Autoliv Lugoj

Sport

Lugojul va avea o reprezentantă la lupte feminine în cadrul Campionatului European din Suedia

Lugojul va avea o reprezentantă la lupte feminine în cadrul Campionatului European din Suedia

Business Strategist

Roxana Ţif, sportiva legitimată la CSŞ Lugoj, la lupte feminine, va participa în perioada 18- 24 iulie la Campionatul European care se va desfăşura în Suedia la Stockholm. Cântarul oficial va avea loc joi, 21 iulie, urmând ca Roxana să concureze în 22 iulie, la categoria 40 kg.

Luptătoarea care a împlinit de curând vârsta de 16 ani este pregătită la Lugoj de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi de către profesorul Laurenţiu Macarei, iar la lotul naţional de către antrenorul Şerban Mumjiev. Ultimul a declarat că obiectivul Roxanei este clasarea în locurile 3-5 la Campionatul European, deşi el speră la o medalie cât mai strălucitoare.

“Se pregăteşte foarte bine, este în parametrii normali. Ne dorim să ajungă în vârf de formă la momentul competiţiei şi cred că vom reuşi acest lucru. Obiectivul nostru este clasarea în locurile 3-5.  Anul trecut a fost la prima ei participare, au cam copleşit-o emoţiile şi nu a reuşit să se claseze în primii cinci sportivi ai Europei. Acum este mai experimentată, a mai trecut un an, s-a întărit şi cred că o să obţină un rezultat bun. Contăm pe o medalie la această competiţie, însă nu vrem să punem presiune pe copil şi de aceea am lăsat garda mai jos”, a precizat Şerban Mumjiev, antrenorul lotului naţional, care a adăugat că cele mai importante adversare ale Roxanei la competiţia continentală provin din Ucraina, Turcia şi Rusia.

Antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu o descrie ca fiind o fată serioasă, muncitoare şi conştiincioasă, cu un palmares impresionant, iar rezultatele înregistrate în ultimii ani dau speranţe la o clasare cât mai bună la această ediţie a europenelor.

“Anul trecut a avut şase medalii, dintre care trei internaţionale şi trei titluri naţionale, care au culminat cu titlul de campioană balcanică. În 2016 a ocupat primul loc la Turneul Internaţional al României, locul al treilea la Internaţionalul Turciei. La naţionalele şcolare a ieşit vicecampioană, însă nu a luptat la categoria ei şi a fost medaliată cu bronz la Campionatul Naţional de cadeţi. Fără competiţii, finale naţionale, turnee internaţionale, campionate europene şi mondiale nu poate să-şi depăşească propriile performanţe anterioare. Experienţa competiţională o dobândeşte doar prin participarea la aceste întreceri supreme. Altfel nu se creşte în valoare. Iar eu aştept de la ea un salt valoric mai mare”, a precizat Avrămuţ Todorescu.

Roxana Ţif a  început luptele la centrul satelit al Clubului Sportiv Şcolar de la Mănăştiur. După terminarea gimnaziului a intrat la Liceul Traian Vuia din Făget, apoi s-a transferat la Liceul Mircea Eliade din Bucureşti, unde îşi continuă studiile, în perioada în care este la lotul naţional.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: