piardă alegerile pentru a-şi lua PSD-ul înapoi. Boldea vrea să culeagă tot ce i-a mai rămas şi a scos în cursă partide pe post de iepuri falşi, crezând că oamenii din acele partide sunt perfect manipulabili în favoarea lui.  Boldea are şi susţinerea lui Titu Bojin, cel care îşi dă duhul politic în UNPR.

Buciu, avocat şi fost consilier personal al Profesorului Josif Constantin Dragan, este singurul care a venit în faţa lugojenilor cu un program. Un program realist şi necesar, pe care foarte mulţi lugojeni l-au citit din scoarţă-n şcoartă. Şi vârstă îi aduce un avantaj major în competiţia cu dinozaurii politicii lugojene, Boldea, Martinescu  şi Ambruş. Nu are în spate partide şi şi-a platit singur campania pentru a nu-i cere nimeni niciun favor dacă va ajunge primar. Diferenţa dintre cei doi s-a redus simtitor în ultima perioadă şi datorită disperării arătate de Boldea la începutul campaniei prin multitudinea de inaugurari imaginare făcut de acesta. Starea de nesiguranţă a lui Boldea i-a pus pe ganduri şi pe apropiaţii săi.

Buciu are dezavantajul că, fiind tanar, nu este cunoscut de toţi lugojenii. Boldea are dezavantajul lucrărilor făcute la preţuri exorbitante şi de mântuială, ori nefuncţionale, precum şi pierderea încrederii propriilor membri de partid care îl acuza de clientelism şi de asociere cu personaje nocive pentru Lugoj.

Este tot mai clar ca Lugojul îşi va alege primarul în 5 iunie dintre Buciu şi Boldea. Buciu este alesul celor care sunt sătui de actuala clasa politică şi care vor să schimbe „sistemul”. Boldea este alesul celor care îl compară cu vremurile lui Martinescu, care „n-a făcut nimic”, uitând că viitorul este înainte, iar nu în trecut.

Vezi comentarii (10)

10 Comments

 1. Popica

  2 iunie 2016 at 14:00

  Buciu e singurul care propune ceva concret pt acest oras. Restul candidatilor vin doar cu mizeria din spate (e.g. vezi afacerile cu Maran) si cu povesti de doi bani. Chiar daca neavand sustinerea politica a vreunui partid ii va fi greu sa „faca treaba”, mizez pe Buciu si numai din simplul motiv ca nu va mai permite jefuirea bugetului local de catre firmele abonate la banii publici. Doamne ajuta!

  • S. Tibi

   2 iunie 2016 at 16:57

   Corect!

 2. crina

  2 iunie 2016 at 15:51

  Eu votez Boldea . Un om gospodar care a facut multe pentru acest oras.

 3. daniel

  2 iunie 2016 at 17:24

  Dl.Boldea are o mare problema ,nu vrea sa inteleaga ca nu e totul perfect,iar ca exemplu de ce nu recunoaste ca ,,fratele”Maran face lucrari de proasta calitate.

 4. Borosteanu Cristian Stefan

  2 iunie 2016 at 20:12

  După 8 ani de minciună și dispreț fata de lugojeni, este timpul să schimbăm ceva. Puterea trebuie să fie la noi. În 5 iunie, spunem STOP hoției. Votăm candidații care merită să reprezinte orașul nostru. Tineri si cu moralitate.

 5. Mirela T

  3 iunie 2016 at 0:23

  Se vede un lucru de la o posta, in 2 scari de bloc la mine si la mama,cetatenii au aruncat pe jos toate pliantele cu Boldea (dimineata face curat femeia de serviciu) deci vantul schimbarii e aproape , iar preferat in randul oamenilor pe unde imi desfasor eu activitatea (lucrez cu mult public) e Buciu, Boldea a cazut in disgratie lumea vorbeste urat despre el.

 6. Bubu

  3 iunie 2016 at 7:39

  Eu votez Boldea deoarace s-a tinut de cuvand in ambele mandate, parcari unde am avut nevoie, cinema si astept terminarea bazinului strand.

  • S. Tibi

   3 iunie 2016 at 11:13

   Eu astept sa mai inaugureze odata SPA-ul.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojeanul Cristea Cătălin, încă o colaborare de succes cu Oana Radu şi Eli, la piesa „Mă minţeai”

Gabriel Iosa29 martie 2017

BusinessMark: Conferința de resurse umane, „HR Business Strategist”, pentru prima dată la Timișoara (P)

Daniel Groza29 martie 2017

EXCLUSIV Notele deputatului „mitralieră” de la Facultatea de Medicină

Daniel Dancea28 martie 2017

Un elev din Lugoj, premiu naţional la concursul de Public Speaking

Gabriel Iosa28 martie 2017

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017
%d blogeri au apreciat: