Sport

Luptătorii de greco-romane de la CSM Lugoj spun că nu vor participa la prima etapă din Campionatul Naţional dacă nu li se achită restanţele salariale

Luptătorii de greco-romane de la CSM Lugoj spun că nu vor participa la prima etapă din Campionatul Naţional dacă nu li se achită restanţele salariale

Autoliv

În perioada 1-2 iulie, echipa de lupte greco- romane a Clubului Sportiv Municipal ar trebui să participe la prima etapă de Superligă, care va avea loc la Odorheiul Secuiesc. Gruparea lugojeană este constituită din: Virgil Munteanu (59 kg), Georgian Carpen (66 kg), Tomi Hinoveanu (71 kg), Mihai Mihuţ (74 kg), Ionuţ Caras (80 kg), Tamaş Atlilla (84 kg), Dorin Pârvan (85), Tiberiu Barbazan (130), Laurenţiu Macarei (59 kg), Cristian Vagiunic (59 kg), Alexandru Zgriba (130 kg).

Anul trecut echipa antrenată de Robert Papp a ieşit campioană naţională în primul an de participare în Superliga de lupte greco-romane. În pofida acestei performanţe, antrenorul lugojenilor spune că sportivii sunt plătiţi doar pe o lună în acest an  şi sunt revoltaţi, vrând să recurgă chiar la neparticiparea la prima etapă.

“Alţii se chinuie doi trei ani şi tot nu reuşesc acest succes. Mulţi nu ştiu câtă muncă şi cât chin stă în spatele acestor performanţe, care pe deasupra mai sunt şi neplatite. Deşi suma lunară care ar fi trebuit să-i intre în cont fiecărui sportiv este de 800 de lei, aceasta nu a fost achitată decât într-o lună de la începutul lui 2016. Cred că luptăm cu morile de vânt. Băieţi au spus că nu vor participa la etapa de Campionat Naţional dacă nu îşi vor primi banii”, a precizat Robert Papp.

Bologa asigură că vor intra banii pentru plata sportivilor până la finalul lui iulie

Gheorghe Bologa spune că în acest moment nu există bani pentru finanţarea sportului lugojean, dar asigură că până la finalul lunii iulie vor intra în contul CSM-ului atât sumele de la Consiliul Local, cît şi de la Consiliul Judeţean pentru a ajunge la zi cu restanţele salariale.

“Luptătorii, atât de greco-romane, cât şi de libere, îşi vor primi banii integral până la a doua etapă de Campionat Naţional, care va avea loc la finalul lunii iulie la Timişoara. Dacă vor să lupte bine, dacă nu la fel de bine, pentru că eu nu am de unde să le dau banii acum. Se va face o rectificare de buget în cadrul Consiliului Local, de unde va fi acordată suma necesară. Nu ştiu cât vom primi. Eu am solicitat 400 de mii de lei. De asemenea, la Consiliul Judeţean este în validare a treia licitaţie pentru finanţarea sportului de performanţă. În primele două licitaţii nu s-au îndeplinit condiţiile legii, cel puţin aşa spun juriştii, şi au fost anulate. Acum este în derulare a treia procedură de licitaţie. Până la finalul lunii iulie am promisiuni că vom primi bani atât de la Consiliul Local cât şi de la Consiliul Judeţean”, a afirmat Gheorghe Bologa, directorul CSM Lugoj.

Titlul naţional, obiectiv pentru echipa de lupte libere

Tot în perioada 1-2 iulie, la Odorheiul Secuiesc, echipa de lupte libere, campioană naţională anul trecut, va lua startul într-o nouă ediţie de campionat.

Din lotul CSM Lugoj care va participa la prima rundă vor face parte: Nicolae Cojocaru (70 kg), Ionuţ Moise (70 kg) Sebastian Uţă (86 kg), Andrei Dukov (60 kg), George Bucur (65 kg), Marius Atofani (74 kg), Ştefan Gheorghiţă (86 kg), Rareş Chintuan (125 kg).

Singurul sportiv care nu participă la prima etapă este Ivan Guidea, care este în stagiu de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. La start vor fi aliniate şase echipe: CSM Timişoara, CSM Lugoj, Odorheiul Secuiesc, Dinamo Braşov, CSU Craiova şi Mureşul Târgu Mureş.

“Aceste echipe s-au înscris. Rămâne de văzut câte vor participa. Totul depinde de bani, ca la noi de altfel. Obiectivul nostru este acela de a câştiga titlul naţional, mai ales că ultima etapă va avea loc la Lugoj. Din 2002 până în 2015 am obţinut nouă titluri de campioni naţionali. Ne-am propus ca în 2016 să-l obţinem al zecelea”, a declarat Emil Vanea, antrenorul secţiei de lupte libere a Clubului Sportiv Municipal.

 

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Vasile Stoica şi Mărioara Stănescu, medalii de aur pentru Lugoj, la Cupa Danubius de la Galaţi

Cetateanul24 mai 2017

Micuţii baschetbalişti lugojeni au câştigat turneul găzduit de Lugoj

Cetateanul18 mai 2017

Victorie la scor pentru handbaliştii de la CSM Lugoj pe teren propriu

Alina Damian17 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean au obţinut titlul naţional

Cetateanul14 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean intră în cursa pentru titlul naţional

Cetateanul13 mai 2017

Se reia Lugojul Pedalează. Doar două acţiuni sunt programate în acest an

Cetateanul12 mai 2017

Se fac primii paşi pentru baza de canotaj de la Surduc, în valoare de 2 milioane de euro

Cetateanul11 mai 2017

Speranţele voleiului lugojean încheie prima zi a turneului final cu o victorie

Cetateanul10 mai 2017

Turneu internaţional de baschet la Lugoj

Cetateanul9 mai 2017

Lugojul este gazda turneului final al campionatul naţional de speranţe la volei feminin

Cetateanul9 mai 2017

Sportivi din trei oraşe au participat la un memorial de gimnastică desfăşurat la Lugoj

Alina Damian8 mai 2017

Au început înscrierile pentru Liman Bike Race, cel mai tare concurs de mountain-bike de lângă Lugoj

Cetateanul3 mai 2017
%d blogeri au apreciat: