Autoliv Lugoj

Actualitate

Lugojul a pierdut o investiţie uriaşă, de 60 de milioane de euro, în favoarea unui sat din zonă

Lugojul a pierdut o investiţie uriaşă, de 60 de milioane de euro, în favoarea unui sat din zonă

Cetateanul Lugoj

Un proiect cu care primarul Lugojului s-a lăudat prea devreme a fost în cele din urmă pierdut de oraş, localitatea Mănăştiur din apropiere fiind într-un final aleasă de elveţienii de la Cornu pentru investiţie. Acum mai bine de nouă luni, Boldea spunea că fabrica de biscuiţi care se va construi la Lugoj va aduce locuri de muncă noi, un investitor puternic şi va ajuta astfel la dezvoltarea oraşului. Din nefericire, totul a fost doar un vis al primarului.

Rezultatul final este cu totul altul decât cel anunţat de primar. Astfel, compania care produce biscuiţi şi alte produse de patiserie a stabilit să îşi ridice fabrica la Mănăştiur, o localitate cu aproximativ 1800 de locuitori. Primarul localităţii spune că investitorul a ales Mănăştiurul din cauza mai multor factori, care la Lugoj nu erau îndepliniţi în totalitate.

„La Lugoj a fost în februarie, aia s-a terminat de mult, asta e sigur. Va fi la intrarea în sat, lângă terenul de sport, pe 12,5 hectare. Ne-au ales din cauză că taxele sunt mai mici, apa, canalul mai ieftine, e aproape de autostradă. La noi sunt şi muncitori, cei care merg la Lugoj şi fac naveta, pot să se mute aici”, a explicat edilul şef Ioan Curuţi din Mănăştiur.

Investiţie de 60.000.000 de euro

Primarul a mai precizat şi că suma totală pe care elveţienii o vor investi în localitate este una record, investiţia urmând să se dezvolte până în 2019.

„Valoarea investiţiei, o hală e cam 5 milioane de euro. Până în 2019 sun 13 hale de construit, 60.000.000 de euro ar fi din ce ne-au dat ei din documente. Fiecare hală va avea 260 de metri lungime pe 20 lăţime. Ar trebui să producă în luna iunie, cel târziu iulie 2016. Au contracte semnate deja, de-aia se grăbesc”, a mai precizat Curuţi.

Boldea: La noi e scump terenul

Deşi spunea că vrea cu tot dinadinsul să îi aducă pe cei de la Cornu în oraş, Boldea a reacţionat neutru la aflarea veştii că elveţienii au renunţat la Lugoj în favoarea unui sat cu un număr de 95% mai puţini locuitori decât oraşul de pe Timiş.

„Nu ştiam nimic despre ea, nu cunosc despre această problemă. Noi am fost în tratative, urma să aleagă. E bine că a câştigat satul Mănăştiur, e din zonă. Nu ştiam că s-a finalizat, nu am vorbit cu ei, noi şi aşa avem şomajul mic, dar era bună investiţia. Probabil că e scump terenul la noi, e 0,7 euro pe metrul pătrat concesionat, la 12 hectare era o sumă enormă. E hotărâre de consiliu veche de 10 ani”, este declaraţia lui Francisc Boldea, primarul Lugojului.

În luna aprilie a acestui an, atunci când Lugojul a avut câteva discuţii cu firma de consultanţă prin care se dorea aducerea fabricii Cornu în oraş, România se bătea cu Polonia pentru a câştiga deschiderea punctului de lucru într-o locaţie din ţara noastră. După ce România a fost ţara aleasă într-un final de elveţieni, Lugojul a rămas oraşul principal favorit, însă elveţienii au decis într-un final să îşi mărească harta de posibile locaţii, dând peste localităţi cu impozite mici şi apropiate de autostradă, cum este Mănăştiurul.

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Marius Martinescu

  3 iunie 2016 at 13:54

  CONCLUZIE: Lui Boldea nu îi plac „biscuitii” !???

 2. dan

  3 iunie 2016 at 14:45

  Cred ca nu a castigat nimic asta era ideea
  Fabrica bmw a vrut sa cupere teren pe centura si boldea nu lea aprobat proiect de constructie in zona aia stiu sigur pt ca nu castiga nimic el din teren
  Rusine boldea

 3. cristian

  3 iunie 2016 at 19:18

  Primarul i-a trimis la un mare patron al unei firme de casa ,ca solutie pentru locatia ,la fel ca pe cei de la centrul logistic.E normal?

 4. Robert

  3 iunie 2016 at 19:57

  Dane, tu crezi ca lugojenii inghit minciunile tale.BMW nu a fost niciodata la Lugoj si atunci cum sa ceara autorizatie de constructie?Ai luat degeaba banii pentru postare ca nu tin aberatiile tale.

  • cristian

   4 iunie 2016 at 16:41

   Lugojeni,duminica votati cu gandul la schimbare in bine.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017

Rings 3, noua apariţie la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Un bărbat de lângă Lugoj a înapoiat 2.200 de euro poliţiei, găsiţi într-un portmoneu

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Lotul patru al autostrăzii Lugoj – Deva, promis pentru deschidere în acest an

Daniel Dancea21 februarie 2017

[FOTO] Primele imagini din hipermarketul Kaufland din Lugoj! Când se deschide pentru clienţi

Gabriel Iosa20 februarie 2017

Cafea, ţigări şi băutură de contrabandă, confiscate la Lugoj de către jandarmi

Gabriel Iosa17 februarie 2017

„Regele” mall-urilor începe construcția celei mai înalte clădiri din România, la Timișoara

Daniel Dancea16 februarie 2017

VIDEO Un ţigan ameninţă doi poliţişti că “le va smulge pielea”, pentru că au intrat peste el şi i-au luat banii, împreună cu alţi ţigani

Cetateanul16 februarie 2017

Comercianţii de mărţişoare se pregătesc să îşi vândă produsele la Lugoj

Gabriel Iosa16 februarie 2017

Bombe pe roţi! Maşinile de pe străzile din Lugoj sunt vechi de zeci de ani

Gabriel Iosa16 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: