Autoliv Lugoj

Sport

Luptătorii Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, pe podium la Campionatul Naţional

Luptătorii Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, pe podium la Campionatul Naţional

Business Strategist

Luptele lugojene la nivel de cadeţi (16-17 ani), atât greco-romane cât şi libere, s-au evidenţiat la Campionatul Naţional Şcolar, ce a avut loc în perioada 14-15 mai. Sportivii pregătiţi de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi de profesorul Laurenţiu Macarei au câştigat cinci medalii, dintre care una de argint şi restul de bronz. Patru dintre luptătorii care au urcat pe podium provin de la centrul satelit din Mănăştiur al Clubului Sportiv Şcolar Lugoj.

Timişoara a găzduit finala la lupte libere, acolo unde CSŞ Lugoj a avut trei clasări pe podium, prin sportivele de la Mănăştiur. Cea mai bună performanţă a obţinut-o Roxana Ţif, la 43 kg, luptătoare cooptată la lotul national de la Bucureşti. După luni întregi de eforturi şi muncă zilnică la antrenamente, aceasta a obţinut medalia de argint la o categorie mai mare de greutate, ea concurând în mod normal la 40 kg.

“Sunt mulţumită de acest rezultat, deoarece am făcut o categorie superioară de greutate. M-am pregătit intens la lotul naţional pentru această întrecere, zilnic două antrenamente, dar mă bucur că munca mea a dat roade”, a declarat Roxana Ţif.

În cadrul categoriei 49 kg, Cosmina Otescu şi Ligia Carp de la Mănăştiur au urcat ambele pe treapta a treia a podiumului. Cele două au luptat la o categorie superioară de vârstă, cu acord parental, sportivele având doar 15 ani, ceea ce dă o consistenţă şi mai mare performanţei lor.

“De opt ani lucrez şi la Mănăştiur, iar acolo există nişte copii foarte talentaţi, ale căror rezultate se văd.  Facem eforturi mari pentru a putea face performanţă cu copiii de acolo. Mă deplasez de două sau de trei ori pe săptămână la Mănăştiur, pentru a face antrenamente, iar înainte de competiţia naţională i-am adus pe sportivi la Lugoj, chiar de cinci ori pe săptămână. Mulţumim profesorilor şcolii George Gârda din Mănăştiur, precum şi direcţiunii pentru sprijin şi înţelegere în a oferi condiţii cât mai bune pentru marea performanţă”, a precizat antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu.

Finala Campionatului Naţional Şcolar la lupte greco- romane s-a desfăşurat în aceeaşi perioadă la Suceava. Aici, cei patru sportivi deplasaţi au fost în cărţi pentru medalii, însă doar doi au urcat pe treapta a treia a podiumului. Este vorba despre Mihai Fogaş (46 kg) de la Mănăştiur, respectiv Edmond Danteş (100 kg) . Emanuel Şibu (58 kg) şi Alexandru Marin (69 kg) s-au clasat la final pe locul cinci.

“A fost o competiţie puternică, în care s-au desfăşurat meciuri disputate, sportivii noştri reuşind să ajungă cu toţii în finalele pentru medalia de bronz, cu victorie la categoria 46 kg, respectiv 100 kg”, a afirmat profesorul Laurenţiu Macarei de la CSŞ Lugoj.

Pentru luptătorii lugojeni urmează o competiţie foarte importantă, finala Campionatului Naţional, peste trei săptămâni, care reprezintă un criteriu de selectare pentru participarea la Campionatul European şi Mondial.

 

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: