Sport

Lugojul va avea o reprezentantă la lupte feminine în cadrul Campionatului European din Suedia

Lugojul va avea o reprezentantă la lupte feminine în cadrul Campionatului European din Suedia

Cetateanul Lugoj

Roxana Ţif, sportiva legitimată la CSŞ Lugoj, la lupte feminine, va participa în perioada 18- 24 iulie la Campionatul European care se va desfăşura în Suedia la Stockholm. Cântarul oficial va avea loc joi, 21 iulie, urmând ca Roxana să concureze în 22 iulie, la categoria 40 kg.

Luptătoarea care a împlinit de curând vârsta de 16 ani este pregătită la Lugoj de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi de către profesorul Laurenţiu Macarei, iar la lotul naţional de către antrenorul Şerban Mumjiev. Ultimul a declarat că obiectivul Roxanei este clasarea în locurile 3-5 la Campionatul European, deşi el speră la o medalie cât mai strălucitoare.

“Se pregăteşte foarte bine, este în parametrii normali. Ne dorim să ajungă în vârf de formă la momentul competiţiei şi cred că vom reuşi acest lucru. Obiectivul nostru este clasarea în locurile 3-5.  Anul trecut a fost la prima ei participare, au cam copleşit-o emoţiile şi nu a reuşit să se claseze în primii cinci sportivi ai Europei. Acum este mai experimentată, a mai trecut un an, s-a întărit şi cred că o să obţină un rezultat bun. Contăm pe o medalie la această competiţie, însă nu vrem să punem presiune pe copil şi de aceea am lăsat garda mai jos”, a precizat Şerban Mumjiev, antrenorul lotului naţional, care a adăugat că cele mai importante adversare ale Roxanei la competiţia continentală provin din Ucraina, Turcia şi Rusia.

Antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu o descrie ca fiind o fată serioasă, muncitoare şi conştiincioasă, cu un palmares impresionant, iar rezultatele înregistrate în ultimii ani dau speranţe la o clasare cât mai bună la această ediţie a europenelor.

“Anul trecut a avut şase medalii, dintre care trei internaţionale şi trei titluri naţionale, care au culminat cu titlul de campioană balcanică. În 2016 a ocupat primul loc la Turneul Internaţional al României, locul al treilea la Internaţionalul Turciei. La naţionalele şcolare a ieşit vicecampioană, însă nu a luptat la categoria ei şi a fost medaliată cu bronz la Campionatul Naţional de cadeţi. Fără competiţii, finale naţionale, turnee internaţionale, campionate europene şi mondiale nu poate să-şi depăşească propriile performanţe anterioare. Experienţa competiţională o dobândeşte doar prin participarea la aceste întreceri supreme. Altfel nu se creşte în valoare. Iar eu aştept de la ea un salt valoric mai mare”, a precizat Avrămuţ Todorescu.

Roxana Ţif a  început luptele la centrul satelit al Clubului Sportiv Şcolar de la Mănăştiur. După terminarea gimnaziului a intrat la Liceul Traian Vuia din Făget, apoi s-a transferat la Liceul Mircea Eliade din Bucureşti, unde îşi continuă studiile, în perioada în care este la lotul naţional.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Handbaliştii s-au reunit pentru a pregăti Cupa de Iarnă

Alina Damian20 ianuarie 2017

Voleibalistele de la CSM Lugoj vor juca în deplasare la Unic Piatra Neamţ primul meci oficial din 2017

Alina Damian20 ianuarie 2017

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: