Administrație

Lugojul a pierdut proiectul mamut de reabilitare a blocurilor pe bani europeni! Primăria nu a respectat legea

Lugojul a pierdut proiectul mamut de reabilitare a blocurilor pe bani europeni! Primăria nu a respectat legea

Cetateanul Lugoj

E oficial: Lugojul a pierdut cel mai important proiect pe fonduri europene din istoria oraşului. Este vorba despre reabilitarea termică a blocurilor din municipiu. Eşecul proiectului a fost explicat pe scurt de preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari.

„Vina se cam împarte, e şi a primăriei, şi a oamenilor. S-au închis ochii când au început oamenii să îşi reabiliteze apartamentele, pe bucăţele. Legea 10 în construcţii zice clar că totul se face în integralitate. Ai un bloc, faci tot blocul, nu faci plăcinte aruncate pe ici, pe colo. Când s-a pus problema să fie de acord cu reabilitarea, să semneze, au spus nu domnule, ce, eu să plătesc să dau jos eu ce am pus? De aici au apărut inadvertenţe, legea zice una, oamenii nu înţeleg, asta ar fi principala cauză. Nu ne mai trebuie cartea tehnică a blocurilor, ar fi făcut-o când veneau să constate ce trebuie făcut”, a explicat Vasile Lazăr, şeful Asociaţiei de Locatari Lugoj pentru Cetăţeanul.

De proiectul mamut s-au ocupat, aşa cum primarul Boldea a susţinut de mai multe ori, Cristian Galescu, viceprimarul oraşului şi Liviu Savescu, şef la Biroul de Proiecte. Potrivit legii însă, acesta trebuia supervizat de un compartiment specializat al primăriei. Administraţia locală nu a avut bani pentru a-l înfiinţa.

„Nu ştiu, nu i-am întrebat ce au zis (n.r. pe Galescu şi Savescu, despre eşecul proiectului) Dacă am văzut că nu s-a expertizat niciun bloc, nu exista bază ca să solicite finanţarea. Ei au vorbit cu asociaţiile, eu le-am spus să nu mă bage în faţă, că ce a ţinut de mine, am făcut, am mobilizat oamenii. Ar trebui să se sesizeze prefectul, sau nu ştiu cine, pentru că normal era să fie un compartiment de sprijin şi îndrumare al asociaţiilor de proprietari, conform Legii 230. Neînfiinţându-se compartimentul, că au zic că nu sunt bani să mai facă un compartiment, toate problemele trebuia să fie realizate prin acesta”, a mai precizat Lazăr.

Angajaţii primăriei fug de responsabilităţile pentru care sunt plătiţi, trimiţând presa la purtătorul de cuvânt. Aşa cum primarul Boldea ne-a îndrumat de mai multe ori, publicaţia noastră a luat legătura cu responsabilul proiectului. Acesta însă ne-a precizat că nu poate face nicio declaraţie.

„Nu pot să spun nimic. Există un purtător de cuvânt care vă poate spune mai multe”, a declarat Liviu Savescu, responsabil de proiect.

Cetăţeanul a sunat-o pe purtătoarea de cuvânt a Primăriei Lugoj, însă aceasta nu era la birou la orele 14, ora redactării acestei ştiri, fiind instruiţi de către un alt angajat să revenim pentru declaraţii luni.

foto: arhiva Cetăţeanul

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. daniel

  25 noiembrie 2016 at 17:42

  Abureala cu izolarea blocurilor tipic social-democrata si lipsita de interes fata de cetateni de catre autoritatile locale.Pacat putea sa fie un proiect bun iar proiectul in sine trebuia mai multa atentie din partea primarului!

 2. Stefan

  27 noiembrie 2016 at 14:50

  Acest proiect pierdut reprezinta doar unul dintre realizarile cu care tovarasul inculpat Boldea se poate lauda. Sa ne aducem aminte ca distinsul puscariabil a mai pierdut o investitie de 60 de milioane de euro, investitie care facea locuri de munca si care ar fi obligat angajatorii sa mareasca salariile, sa nu mai fim printre cei mai saraci din vestul Romaniei.
  In discursul in care il pupa in c… pe Ponta, tovarasul inculpat Boldea se lauda cu locurile de munca din Lugoj, de parca ar fi avut vreun merit in acest sens. Pe mine ma mira acest lucru, deoarece in sala nu cred ca exista vreo persoana care lucreaza la fabricile care fac locuri de munca.
  Inculpat Boldea, iti urez cat mai multe asemenea realizari, ca sa avem ceea ce meritam. Totodata, sa mai multumim si celor 17% de oameni retrograzi care l-au votat pe tovaras si celor care au refuzat sa mearga la vot.
  Ceea ce reprezinta Teleormanul la nivel national, condus de puscariasul Dragnea, a ajuns Lugojul in partea de vest a Romaniei, condus de puscariabilul Boldea.
  Boldea, ai reusit performanta sa fii mai dispretuit ca Martinescu.

 3. Adi

  12 decembrie 2016 at 14:27

  O rezolvare ar fi ca primaria sa construiasca un bloc cu 10 etaje in care sa mute 2-3 blocuri, pe care le renoveaza cum crede si omul care se muta in casa noua mai plateste un 10000 euro pt schimb!

Lasă un răspuns

Mai multe în Administrație

Consilier local : “Apa de ploaie curge din buzunarele lugojenilor şi umple buzunarele băieţilor deştepţi din Meridian 22”

Daniel Groza18 februarie 2017

Raport devastator despre cum şi-a bătut joc administraţia Boldea de o investiţie 5 milioane de euro

Daniel Groza17 februarie 2017

O investiţie de 5 milioane de euro este cel mai mare eşec al administraţiei Boldea şi afectează zeci de mii de locuitori

Daniel Groza15 februarie 2017

Doar consilierii independenţi muncesc la Lugoj? Restul aleşilor locali nu sunt în stare nici să-şi facă raportul de activitate

Daniel Groza14 februarie 2017

Lugojul nu va avea buget până în luna martie. Primarul dă vina pe Guvern şi Consiliul Judeţean Timiş

Daniel Groza10 februarie 2017

Consilierii independenţi îi cer primarului Francisc Boldea dezbatere publică pentru construcţia de apartamente

Daniel Groza10 februarie 2017

Primarul Lugojului susţine că a obţinut finanţare pentru un corp nou de clădire la spital şi forajul pentru apă termală de la ştrand

Daniel Groza9 februarie 2017

[FOTO] Focar de infecţie în zona gării din Lugoj! Gunoaie, primul lucru pe care turiştii îl văd când ajung în oraş cu trenul

Gabriel Iosa9 februarie 2017

[FOTO] Casă din Lugoj, inundată în urma unei intervenţii a celor de la Meridian

Gabriel Iosa8 februarie 2017

Primarul Lugojului a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului local

Daniel Groza8 februarie 2017

Primarul Lugojului “poartă discuţii” cu patru miniştri

Daniel Groza6 februarie 2017

Primăria Lugoj scoate la vânzare terenurile pe care s-au construit locuinţe în mai multe zone din oraş

Daniel Groza31 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: