Administrație

Lugojul a pierdut proiectul mamut de reabilitare a blocurilor pe bani europeni! Primăria nu a respectat legea

Lugojul a pierdut proiectul mamut de reabilitare a blocurilor pe bani europeni! Primăria nu a respectat legea

Cetateanul Lugoj

E oficial: Lugojul a pierdut cel mai important proiect pe fonduri europene din istoria oraşului. Este vorba despre reabilitarea termică a blocurilor din municipiu. Eşecul proiectului a fost explicat pe scurt de preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari.

„Vina se cam împarte, e şi a primăriei, şi a oamenilor. S-au închis ochii când au început oamenii să îşi reabiliteze apartamentele, pe bucăţele. Legea 10 în construcţii zice clar că totul se face în integralitate. Ai un bloc, faci tot blocul, nu faci plăcinte aruncate pe ici, pe colo. Când s-a pus problema să fie de acord cu reabilitarea, să semneze, au spus nu domnule, ce, eu să plătesc să dau jos eu ce am pus? De aici au apărut inadvertenţe, legea zice una, oamenii nu înţeleg, asta ar fi principala cauză. Nu ne mai trebuie cartea tehnică a blocurilor, ar fi făcut-o când veneau să constate ce trebuie făcut”, a explicat Vasile Lazăr, şeful Asociaţiei de Locatari Lugoj pentru Cetăţeanul.

De proiectul mamut s-au ocupat, aşa cum primarul Boldea a susţinut de mai multe ori, Cristian Galescu, viceprimarul oraşului şi Liviu Savescu, şef la Biroul de Proiecte. Potrivit legii însă, acesta trebuia supervizat de un compartiment specializat al primăriei. Administraţia locală nu a avut bani pentru a-l înfiinţa.

„Nu ştiu, nu i-am întrebat ce au zis (n.r. pe Galescu şi Savescu, despre eşecul proiectului) Dacă am văzut că nu s-a expertizat niciun bloc, nu exista bază ca să solicite finanţarea. Ei au vorbit cu asociaţiile, eu le-am spus să nu mă bage în faţă, că ce a ţinut de mine, am făcut, am mobilizat oamenii. Ar trebui să se sesizeze prefectul, sau nu ştiu cine, pentru că normal era să fie un compartiment de sprijin şi îndrumare al asociaţiilor de proprietari, conform Legii 230. Neînfiinţându-se compartimentul, că au zic că nu sunt bani să mai facă un compartiment, toate problemele trebuia să fie realizate prin acesta”, a mai precizat Lazăr.

Angajaţii primăriei fug de responsabilităţile pentru care sunt plătiţi, trimiţând presa la purtătorul de cuvânt. Aşa cum primarul Boldea ne-a îndrumat de mai multe ori, publicaţia noastră a luat legătura cu responsabilul proiectului. Acesta însă ne-a precizat că nu poate face nicio declaraţie.

„Nu pot să spun nimic. Există un purtător de cuvânt care vă poate spune mai multe”, a declarat Liviu Savescu, responsabil de proiect.

Cetăţeanul a sunat-o pe purtătoarea de cuvânt a Primăriei Lugoj, însă aceasta nu era la birou la orele 14, ora redactării acestei ştiri, fiind instruiţi de către un alt angajat să revenim pentru declaraţii luni.

foto: arhiva Cetăţeanul

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. daniel

  25 noiembrie 2016 at 17:42

  Abureala cu izolarea blocurilor tipic social-democrata si lipsita de interes fata de cetateni de catre autoritatile locale.Pacat putea sa fie un proiect bun iar proiectul in sine trebuia mai multa atentie din partea primarului!

 2. Stefan

  27 noiembrie 2016 at 14:50

  Acest proiect pierdut reprezinta doar unul dintre realizarile cu care tovarasul inculpat Boldea se poate lauda. Sa ne aducem aminte ca distinsul puscariabil a mai pierdut o investitie de 60 de milioane de euro, investitie care facea locuri de munca si care ar fi obligat angajatorii sa mareasca salariile, sa nu mai fim printre cei mai saraci din vestul Romaniei.
  In discursul in care il pupa in c… pe Ponta, tovarasul inculpat Boldea se lauda cu locurile de munca din Lugoj, de parca ar fi avut vreun merit in acest sens. Pe mine ma mira acest lucru, deoarece in sala nu cred ca exista vreo persoana care lucreaza la fabricile care fac locuri de munca.
  Inculpat Boldea, iti urez cat mai multe asemenea realizari, ca sa avem ceea ce meritam. Totodata, sa mai multumim si celor 17% de oameni retrograzi care l-au votat pe tovaras si celor care au refuzat sa mearga la vot.
  Ceea ce reprezinta Teleormanul la nivel national, condus de puscariasul Dragnea, a ajuns Lugojul in partea de vest a Romaniei, condus de puscariabilul Boldea.
  Boldea, ai reusit performanta sa fii mai dispretuit ca Martinescu.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

Boldea se făleşte cu stadion pe bani europeni în presa de casă, însă proiectul este departe de a fi aprobat

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016

Asfaltare de campanie pe cea mai distrusă stradă din Lugoj! „Atât, câţiva metri, că nu mai are bani primăria”

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016

Primarul Timișoarei consideră că Lugojul are o problemă de dezvoltare

Daniel Dancea21 noiembrie 2016

Scandal în Consiliul Local Lugoj. Consilierii independenți și cei ai PNL au părăsit ședința în semn de protest

Daniel Groza17 noiembrie 2016

Bologa scoate”Cartea neagră a administrației Boldea”: „E cel mai slab primar din câți a avut Lugojul. E depășit, e bătrân…”

Gabriel Iosa10 noiembrie 2016

Un lugojean îl acuză pe președintele asociației de proprietari că a transformat sediul într-un club de cărțași

Daniel Groza9 noiembrie 2016

Nicio firmă nu vrea să aducă patinoar la Lugoj! Licitaţia s-a reluat din oficiu

Gabriel Iosa4 noiembrie 2016

Marius Maier este noul director al CSM Lugoj

Daniel Groza2 noiembrie 2016

Francisc Boldea: “O să desemnăm o persoană care să asigure interimatul la CSM Lugoj”

Daniel Groza1 noiembrie 2016

Percheziţii la o asociaţie de proprietari din Lugoj! Preşedintele şi contabilul, anchetaţi pentru un prejudiciu de peste 260.000 de lei

Gabriel Iosa1 noiembrie 2016

“Lugojenii plătesc de două ori serviciul de salubritate”. Martinescu susține că e vina administrației locale

Daniel Groza28 octombrie 2016

Lugojul se pregăteşte de iarnă: deszăpezire, luminiţie, patinoar, Târg de Crăciun, oamenii străzii

Gabriel Iosa27 octombrie 2016