Sport

Luptătorii Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, pe podium la Campionatul Naţional

Luptătorii Clubului Sportiv Şcolar Lugoj, pe podium la Campionatul Naţional

Autoliv

Luptele lugojene la nivel de cadeţi (16-17 ani), atât greco-romane cât şi libere, s-au evidenţiat la Campionatul Naţional Şcolar, ce a avut loc în perioada 14-15 mai. Sportivii pregătiţi de către antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu şi de profesorul Laurenţiu Macarei au câştigat cinci medalii, dintre care una de argint şi restul de bronz. Patru dintre luptătorii care au urcat pe podium provin de la centrul satelit din Mănăştiur al Clubului Sportiv Şcolar Lugoj.

Timişoara a găzduit finala la lupte libere, acolo unde CSŞ Lugoj a avut trei clasări pe podium, prin sportivele de la Mănăştiur. Cea mai bună performanţă a obţinut-o Roxana Ţif, la 43 kg, luptătoare cooptată la lotul national de la Bucureşti. După luni întregi de eforturi şi muncă zilnică la antrenamente, aceasta a obţinut medalia de argint la o categorie mai mare de greutate, ea concurând în mod normal la 40 kg.

“Sunt mulţumită de acest rezultat, deoarece am făcut o categorie superioară de greutate. M-am pregătit intens la lotul naţional pentru această întrecere, zilnic două antrenamente, dar mă bucur că munca mea a dat roade”, a declarat Roxana Ţif.

În cadrul categoriei 49 kg, Cosmina Otescu şi Ligia Carp de la Mănăştiur au urcat ambele pe treapta a treia a podiumului. Cele două au luptat la o categorie superioară de vârstă, cu acord parental, sportivele având doar 15 ani, ceea ce dă o consistenţă şi mai mare performanţei lor.

“De opt ani lucrez şi la Mănăştiur, iar acolo există nişte copii foarte talentaţi, ale căror rezultate se văd.  Facem eforturi mari pentru a putea face performanţă cu copiii de acolo. Mă deplasez de două sau de trei ori pe săptămână la Mănăştiur, pentru a face antrenamente, iar înainte de competiţia naţională i-am adus pe sportivi la Lugoj, chiar de cinci ori pe săptămână. Mulţumim profesorilor şcolii George Gârda din Mănăştiur, precum şi direcţiunii pentru sprijin şi înţelegere în a oferi condiţii cât mai bune pentru marea performanţă”, a precizat antrenorul emerit Avrămuţ Todorescu.

Finala Campionatului Naţional Şcolar la lupte greco- romane s-a desfăşurat în aceeaşi perioadă la Suceava. Aici, cei patru sportivi deplasaţi au fost în cărţi pentru medalii, însă doar doi au urcat pe treapta a treia a podiumului. Este vorba despre Mihai Fogaş (46 kg) de la Mănăştiur, respectiv Edmond Danteş (100 kg) . Emanuel Şibu (58 kg) şi Alexandru Marin (69 kg) s-au clasat la final pe locul cinci.

“A fost o competiţie puternică, în care s-au desfăşurat meciuri disputate, sportivii noştri reuşind să ajungă cu toţii în finalele pentru medalia de bronz, cu victorie la categoria 46 kg, respectiv 100 kg”, a afirmat profesorul Laurenţiu Macarei de la CSŞ Lugoj.

Pentru luptătorii lugojeni urmează o competiţie foarte importantă, finala Campionatului Naţional, peste trei săptămâni, care reprezintă un criteriu de selectare pentru participarea la Campionatul European şi Mondial.

 

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Reprezentanţi ai zece sporturi se vor reuni pe platoul Casei de Cultură

Alina Damian26 mai 2017

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: