Actualitate

Lugojul, piață de mașini în aer liber! Singurul loc legal de vânzare s-a închis

Lugojul, piață de mașini în aer liber! Singurul loc legal de vânzare s-a închis

Cetateanul Lugoj

Problema maşinilor expuse la vânzare pe domeniul public al municipiului Lugoj este una de actualitate pentru autorităţi şi şoferi, aceştia din urmă având nu de puţine ori dificultăţi în a găsi un loc de parcare din cauza celor care îşi scot la vânzare autoturismele în parcările din oraş. După ce Primăria a recomandat lugojenilor un loc în care să îşi ducă maşinile pe care vor să le vândă, și anume salonul Auto Europa de pe strada Caransebeşului, concluzia a fost că puţini proprietari au plătit pentru ca autoturismele să fie depuse în locul special destinat.

Nu de mult, salonul lugojean de maşini şi-a închis definitiv porţile. Afacerile slabe au dus la desfiinţarea locaţiei, care acum este goală şi fără o destinaţie stabilită. Din informaţiile primite de la Primărie, se va încerca o negociere cu reprezentanţii Auto Europa de închiriere a locului, tot în scopul de a amenaja o piaţă de maşini second hand a Lugojului.

„Vom discuta săptămâna viitoare cu cei de la Auto Europa, vom cere să ni se dea în chirie acel spaţiu, care acum este gol, sperăm să nu se vândă până la discuţie. Vom putea oferi o chirie modică, credem că e locul perfect pentru o piaţă de maşini la mâna a doua, ca să nu mai stea pe toate drumurile din oraş şi să creeze probleme”, a declarat primarul Francisc Boldea.

În timp ce proprietarii de maşini îşi expun în continuare autoturismele pe străzile din oraş, Poliţia Locală caută şi ea soluţii. Reprezentanţii serviciului sunt de părere că problema este una care cu greu va fi eradicată, dacă administraţia locală, prin Consiliul Local, nu va adopta o hotărâre dură împotriva celor care îşi scot maşinile la vânzare unde nu au voie.

„Avem două zone problematice în oraş, una este pe strada Timişorii, cea din vecinătatea sălii de sport „Ioan Kunst Ghermănescu”, iar a doua este pe Coloman Wallisch, în perimetrul Parcului George Enescu. Noi îi chemăm la sediu, le dăm amenzi, mulţi nu au numere, iar legea nu ne permite să ridicăm maşinile, firmă de blocat roţi nu avem. Ar trebui dată o hotărâre de consiliu pentru o lege mai dură în această privinţă”, a declarat pentru Cetăţeanul Florin Dumitru, şeful Serviciului Poliţia Locală Lugoj.

Conform HCL 46, Art. 8, Lit. N, amenda pentru expunerea spre vânzare a maşinilor pe domeniul public al municipiului Lugoj este între 200 şi 400 de lei. Potrivit poliţiei locale, zeci de persoane sunt amendate sau avertizate în fiecare săptămână pentru că săvârşesc această ilegalitate.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016