Sport

Luptătorii de greco-romane de la CSM Lugoj spun că nu vor participa la prima etapă din Campionatul Naţional dacă nu li se achită restanţele salariale

Luptătorii de greco-romane de la CSM Lugoj spun că nu vor participa la prima etapă din Campionatul Naţional dacă nu li se achită restanţele salariale

Cetateanul Lugoj

În perioada 1-2 iulie, echipa de lupte greco- romane a Clubului Sportiv Municipal ar trebui să participe la prima etapă de Superligă, care va avea loc la Odorheiul Secuiesc. Gruparea lugojeană este constituită din: Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Tomi Hinoveanu (71 kg), Mihai Mihuţ (74 kg), Ionuţ Caras (80 kg), Tamaş Atlilla (84 kg), Dorin Pârvan (85), Tiberiu Barbazan (130), Laurenţiu Macarei (59 kg), Cristian Vagiunic (59 kg), Alexandru Zgriba (130 kg).

Anul trecut echipa antrenată de Robert Papp a ieşit campioană naţională în primul an de participare în Superliga de lupte greco-romane. În pofida acestei performanţe, antrenorul lugojenilor spune că sportivii sunt plătiţi doar pe o lună în acest an  şi sunt revoltaţi, vrând să recurgă chiar la neparticiparea la prima etapă.

“Alţii se chinuie doi trei ani şi tot nu reuşesc acest succes. Mulţi nu ştiu câtă muncă şi cât chin stă în spatele acestor performanţe, care pe deasupra mai sunt şi neplatite. Deşi suma lunară care ar fi trebuit să-i intre în cont fiecărui sportiv este de 800 de lei, aceasta nu a fost achitată decât într-o lună de la începutul lui 2016. Cred că luptăm cu morile de vânt. Băieţi au spus că nu vor participa la etapa de Campionat Naţional dacă nu îşi vor primi banii”, a precizat Robert Papp.

Bologa asigură că vor intra banii pentru plata sportivilor până la finalul lui iulie

Gheorghe Bologa spune că în acest moment nu există bani pentru finanţarea sportului lugojean, dar asigură că până la finalul lunii iulie vor intra în contul CSM-ului atât sumele de la Consiliul Local, cît şi de la Consiliul Judeţean pentru a ajunge la zi cu restanţele salariale.

“Luptătorii, atât de greco-romane, cât şi de libere, îşi vor primi banii integral până la a doua etapă de Campionat Naţional, care va avea loc la finalul lunii iulie la Timişoara. Dacă vor să lupte bine, dacă nu la fel de bine, pentru că eu nu am de unde să le dau banii acum. Se va face o rectificare de buget în cadrul Consiliului Local, de unde va fi acordată suma necesară. Nu ştiu cât vom primi. Eu am solicitat 400 de mii de lei. De asemenea, la Consiliul Judeţean este în validare a treia licitaţie pentru finanţarea sportului de performanţă. În primele două licitaţii nu s-au îndeplinit condiţiile legii, cel puţin aşa spun juriştii, şi au fost anulate. Acum este în derulare a treia procedură de licitaţie. Până la finalul lunii iulie am promisiuni că vom primi bani atât de la Consiliul Local cât şi de la Consiliul Judeţean”, a afirmat Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj.

Titlul naţional, obiectiv pentru echipa de lupte libere

Tot în perioada 1-2 iulie, la Odorheiul Secuiesc, echipa de lupte libere, campioană naţională anul trecut, va lua startul într-o nouă ediţie de campionat.

Din lotul CSM Lugoj care va participa la prima rundă vor face parte: Nicolae Cojocaru (70 kg), Ionuţ Moise (70 kg) Sebastian Uţă (86 kg), Andrei Dukov (60 kg), George Bucur (65 kg), Marius Atofani (74 kg), Ştefan Gheorghiţă (86 kg), Rareş Chintuan (125 kg).

Singurul sportiv care nu participă la prima etapă este Ivan Guidea, care este în stagiu de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. La start vor fi aliniate şase echipe: CSM Timişoara, CSM Lugoj, Odorheiul Secuiesc, Dinamo Braşov, CSU Craiova şi Mureşul Târgu Mureş.

“Aceste echipe s-au înscris. Rămâne de văzut câte vor participa. Totul depinde de bani, ca la noi de altfel. Obiectivul nostru este acela de a câştiga titlul naţional, mai ales că ultima etapă va avea loc la Lugoj. Din 2002 până în 2015 am obţinut nouă titluri de campioni naţionali. Ne-am propus ca în 2016 să-l obţinem al zecelea”, a declarat Emil Vanea, antrenorul secţiei de lupte libere a Clubului Sportiv Municipal.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Luptătorii de la CSM Lugoj vor să dea lovitura la Campionatul Naţional Individual şi să se califice la Europene

Alina Damian18 ianuarie 2017

“Trebuie să se găsească mereu un cap sec”! Fostul director al CSM, surprins de decizia defiinţării echipelor de lupte, campioane naţionale

Daniel Groza18 ianuarie 2017

Echipele campioane nationale ale Lugojului vor fi desfiinţate. Primaria nu le mai susţine

Alina Damian17 ianuarie 2017

Lugojul va avea un reprezentant în FRF. Marius Maier va face parte din comisia care are ca scop dezvoltarea fotbalului românesc

Alina Damian17 ianuarie 2017

Foto! Peste 1000 de lei s-au adunat pentru a-l ajuta pe Ioji, în urma turneului de fotbal în sală

Alina Damian16 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Foto! CSM Lugoj a câştigat Cupa Rieker la volei

Alina Damian14 ianuarie 2017

Turnee de fotbal în scop caritabil la Lugoj şi în împrejurimi

Alina Damian13 ianuarie 2017

Două lugojence vor lupta pentru titlu la Campionatul Naţional de Pescuit la Copcă

Alina Damian12 ianuarie 2017

Motocicletă de ultimă generaţie pentru Mihai Stoichescu la început de an

Alina Damian12 ianuarie 2017

Echipa de fotbal CSM Lugoj se reuneşte. Vezi programul meciurilor de pregătire

Alina Damian11 ianuarie 2017

“ RIEKER CUP 2017 “ – turneu internaţional de volei la Lugoj

Daniel Groza11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: