Sport

Luptătorii Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, pe podium la Campionatul Naţional

Luptătorii Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, pe podium la Campionatul Naţional

Cetateanul Lugoj

Luptele lugojene la nivel de cadeţi (16-17 ani), atât greco-romane cât şi libere, s-au evidenţiat la Campionatul Naţional Şcolar, ce a avut loc în perioada 14-15 mai. Sportivii pregătiţi de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi de profesorul Laurenţiu Macarei au câştigat cinci medalii, dintre care una de argint şi restul de bronz. Patru dintre luptătorii care au urcat pe podium provin de la centrul satelit din Mănăştiur al Clubului Sportiv Şcolar Lugoj.

Timişoara a găzduit finala la lupte libere, acolo unde CSŞ Lugoj a avut trei clasări pe podium, prin sportivele de la Mănăştiur. Cea mai bună performanţă a obţinut-o Roxana Ţif, la 43 kg, luptătoare cooptată la lotul national de la Bucureşti. După luni întregi de eforturi şi muncă zilnică la antrenamente, aceasta a obţinut medalia de argint la o categorie mai mare de greutate, ea concurând în mod normal la 40 kg.

“Sunt mulţumită de acest rezultat, deoarece am făcut o categorie superioară de greutate. M-am pregătit intens la lotul naţional pentru această întrecere, zilnic două antrenamente, dar mă bucur că munca mea a dat roade”, a declarat Roxana Ţif.

În cadrul categoriei 49 kg, Cosmina Otescu şi Ligia Carp de la Mănăştiur au urcat ambele pe treapta a treia a podiumului. Cele două au luptat la o categorie superioară de vârstă, cu acord parental, sportivele având doar 15 ani, ceea ce dă o consistenţă şi mai mare performanţei lor.

“De opt ani lucrez şi la Mănăştiur, iar acolo există nişte copii foarte talentaţi, ale căror rezultate se văd.  Facem eforturi mari pentru a putea face performanţă cu copiii de acolo. Mă deplasez de două sau de trei ori pe săptămână la Mănăştiur, pentru a face antrenamente, iar înainte de competiţia naţională i-am adus pe sportivi la Lugoj, chiar de cinci ori pe săptămână. Mulţumim profesorilor şcolii George Gârda din Mănăştiur, precum şi direcţiunii pentru sprijin şi înţelegere în a oferi condiţii cât mai bune pentru marea performanţă”, a precizat antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu.

Finala Campionatului Naţional Şcolar la lupte greco- romane s-a desfăşurat în aceeaşi perioadă la Suceava. Aici, cei patru sportivi deplasaţi au fost în cărţi pentru medalii, însă doar doi au urcat pe treapta a treia a podiumului. Este vorba despre Mihai Fogaş (46 kg) de la Mănăştiur, respectiv Edmond Danteş (100 kg) . Emanuel Şibu (58 kg) şi Alexandru Marin (69 kg) s-au clasat la final pe locul cinci.

“A fost o competiţie puternică, în care s-au desfăşurat meciuri disputate, sportivii noştri reuşind să ajungă cu toţii în finalele pentru medalia de bronz, cu victorie la categoria 46 kg, respectiv 100 kg”, a afirmat profesorul Laurenţiu Macarei de la CSŞ Lugoj.

Pentru luptătorii lugojeni urmează o competiţie foarte importantă, finala Campionatului Naţional, peste trei săptămâni, care reprezintă un criteriu de selectare pentru participarea la Campionatul European şi Mondial.

 

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017

VIDEO – Lacul Surduc e bocnă! Stoichescu a făcut drifturi cu o maşină de peste 2,5 tone

Daniel Groza9 ianuarie 2017

Simion Moatăr, noul director al CSŞ Lugoj: “Vrem să rămânem în elita cluburilor sportive şcolare din România”

Alina Damian6 ianuarie 2017

Echipa de volei nu a făcut niciun transfer în pauza competiţională. “Încercăm să ne menţinem în zona mediană a clasamentului”

Alina Damian4 ianuarie 2017

Clubul Sportiv Municipal Lugoj a intrat în noul an cu datorii de 250 de mii de lei către sportivi, furnizori şi bugetul de stat

Alina Damian4 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: