Administrație

Lugojul a pierdut proiectul mamut de reabilitare a blocurilor pe bani europeni! Primăria nu a respectat legea

Lugojul a pierdut proiectul mamut de reabilitare a blocurilor pe bani europeni! Primăria nu a respectat legea

Autoliv

E oficial: Lugojul a pierdut cel mai important proiect pe fonduri europene din istoria oraşului. Este vorba despre reabilitarea termică a blocurilor din municipiu. Eşecul proiectului a fost explicat pe scurt de preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari.

„Vina se cam împarte, e şi a primăriei, şi a oamenilor. S-au închis ochii când au început oamenii să îşi reabiliteze apartamentele, pe bucăţele. Legea 10 în construcţii zice clar că totul se face în integralitate. Ai un bloc, faci tot blocul, nu faci plăcinte aruncate pe ici, pe colo. Când s-a pus problema să fie de acord cu reabilitarea, să semneze, au spus nu domnule, ce, eu să plătesc să dau jos eu ce am pus? De aici au apărut inadvertenţe, legea zice una, oamenii nu înţeleg, asta ar fi principala cauză. Nu ne mai trebuie cartea tehnică a blocurilor, ar fi făcut-o când veneau să constate ce trebuie făcut”, a explicat Vasile Lazăr, şeful Asociaţiei de Locatari Lugoj pentru Cetăţeanul.

De proiectul mamut s-au ocupat, aşa cum primarul Boldea a susţinut de mai multe ori, Cristian Galescu, viceprimarul oraşului şi Liviu Savescu, şef la Biroul de Proiecte. Potrivit legii însă, acesta trebuia supervizat de un compartiment specializat al primăriei. Administraţia locală nu a avut bani pentru a-l înfiinţa.

„Nu ştiu, nu i-am întrebat ce au zis (n.r. pe Galescu şi Savescu, despre eşecul proiectului) Dacă am văzut că nu s-a expertizat niciun bloc, nu exista bază ca să solicite finanţarea. Ei au vorbit cu asociaţiile, eu le-am spus să nu mă bage în faţă, că ce a ţinut de mine, am făcut, am mobilizat oamenii. Ar trebui să se sesizeze prefectul, sau nu ştiu cine, pentru că normal era să fie un compartiment de sprijin şi îndrumare al asociaţiilor de proprietari, conform Legii 230. Neînfiinţându-se compartimentul, că au zic că nu sunt bani să mai facă un compartiment, toate problemele trebuia să fie realizate prin acesta”, a mai precizat Lazăr.

Angajaţii primăriei fug de responsabilităţile pentru care sunt plătiţi, trimiţând presa la purtătorul de cuvânt. Aşa cum primarul Boldea ne-a îndrumat de mai multe ori, publicaţia noastră a luat legătura cu responsabilul proiectului. Acesta însă ne-a precizat că nu poate face nicio declaraţie.

„Nu pot să spun nimic. Există un purtător de cuvânt care vă poate spune mai multe”, a declarat Liviu Savescu, responsabil de proiect.

Cetăţeanul a sunat-o pe purtătoarea de cuvânt a Primăriei Lugoj, însă aceasta nu era la birou la orele 14, ora redactării acestei ştiri, fiind instruiţi de către un alt angajat să revenim pentru declaraţii luni.

foto: arhiva Cetăţeanul

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. daniel

  25 noiembrie 2016 at 17:42

  Abureala cu izolarea blocurilor tipic social-democrata si lipsita de interes fata de cetateni de catre autoritatile locale.Pacat putea sa fie un proiect bun iar proiectul in sine trebuia mai multa atentie din partea primarului!

 2. Stefan

  27 noiembrie 2016 at 14:50

  Acest proiect pierdut reprezinta doar unul dintre realizarile cu care tovarasul inculpat Boldea se poate lauda. Sa ne aducem aminte ca distinsul puscariabil a mai pierdut o investitie de 60 de milioane de euro, investitie care facea locuri de munca si care ar fi obligat angajatorii sa mareasca salariile, sa nu mai fim printre cei mai saraci din vestul Romaniei.
  In discursul in care il pupa in c… pe Ponta, tovarasul inculpat Boldea se lauda cu locurile de munca din Lugoj, de parca ar fi avut vreun merit in acest sens. Pe mine ma mira acest lucru, deoarece in sala nu cred ca exista vreo persoana care lucreaza la fabricile care fac locuri de munca.
  Inculpat Boldea, iti urez cat mai multe asemenea realizari, ca sa avem ceea ce meritam. Totodata, sa mai multumim si celor 17% de oameni retrograzi care l-au votat pe tovaras si celor care au refuzat sa mearga la vot.
  Ceea ce reprezinta Teleormanul la nivel national, condus de puscariasul Dragnea, a ajuns Lugojul in partea de vest a Romaniei, condus de puscariabilul Boldea.
  Boldea, ai reusit performanta sa fii mai dispretuit ca Martinescu.

 3. Adi

  12 decembrie 2016 at 14:27

  O rezolvare ar fi ca primaria sa construiasca un bloc cu 10 etaje in care sa mute 2-3 blocuri, pe care le renoveaza cum crede si omul care se muta in casa noua mai plateste un 10000 euro pt schimb!

Lasă un răspuns

Mai multe în Administrație

Taxele şi impozitele Lugojului au rămas la fel, deşi puteau să fie mai mici. Primarul şi majoritatea PSD -ALDE nu au fost de acord

Daniel Groza28 aprilie 2017

Primarul a retras proiectul prin care intenţiona cedarea gratuită a centralei din Micro IV fundaţiei condusă de fraţii Olariu

Cetateanul27 aprilie 2017

Judecătorii vor decide cine va ocupa un loc din Cosiliul Local Lugoj. Conflictul din PMP continuă

Daniel Groza27 aprilie 2017

PNL cere amânarea proiectului pentru cedarea gratuită a fostei centrale din Micro IV fundaţiei condusă de fraţii Olariu

Cetateanul27 aprilie 2017

Şcoala de Arte din Lugoj, aflată într-o stare deplorabilă, va purta numele fostului director, Remus Taşcău

Cetateanul26 aprilie 2017

Consilierii locali lugojeni se întâlnesc într-o nouă şedinţă. Ce proiecte au pe ordinea de zi

Daniel Groza21 aprilie 2017

Primăria sau Meridian nu pot rezolva situaţia blocurilor cu beciurile inundate, spune primarul Lugojului

Daniel Groza21 aprilie 2017

De 15 ani, un bloc din Lugoj e inundat la fiecare ploaie. Nimeni nu ia nicio măsură!

Daniel Groza19 aprilie 2017

Primăria Lugoj va avea regulament nou pentru asistenţii care îngrijesc persoanele cu dizabilităţi la domiciliu

Cetateanul19 aprilie 2017

Cresc sau scad impozitele lugojenilor din 2018? Propunerea primarului va fi discutată în ședința Consiliului Local

Daniel Groza18 aprilie 2017

Vârstnicii din Lugoj vor primi tichete sociale după reguli noi

Daniel Groza13 aprilie 2017

Ce salarii vor avea primarul Lugojului şi cei ai comunelor din zonă, după noua lege a salarizării

Cetateanul12 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: