Sport

Lugojul va avea echipă de fotbal în Liga a III-a, însă cea nou promovată în Liga a IV-a ar putea fi desfiinţată

Lugojul va avea echipă de fotbal în Liga a III-a, însă cea nou promovată în Liga a IV-a ar putea fi desfiinţată

Autoliv

Vineri, 8 iulie, a avut loc o întâlnire între Francisc Boldea, primarul Lugojului, Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj şi Cosmin Petruescu, antrenorul celor două echipe de fotbal ale Lugojului, prin care s-a dezbătut soarta sportului rege în municipiul de pe Timiş.

Situaţia fotbalului lugojean a fost una plină de incertitudini şi de lipsuri în ultima perioadă, chiar de dinaintea sezonului competiţional în Liga a III-a. Motivul a fost lipsa banilor. Din această cauză, jucătorii nu şi-au primit indemnizaţiile pe ultimele luni, iar la una dintre etapele de pe teren propriu nu au putut fi plătite baremele de arbitraj decât în ultimă instanţă. La acestea se adaugă faptul că aproape toţi jucătorii, cu excepţia juniorilor care provin de la CSŞ Lugoj sunt la final de contract.

Antrenorul, în situaţia de a alege între una dintre cele două echipe ale Lugojului

În cadrul discuţiei, edilul şef al Municipiului l-a pus pe antrenorul Petruescu să aleagă între una dintre cele două echipe existente la Lugoj, cea de Liga a III-a sau cea nou promovată în Liga a IV-a, motivându-i că Lugojul nu poate susţine două echipe. În cele din urmă s-a stabilit că fotbalul va continua la nivelul Ligii a III-a la, însă existenţa celeilalte echipe stă încă sub semnul întrebării.

“Primarul i-a atras antrenorului decent atenţia că nu putem ţine două echipe de fotbal, una în Divizia C şi una în Divizia D, iar Petruescu trebuie să opteze pentru una dintre ele. Atunci am dat această soluţie, ca 30 % din fonduri să vină şi din sponsorizări şi atunci se va rezolva şi problema Ligii a IV-a.  Suntem un oraş mic şi limitat ca putere economică pentru a finanţa două echipe de fotbal în Liga a III-a şi Liga a IV-a”, a declarat Gheoghe Bologa, directorul Clubului Sportiv Municipal Lugoj.

Desfiinţarea echipei de Liga a IV-a ar complica situaţia primei echipe

Prin regulamentul Federaţiei Române de Fotbal, CSM Lugoj, care este înscrisă în Campionatul Ligii a III-a la fotbal, este obligată să aibă trei echipe de copii şi juniori în campionat.

” În cazul în care nu avem aceste echipe înscrise în campionat, nu vom putea activa la nivelul Ligii a III-a. Dacă o echipă de copii şi juniori nu se prezintă în campionatul respectiv, va fi penalizată inclusiv echipa de seniori. La Lugoj, avem două echipe de  juniori, C şi D, împrumutate CSŞ Lugoj, în baza unui protocol de colaborare între CSŞ şi CSM Lugoj. Clubul de seniori va trebui să le asigure toate cheltuielile legate de organizarea competiţiei, adică transport şi barem de arbitraj. A treia echipă este CSM Lugoj II, recent promovată în Liga a IV-a. Dacă aceasta din urmă va fi desfiinţată, atunci va trebui să mergem pe trei echipe de juniori şi să luăm încă o formaţie de la Clubul Sportiv Şcolar Lugoj”, a afirmat Petruescu.

Găsirea unui preşedinte şi atragerea de sponsori…responsabilităţi ale antrenorului

În urma acestei discuţii se pare că antrenorul Cosmin Petruescu nu va avea doar responsabilităţi sportive, ci şi organizatorice, de a căuta un preşedinte al secţiei de fotbal şi sarcina de a găsi sponsori pentru echipă.

“ Eu voi fi plecat o săptămână din ţară, timp în care Petruescu se va ocupa de găsirea unui preşedinte, de convocarea lotului. Marius Maier a fost ultimul preşedinte al secţiei de fotbal când Clubul Sportiv Municipal a fost asociat cu Vulturii. Însă acum fiind angajat ca administrator al clubului, nu poate fi şi preşedinte deoarece are şi alte obligaţii de îndeplinit. Am încercat şi eu să contactez diferite persoane care să se ocupe de secţia de fotbal, dar majoritatea au făcut pasul înapoi. Dacă eu nu cunosc foarte bine cine sunt oamenii care au practicat fotbalul şi care iubesc fenomenul, am apelat la cunoştiinţele pe care le are Cosmin Petruescu, care se învârte în acest mediu de ani de zile, să găsească o persoană potrivită, ţinând cont că funcţia de preşedinte este una onorifică”, a adăugat Gheorghe Bologa.

Întrebat de faptul că a fost mandatat să găsească un preşedinte, Cosmin Petruescu a declarat:

“ Îi mulţumesc pentru încrederea acordată şi le promit atât lui Gheorghe Bologa cât şi primarului Francisc Boldea că voi face tot ce depinde de mine pentru a continua activitatea fotbalistică la Lugoj, la un nivel cât mai ridicat, dar voi avea nevoie de ajutor. Nu voi putea reuşi de unul singur”.

Reunirea, luni 11 iulie

Echipa de fotbal CSM Lugoj se va reuni luni, 11 iulie la ora 18 la Stadionul Municipal. Petruescu nu ştie câţi dintre jucătorii care au încheiat fosta ediţie de campionat vor fi prezenţi la reunire.

“Eu am anunţat tot lotul care a încheiat ediţia precedentă de campionat, inclusiv jucătorii aflaţi la final de contract, că reunirea lotului va avea loc luni, 11 iulie, la ora 18. Le-am prezentat modalităţile în care se încearcă atragerea de fonduri la echipa de fotbal, modalitatea de a-şi recupera restanţele financiare. Dacă  opţiunea lor este de a mai continua sau nu la Lugoj vom vedea luni care se vor prezenta la reunirea lotului”, a mai spus antrenorul echipei CSM Lugoj.

Preşedintele Gheorghe Bologa asigură că până la finalul lunii iunie vor fi achitate toate restanţele financiare către jucători.

“Am promis antrenorului că după rectificarea de buget voi achita toate obligaţiile financiare faţă de sportivi până în luna iunie inclusiv. Cei care sunt liberi de contract vor opta dacă rămân sau îşi găsesc altă parte şi se va face echipă cu cei care rămân, la care vom mai adăuga nişte transferuri”, care a mai adăugat că impasul financiar prin care a trecut fotbalul lugojean a fost cauzat şi de blocarea alocării banilor de către Consiliul Judeţean.

Deşi sumele care ar fi trebuit să vină de la CJT nu sunt destinate fotbalului, ci doar echipelor care evoluează în Prima Ligă.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: