Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Sport

Luptătorii de greco-romane de la CSM Lugoj spun că nu vor participa la prima etapă din Campionatul Naţional dacă nu li se achită restanţele salariale

Luptătorii de greco-romane de la CSM Lugoj spun că nu vor participa la prima etapă din Campionatul Naţional dacă nu li se achită restanţele salariale

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

În perioada 1-2 iulie, echipa de lupte greco- romane a Clubului Sportiv Municipal ar trebui să participe la prima etapă de Superligă, care va avea loc la Odorheiul Secuiesc. Gruparea lugojeană este constituită din: Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Tomi Hinoveanu (71 kg), Mihai Mihuţ (74 kg), Ionuţ Caras (80 kg), Tamaş Atlilla (84 kg), Dorin Pârvan (85), Tiberiu Barbazan (130), Laurenţiu Macarei (59 kg), Cristian Vagiunic (59 kg), Alexandru Zgriba (130 kg).

Anul trecut echipa antrenată de Robert Papp a ieşit campioană naţională în primul an de participare în Superliga de lupte greco-romane. În pofida acestei performanţe, antrenorul lugojenilor spune că sportivii sunt plătiţi doar pe o lună în acest an  şi sunt revoltaţi, vrând să recurgă chiar la neparticiparea la prima etapă.

“Alţii se chinuie doi trei ani şi tot nu reuşesc acest succes. Mulţi nu ştiu câtă muncă şi cât chin stă în spatele acestor performanţe, care pe deasupra mai sunt şi neplatite. Deşi suma lunară care ar fi trebuit să-i intre în cont fiecărui sportiv este de 800 de lei, aceasta nu a fost achitată decât într-o lună de la începutul lui 2016. Cred că luptăm cu morile de vânt. Băieţi au spus că nu vor participa la etapa de Campionat Naţional dacă nu îşi vor primi banii”, a precizat Robert Papp.

Bologa asigură că vor intra banii pentru plata sportivilor până la finalul lui iulie

Gheorghe Bologa spune că în acest moment nu există bani pentru finanţarea sportului lugojean, dar asigură că până la finalul lunii iulie vor intra în contul CSM-ului atât sumele de la Consiliul Local, cît şi de la Consiliul Judeţean pentru a ajunge la zi cu restanţele salariale.

“Luptătorii, atât de greco-romane, cât şi de libere, îşi vor primi banii integral până la a doua etapă de Campionat Naţional, care va avea loc la finalul lunii iulie la Timişoara. Dacă vor să lupte bine, dacă nu la fel de bine, pentru că eu nu am de unde să le dau banii acum. Se va face o rectificare de buget în cadrul Consiliului Local, de unde va fi acordată suma necesară. Nu ştiu cât vom primi. Eu am solicitat 400 de mii de lei. De asemenea, la Consiliul Judeţean este în validare a treia licitaţie pentru finanţarea sportului de performanţă. În primele două licitaţii nu s-au îndeplinit condiţiile legii, cel puţin aşa spun juriştii, şi au fost anulate. Acum este în derulare a treia procedură de licitaţie. Până la finalul lunii iulie am promisiuni că vom primi bani atât de la Consiliul Local cât şi de la Consiliul Judeţean”, a afirmat Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj.

Titlul naţional, obiectiv pentru echipa de lupte libere

Tot în perioada 1-2 iulie, la Odorheiul Secuiesc, echipa de lupte libere, campioană naţională anul trecut, va lua startul într-o nouă ediţie de campionat.

Din lotul CSM Lugoj care va participa la prima rundă vor face parte: Nicolae Cojocaru (70 kg), Ionuţ Moise (70 kg) Sebastian Uţă (86 kg), Andrei Dukov (60 kg), George Bucur (65 kg), Marius Atofani (74 kg), Ştefan Gheorghiţă (86 kg), Rareş Chintuan (125 kg).

Singurul sportiv care nu participă la prima etapă este Ivan Guidea, care este în stagiu de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. La start vor fi aliniate şase echipe: CSM Timişoara, CSM Lugoj, Odorheiul Secuiesc, Dinamo Braşov, CSU Craiova şi Mureşul Târgu Mureş.

“Aceste echipe s-au înscris. Rămâne de văzut câte vor participa. Totul depinde de bani, ca la noi de altfel. Obiectivul nostru este acela de a câştiga titlul naţional, mai ales că ultima etapă va avea loc la Lugoj. Din 2002 până în 2015 am obţinut nouă titluri de campioni naţionali. Ne-am propus ca în 2016 să-l obţinem al zecelea”, a declarat Emil Vanea, antrenorul secţiei de lupte libere a Clubului Sportiv Municipal.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

stoichescu

Campionatul Naţional de Motocros s-a încheiat. Şase clasări pe podium pentru Moto Extrem Lugoj

Alina Damian27 octombrie 2016
ivan-guidea

Ivan Guidea de la CSM Lugoj se pregăteşte în Rusia pentru Cupa Naţiunilor la lupte libere

Alina Damian27 octombrie 2016
handbal

Handbaliştii de la CSM Lugoj vor primele puncte în acest sezon, într-un meci pe care îl vor disputa pe teren propriu

Alina Damian27 octombrie 2016
foto-4

Foto! Unsprezece sportivi de la Maraton ’93 Lugoj, pe podium la Cupa Ana Lugojana

Alina Damian25 octombrie 2016
volei-1

FOTO! Echipa de volei CSM Lugoj a obţinut primele puncte în acest campionat contra celor de la Unic Piatra Neamţ

Alina Damian24 octombrie 2016
fotbal-6

Foto! Fotbaliştii de la CSM au obţinut un rezultat de egalitate, care duce Lugojul la trei puncte de primul loc

Alina Damian22 octombrie 2016
bologa

CSM Lugoj nu va mai primi niciun ban în acest an de la Consiliul Judeţean

Alina Damian20 octombrie 2016
fotbal 13

Fotbaliştii de la CSM Lugoj vor întâlni Unirea Alba Iulia pe teren propriu

Alina Damian20 octombrie 2016
catalin-mintioan-2

După ce a luptat în Germania, boxerul Cătălin Mintioan dezvăluie lipsurile de la CSM Lugoj

Alina Damian18 octombrie 2016
fotbal 8

Trei puncte importante pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj, obţinute într-o deplasare dificilă

Alina Damian17 octombrie 2016
echipa-a-ii-a-a-lugojului

A treia victorie consecutivă pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II

Alina Damian17 octombrie 2016
handbal

Handbaliştii de la CSM Lugoj, pregătiţi pentru începerea campionatului

Daniel Dancea11 octombrie 2016