Autoliv Lugoj

Administrație

Lugojul şi Veliko Gradişte, viitori parteneri pentru proiecte europene

Lugojul şi Veliko Gradişte, viitori parteneri pentru proiecte europene

Business Strategist

O delegaţie formată din trei persoane, printre care şi Dragan Milic, reprezentantul comunităţii locale din Veliko Gradişte a participat la o întrevedere cu municipalitatea din Lugoj vineri la prânz. Discuţiile dintre cei doi parteneri, care au mai colaborat în trecut, s-au axat pe posibilităţile de a atrage fonduri europene, dar şi pe înfrăţirea dintre cele două localităţi.

Din partea Lugojului, edilul şef şi-a exprimat intenţiile a accesa din nou fonduri ale Uniunii Europene pentru diferite proiecte de interes local, alături de sârbi. Dintre acestea, primarul a amintit de realizarea unor foraje de apă termală la ştrand, dar şi viitoare proiecte pentru spital. De asemenea, Boldea a vorbit şi despre înfrăţirea dintre cele două oraşe, care este la un pas de oficiere.

„Ne-am înfrăţit cu nişte prieteni dragi, cu care ne-am călit într-un proiect european. Astăzi am pregătit protocolul de înfrăţire dintre cele două oraşe, sperăm ca până la finalul anului să fie semnat. Ne-am propus un cumul de proiecte transfrontaliere, pe care să le facem împreună, vom colabora la fel ca şi la primul proiect”, a declarat primarul Francisc Boldea.

De cealaltă parte, reprezetanţii oraşului din Serbia s-au arătat interesaţi de continuarea relaţiilor bune pe care le au cu Lugojul.

„Sunt relaţii pe care le avem de mulţi ani, dar acum le oficializăm. Vom colabora în domenii diferite, cultură, sport, sănătate, în care sperăm să dezvoltăm relaţiile pe care le avem, deja foarte bune. Primul proiect la care am participat, cel cultural, a fost unul cu rezultate de mare succes”, a explicat Dragan Milic, primarul din Veliko Gradişte.

Ultimul proiect important la care Lugojul şi Veliko Gradişe au participat a fost cel dedicat păstrării şi promovării tradiţiilor culturale în cele două oraşe şi Reşiţa, al treilea partener al proiectului. Bugetul total alocat acestuia a fost de 325.206 de euro, din care 104.672 de euro au fost alocaţi municipiului Lugoj. O parte importantă din bani a fost folosită pentru cumpărarea unei scene moderne, pe care se desfăşoară, de la jumătatea lui 2014 încoace, toate festivalurile importante din oraş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

S-a găsit cauza problemelor din parcurile lugojene. Lipsea specialistul în peisagistică!

Daniel Groza29 martie 2017

Consilierii locali înlocuiesc membrii din consiliul de administraţie de la spital şi schimbă statutul Meridian 22

Cetateanul28 martie 2017

Serviciile care funcţionează în Primăria Lugoj cheltuie în acest an peste 3,5 milioane lei

Daniel Groza27 martie 2017

Câţi bani şi-a rezervat primarul din bugetul local pentru aparatul propriu. Vezi sumele şi pe ce se cheltuie

Daniel Groza23 martie 2017

Începe curăţenia de primăvară! Când puteţi scoate resturile vegetale

Daniel Groza23 martie 2017

Bugetul Lugojului, de peste 170 de milioane de lei, se cheltuie doar cum vrea primarul. Nicio propunere a consilierilor nu a fost acceptată

Daniel Groza21 martie 2017

Consilierii locali, chemaţi să aprobe bugetul Lugojului pentru 2017

Daniel Groza16 martie 2017

Piaţă modernă la Făget. Va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni

Daniel Groza15 martie 2017

Boldea dă vina pe Martinescu pentru deficienţele de la staţia de epurare

Daniel Groza13 martie 2017

Galeria Pro Arte din Lugoj va fi reabilitată. Lucrările vor costa un milion de lei

Daniel Groza10 martie 2017

Lugojul a primit cea mai mare sumă din cote defalcate de la CJT Timiş. Cât primesc celelalte primării din zonă

Daniel Groza9 martie 2017

Curtea de Conturi, aşteptată la Lugoj. Plângere pentru verificarea cheltuirii celor 5 milioane de euro de la staţia de epurare

Daniel Groza6 martie 2017
%d blogeri au apreciat: