Actualitate

Lugojenii merg de Ziua Naţională la Paris sau Dubai! Weekend de cinci zile de 1 Decembrie

Lugojenii merg de Ziua Naţională la Paris sau Dubai! Weekend de cinci zile de 1 Decembrie

Autoliv

Începând de miercuri şi până duminică, România va lua o pauză, cu ocazia weekendului prelungit dedicat Zilei Naţionale şi sărbătoririi Sfântului Andrei. Astfel, milioane de români vor pleca într-o minivacanţă, cele mai râvnite locaţii fiind Valea Prahovei, Bucureşti pentru parada militară, dar şi Alba Iulia, acolo unde an de an se celebrează Marea Unire.

Nici lugojenii nu s-au lăsat mai prejos cu ocazia acestui weekend prelungit. Aceştia au ales să petreacă de 1 Decembrie atât acasă, alături de familie şi prieteni, cât şi în cele mai inedite locuri posibile. De exemplu, doi tineri din Lugoj au profitat de ofertele bune de zbor şi cazare şi au plecat la Paris, de unde vor sărbători frantuzeşte Ziua Naţională.

„Am planificat călătoria de mult, pentru că ne doream de ceva vreme să vedem Parisul şi fiind liber timp de 4 zile, am zis că acum e momentul. Vom vizita muzeele, pieţele, tot ce este de văzut în Paris, vom gusta din mâncare şi vom face multe poze. Bineînţeles, ne vom suna rudele şi prietenii de 1 Decembrie, pentru că aşa e frumos”, a declarat Mihaela.

Un alt lugojean va schimba continentul de Ziua Naţională. Acesta va ajunge tocmai în îndepărtatul Dubai, acolo unde va vizita cea mai înaltă clădire din lume.

„Eu merg în fiecare an într-o ţară nouă, anul ăsta alături de un amic vom merge în Emirate, s-a nimerit să fie de 1 Decembrie. Vreau să văd cea mai mare clădire din lume, cred că va fi o experienţă de neuitat să urcăm în vârful ei”, povesteşte cu entuziasm S.H.

Ziua Naţională se sărbătoreşte în fiecare an pe 1 Decembrie, fiind un prilej pentru fiecare român de a-şi aminti de evenimentele de la 1 Decembrie 1918. Atunci, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 de delegaţi şi sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţie prin care s-a consfinţit unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Tensiunile dintre clanurile de romi din Lugoj au ajuns la cote maxime. Cu Poliția la ușă, țiganii s-au atacat peste gardul caselor în care locuiesc

Daniel Dancea29 aprilie 2017

VIDEO Motivul ultimului scandal dintre clanurile țigănești de la Lugoj. Ce spun șefii clanurilor, Ghiță și Mata, despre războiul dintre ei

Daniel Dancea29 aprilie 2017

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: