Actualitate

Lugojul, piață de mașini în aer liber! Singurul loc legal de vânzare s-a închis

Lugojul, piață de mașini în aer liber! Singurul loc legal de vânzare s-a închis

Autoliv

Problema maşinilor expuse la vânzare pe domeniul public al municipiului Lugoj este una de actualitate pentru autorităţi şi şoferi, aceştia din urmă având nu de puţine ori dificultăţi în a găsi un loc de parcare din cauza celor care îşi scot la vânzare autoturismele în parcările din oraş. După ce Primăria a recomandat lugojenilor un loc în care să îşi ducă maşinile pe care vor să le vândă, și anume salonul Auto Europa de pe strada Caransebeşului, concluzia a fost că puţini proprietari au plătit pentru ca autoturismele să fie depuse în locul special destinat.

Nu de mult, salonul lugojean de maşini şi-a închis definitiv porţile. Afacerile slabe au dus la desfiinţarea locaţiei, care acum este goală şi fără o destinaţie stabilită. Din informaţiile primite de la Primărie, se va încerca o negociere cu reprezentanţii Auto Europa de închiriere a locului, tot în scopul de a amenaja o piaţă de maşini second hand a Lugojului.

„Vom discuta săptămâna viitoare cu cei de la Auto Europa, vom cere să ni se dea în chirie acel spaţiu, care acum este gol, sperăm să nu se vândă până la discuţie. Vom putea oferi o chirie modică, credem că e locul perfect pentru o piaţă de maşini la mâna a doua, ca să nu mai stea pe toate drumurile din oraş şi să creeze probleme”, a declarat primarul Francisc Boldea.

În timp ce proprietarii de maşini îşi expun în continuare autoturismele pe străzile din oraş, Poliţia Locală caută şi ea soluţii. Reprezentanţii serviciului sunt de părere că problema este una care cu greu va fi eradicată, dacă administraţia locală, prin Consiliul Local, nu va adopta o hotărâre dură împotriva celor care îşi scot maşinile la vânzare unde nu au voie.

„Avem două zone problematice în oraş, una este pe strada Timişorii, cea din vecinătatea sălii de sport „Ioan Kunst Ghermănescu”, iar a doua este pe Coloman Wallisch, în perimetrul Parcului George Enescu. Noi îi chemăm la sediu, le dăm amenzi, mulţi nu au numere, iar legea nu ne permite să ridicăm maşinile, firmă de blocat roţi nu avem. Ar trebui dată o hotărâre de consiliu pentru o lege mai dură în această privinţă”, a declarat pentru Cetăţeanul Florin Dumitru, şeful Serviciului Poliţia Locală Lugoj.

Conform HCL 46, Art. 8, Lit. N, amenda pentru expunerea spre vânzare a maşinilor pe domeniul public al municipiului Lugoj este între 200 şi 400 de lei. Potrivit poliţiei locale, zeci de persoane sunt amendate sau avertizate în fiecare săptămână pentru că săvârşesc această ilegalitate.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

VIDEO Tensiunile dintre clanurile de romi din Lugoj au ajuns la cote maxime. Cu Poliția la ușă, țiganii s-au atacat peste gardul caselor în care locuiesc

Daniel Dancea29 aprilie 2017

VIDEO Motivul ultimului scandal dintre clanurile țigănești de la Lugoj. Ce spun șefii clanurilor, Ghiță și Mata, despre războiul dintre ei

Daniel Dancea29 aprilie 2017

O lugojeancă, pasagera cu numărul 100.000 pe ruta Timişoara – Bucureşti a celor de la Ryanair

Gabriel Iosa27 aprilie 2017

Un făgeţean a ajuns la închisoare pentru că a condus beat pe străzile oraşului

Cetateanul27 aprilie 2017

Un bătrân a fost jefuit de doi indivizi care conduceau o maşină cu numere de Franţa

Cetateanul26 aprilie 2017

O lugojeancă îmbracă cu flori Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei, în cadrul Festivalului TimFloralis

Daniel Groza25 aprilie 2017

Un bebeluş, de cinci luni, din Lugoj a murit din cauza rujeolei

Cetateanul24 aprilie 2017

Viteză record pe drumul Lugoj-Buziaş. Poliţiştii l-au amendat pe vitezoman cu aproape 3.000 de lei

Cetateanul24 aprilie 2017

Noi descinderi la contrabandişti! Poliţiştii lugojeni au ajuns la Racoviţa

Daniel Groza21 aprilie 2017

Şef nou la Poliţia Timiş

Gabriel Iosa20 aprilie 2017

VIDEO – UPDATE Descinderi în Lugoj. Ce au găsit mascații în locațiile percheziționate

Daniel Groza20 aprilie 2017

VIDEO – Doi poliţişti din Timiş s-au îmbătat şi s-au bătut la birtul din sat

Cetateanul19 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: