Administrație

Lugojul şi Veliko Gradişte, viitori parteneri pentru proiecte europene

Lugojul şi Veliko Gradişte, viitori parteneri pentru proiecte europene

Autoliv

O delegaţie formată din trei persoane, printre care şi Dragan Milic, reprezentantul comunităţii locale din Veliko Gradişte a participat la o întrevedere cu municipalitatea din Lugoj vineri la prânz. Discuţiile dintre cei doi parteneri, care au mai colaborat în trecut, s-au axat pe posibilităţile de a atrage fonduri europene, dar şi pe înfrăţirea dintre cele două localităţi.

Din partea Lugojului, edilul şef şi-a exprimat intenţiile a accesa din nou fonduri ale Uniunii Europene pentru diferite proiecte de interes local, alături de sârbi. Dintre acestea, primarul a amintit de realizarea unor foraje de apă termală la ştrand, dar şi viitoare proiecte pentru spital. De asemenea, Boldea a vorbit şi despre înfrăţirea dintre cele două oraşe, care este la un pas de oficiere.

„Ne-am înfrăţit cu nişte prieteni dragi, cu care ne-am călit într-un proiect european. Astăzi am pregătit protocolul de înfrăţire dintre cele două oraşe, sperăm ca până la finalul anului să fie semnat. Ne-am propus un cumul de proiecte transfrontaliere, pe care să le facem împreună, vom colabora la fel ca şi la primul proiect”, a declarat primarul Francisc Boldea.

De cealaltă parte, reprezetanţii oraşului din Serbia s-au arătat interesaţi de continuarea relaţiilor bune pe care le au cu Lugojul.

„Sunt relaţii pe care le avem de mulţi ani, dar acum le oficializăm. Vom colabora în domenii diferite, cultură, sport, sănătate, în care sperăm să dezvoltăm relaţiile pe care le avem, deja foarte bune. Primul proiect la care am participat, cel cultural, a fost unul cu rezultate de mare succes”, a explicat Dragan Milic, primarul din Veliko Gradişte.

Ultimul proiect important la care Lugojul şi Veliko Gradişe au participat a fost cel dedicat păstrării şi promovării tradiţiilor culturale în cele două oraşe şi Reşiţa, al treilea partener al proiectului. Bugetul total alocat acestuia a fost de 325.206 de euro, din care 104.672 de euro au fost alocaţi municipiului Lugoj. O parte importantă din bani a fost folosită pentru cumpărarea unei scene moderne, pe care se desfăşoară, de la jumătatea lui 2014 încoace, toate festivalurile importante din oraş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

SFIDARE. Consilierii social-democraţi au părăsit şedinţa la punctul la care trebuia să se discute despre banii cheltuiţi pentru chefurile PSD

Cetateanul25 mai 2017

E oficial! Începe construcţia celor două blocuri ANL, de la Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Peste 200 de funcţionari din Timişoara, Lugoj şi 13 comune timişene sunt în grevă japoneză

Cetateanul25 mai 2017

Rachetele antigrindină se vor lansa de la Lugoj. Două baterii vor fi instalate lângă fostul hipodrom

Cetateanul24 mai 2017

Funcţionarii din administraţia locală au trecut la fapte: joi – grevă japoneză, săptămâna viitoare – protest la Bucureşti

Cetateanul23 mai 2017

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală

Cetateanul22 mai 2017

Consilierii lugojeni se întâlnesc pentru aprobarea unor proiecte şi a unei deplasări oficiale în străinătate

Cetateanul22 mai 2017

Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat

Cetateanul12 mai 2017

“Va fi cel mai frumos cartier din Lugoj. O să se bată toţi pe un loc de casă”

Cetateanul12 mai 2017

FOTO – Bazarul din Lugoj va fi reabilitat. Administraţia locală are pregătită o sumă mare pentru lucrări

Cetateanul11 mai 2017

GALERIE FOTO – Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Cetateanul10 mai 2017

Începe verificarea terenurilor din Lugoj. Impozitele vor fi mai mari cu 500% pentru cele neîngrijite

Cetateanul8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: