Sport

Lugojul va avea o reprezentantă la lupte feminine în cadrul Campionatului European din Suedia

Lugojul va avea o reprezentantă la lupte feminine în cadrul Campionatului European din Suedia

Autoliv

Roxana Ţif, sportiva legitimată la CSŞ Lugoj, la lupte feminine, va participa în perioada 18- 24 iulie la Campionatul European care se va desfăşura în Suedia la Stockholm. Cântarul oficial va avea loc joi, 21 iulie, urmând ca Roxana să concureze în 22 iulie, la categoria 40 kg.

Luptătoarea care a împlinit de curând vârsta de 16 ani este pregătită la Lugoj de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi de către profesorul Laurenţiu Macarei, iar la lotul naţional de către antrenorul Şerban Mumjiev. Ultimul a declarat că obiectivul Roxanei este clasarea în locurile 3-5 la Campionatul European, deşi el speră la o medalie cât mai strălucitoare.

“Se pregăteşte foarte bine, este în parametrii normali. Ne dorim să ajungă în vârf de formă la momentul competiţiei şi cred că vom reuşi acest lucru. Obiectivul nostru este clasarea în locurile 3-5.  Anul trecut a fost la prima ei participare, au cam copleşit-o emoţiile şi nu a reuşit să se claseze în primii cinci sportivi ai Europei. Acum este mai experimentată, a mai trecut un an, s-a întărit şi cred că o să obţină un rezultat bun. Contăm pe o medalie la această competiţie, însă nu vrem să punem presiune pe copil şi de aceea am lăsat garda mai jos”, a precizat Şerban Mumjiev, antrenorul lotului naţional, care a adăugat că cele mai importante adversare ale Roxanei la competiţia continentală provin din Ucraina, Turcia şi Rusia.

Antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu o descrie ca fiind o fată serioasă, muncitoare şi conştiincioasă, cu un palmares impresionant, iar rezultatele înregistrate în ultimii ani dau speranţe la o clasare cât mai bună la această ediţie a europenelor.

“Anul trecut a avut şase medalii, dintre care trei internaţionale şi trei titluri naţionale, care au culminat cu titlul de campioană balcanică. În 2016 a ocupat primul loc la Turneul Internaţional al României, locul al treilea la Internaţionalul Turciei. La naţionalele şcolare a ieşit vicecampioană, însă nu a luptat la categoria ei şi a fost medaliată cu bronz la Campionatul Naţional de cadeţi. Fără competiţii, finale naţionale, turnee internaţionale, campionate europene şi mondiale nu poate să-şi depăşească propriile performanţe anterioare. Experienţa competiţională o dobândeşte doar prin participarea la aceste întreceri supreme. Altfel nu se creşte în valoare. Iar eu aştept de la ea un salt valoric mai mare”, a precizat Avrămuţ Todorescu.

Roxana Ţif a  început luptele la centrul satelit al Clubului Sportiv Şcolar de la Mănăştiur. După terminarea gimnaziului a intrat la Liceul Traian Vuia din Făget, apoi s-a transferat la Liceul Mircea Eliade din Bucureşti, unde îşi continuă studiile, în perioada în care este la lotul naţional.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: