Actualitate

Lugojenii naivi, înșelați prin metoda „accidentul”, i-au adus în culmea disperării pe polițiști

Lugojenii naivi, înșelați prin metoda „accidentul”, i-au adus în culmea disperării pe polițiști

Autoliv

Creșterea numărului de escrocherii prin metoda „accidentul” i-a determinat pe polițiștii lugojeni să intensifice acțiunile de prevenire a acestor infracțiuni. Spre exemplu, pe ușa unui bloc din Ștrand a fost lipit un afiș în care lugojenii sunt învățați ce să facă pentru a nu cădea victime unor astfel de înșelăciuni.

Succesul escrocilor care înșeală prin metoda „accidentul” este asigurat de cele mai multe ori și de naivitatea victimelor, care acceptă să le dea sume imense de bani unor necunoscuți care le vând o poveste dramatică despre un membru al familiei implicat într-un accident grav. Potrivit datelor de la nivelul Poliției Timiș, din 2013 până în prezent în Timișoara au avut loc 74 de înșelăciuni prin metoda „accidentul”. În aceeași perioadă, în Lugoj au fost 13 cazuri, dintre care cinci numai în primele șase luni ale acestui an, toate fiind cu autori necunoscuți.

Se observă, așadar o creștere a numărului de escrocherii prin metoda accidentul, aproape jumătate din înșelăciunile comise în ultimii doi ani având loc numai în acest an. Situația creată i-a determinat pe polițiștii lugojeni să intensifice acțiunile de prevenție, inclusiv prin afișe la intrarea în bloc.

Dintr-un astfel de apel făcut de polițiști se poate vedea cum oamenii legii încearcă să îi protejeze pe cetățeni. „Nu trebuie să dați bani sub nicio formă niunei persoane necunoscute care vă apelează telefonic și pretinde că este avocat, polițist sau procuror chiar dacă susține că reprezintă o rudă apropiată implicată într-un accident rutier și solicită bani pentru rezolvarea acestor așa-zise evenimente”, arată afișul semnat de agentul-șef principal Viorel Olariu.

Același document îi mai înștiințează pe cetățeni că trebuie, când trec prin astfel de situații, să sune de îndată la 112.

„În urma analizei efectuate la nivelul Poliției Municipiului Lugoj, polițiștii Biroului de Investigații Criminale și de Proximitate au desfășurat activități preventive în cadrul cărora au purtat discuții cu cetățenii în scopul adoptării unei atitudini antivictimale corecte, fiind totodată diseminate materiale informativ-preventive”, a declarat purtărorul de cuvânt al Poliției Timiș, Mirela Drăghicioiu.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. victor L

    4 iunie 2015 at 15:21

    Laudabile atentionarile Politiei.
    Trebuie intensificate, caci insomniacii care privesc tv Haznaua 3 sint usoar de pacalit.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: