Actualitate

Lugojenii merg de Ziua Naţională la Paris sau Dubai! Weekend de cinci zile de 1 Decembrie

Lugojenii merg de Ziua Naţională la Paris sau Dubai! Weekend de cinci zile de 1 Decembrie

Cetateanul Lugoj

Începând de miercuri şi până duminică, România va lua o pauză, cu ocazia weekendului prelungit dedicat Zilei Naţionale şi sărbătoririi Sfântului Andrei. Astfel, milioane de români vor pleca într-o minivacanţă, cele mai râvnite locaţii fiind Valea Prahovei, Bucureşti pentru parada militară, dar şi Alba Iulia, acolo unde an de an se celebrează Marea Unire.

Nici lugojenii nu s-au lăsat mai prejos cu ocazia acestui weekend prelungit. Aceştia au ales să petreacă de 1 Decembrie atât acasă, alături de familie şi prieteni, cât şi în cele mai inedite locuri posibile. De exemplu, doi tineri din Lugoj au profitat de ofertele bune de zbor şi cazare şi au plecat la Paris, de unde vor sărbători frantuzeşte Ziua Naţională.

„Am planificat călătoria de mult, pentru că ne doream de ceva vreme să vedem Parisul şi fiind liber timp de 4 zile, am zis că acum e momentul. Vom vizita muzeele, pieţele, tot ce este de văzut în Paris, vom gusta din mâncare şi vom face multe poze. Bineînţeles, ne vom suna rudele şi prietenii de 1 Decembrie, pentru că aşa e frumos”, a declarat Mihaela.

Un alt lugojean va schimba continentul de Ziua Naţională. Acesta va ajunge tocmai în îndepărtatul Dubai, acolo unde va vizita cea mai înaltă clădire din lume.

„Eu merg în fiecare an într-o ţară nouă, anul ăsta alături de un amic vom merge în Emirate, s-a nimerit să fie de 1 Decembrie. Vreau să văd cea mai mare clădire din lume, cred că va fi o experienţă de neuitat să urcăm în vârful ei”, povesteşte cu entuziasm S.H.

Ziua Naţională se sărbătoreşte în fiecare an pe 1 Decembrie, fiind un prilej pentru fiecare român de a-şi aminti de evenimentele de la 1 Decembrie 1918. Atunci, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016